1 Ara 2009

Felaket Yaşanan Bir Fabrika Turistik Ziyarete Açılır mı? Açılmalı mı?

Biraz önce internette dolaşırken garip hatta bana göre saçma, insanın canını acıtan bir habere gözüm takıldı.

25 yıl önce Hindistan'da sızdırdığı gaz yüzünden 18.000 kişinin ölümüne, 150.000'den fazla insanın zehirlenmesine yol açan ilaç fabrikası kapılarını halka açıyormuş. Halk kabul etmemekle kalmayıp kurbanlar adına tazminat davası açmak üzere girişimde bulunan bir yazar da olmuş. Bunun üstüne Sn. Başbakan Babulal Gaur "Hükümet insanların fabrikayı ziyaret etmesine izin vererek halkın merakını gidermeyi ve oradaki şeylerin kilit altında tutulduğu yanılgısından kurtulmasını umuyor. Kuşlar ve hayvanlar da aynı havayı soluyor ama kimse zarar görmüyor" demiş.


 Sadece 1 haftalığına açılıyormuş, yok efendim halk kapalı kapılar ardında neler olduğunu görsünmüş, falanmış filanmış... Bu girişim zamanında canı yanan insanların yaralarını deşmekten başka bir işe yaramaz gibi geliyor bana. Bilmem sizler ne düşünürsünüz.

Sizi bilmem ama bana gerçekten duygusuz geldi. Biz ki bombalı saldırılardan sonra Levent'te bulunan HSBC eski binasını aradan yıllar geçmesine rağmen hala kullanıma açamayan bir milletiz, biz de böyle bir durum olsa sanırım hiç kimse kabul etmezdi.

3 yorum:

OiP dedi ki...

Nasıl bir ilaç üretiyorlarmış ki anlamadım. Hiç duymamıştım, çok ilginç. Çernobil gibi...

Ölen ölmüş işte, kurdu kuşu örnek göstermek de nesi?

NzN dedi ki...

Böcek ilacı üretiliyormuş fabrikada ve yanlışlıkla 40 ton metil isosiyanat gazını dışarı atmasıyla bu kadar insan can vermiş.

Linkini aşağıda veriyorum, unutmuşum eklemeyi.

Ne yani şimdi bu insanlar önde bir rehber eşliğinde "buyurun bakın eşleriniz, çocuklarınız burada öldü, hem de bizim salaklığımız yüzünden" mi diyecekler!

http://www.ntvmsnbc.com/id/25020135/

sufi dedi ki...

Belki de dünyaya ibret olsun mesajı vermek istiyorlardır.Günah çıkarmak gibi birşey olsa gerek.
Konu ilginçti sevgilerimle.