4 Ara 2009

BEDD Yararına Tiyatro Gösterisi & Adıyaman'da Bir Çocuğum Var Projesi

Aynı  konu ile ilgili 2 farkı projeden bahsedeceğim şimdi. 2 projenin de haberi bu hafta geldi ve vardır bunda bir işaret NzN hemen otur yaz dedim ve ofisten bildiriyorum.

1. Proje: BEDD Yararına Tiyatro Gösterisi

Pek sevdiğim ve değer verdiğim, yüreğinin güzelliğine sonuna kadar inandığım bir arkadaşım yıllarca  kocaman kocaman kurumsal şirketlerde çalıştıktan sonra sonunda onu "mutlu" eden işini buldu. BEDD'de(Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği) işe başladı. Bizler de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bu hafta bir mail geldi ondan. Başlık şu şekilde: BEDD Yararına Tiyatro Gösterisi. Aşağıda kendisinden gelen mesajı aynen paylaşıyorum. Kendiniz gidemeseniz bile "Askıda Bilet" uygulamasına katkıda bulunabilirsiniz.
Nedir Askıda Bilet uygulaması?
Şöyle: Bilet ücretini ödüyorsunuz. Bu ücreti ödenen biletler havuzda toplanıyor ve böylece bilet alamayacak durumda olan fakat tiyatroya gönül vermiş engelliler de gösteriyi seyretme şansını yakalamış oluyor.


Fatma Yılmaz'dan gelen mesaj:
Tiyatro AÇIKÇA 19 Aralık Cumartesi günü BEDD yararına "Müfettiş" isimli oyunu sergiliyor. Oyunumuza bekliyoruz. Gelemeseniz bile "Askıda Bilet" uygulamamızla engellilerin katılımını sağlayabilirsiniz. Duyurumuzda bize yardımcı olabilirseniz mutlu oluruz.
Bilet Bedeli: 25 TL

İrtibat ve detaylı bilgi için:  Fatma Yılmaz
İletişim Bilgileri
Tel: 0216 370 81 76
web sitesi: www.bedd.org.tr

2. Proje  Adıyaman'da Bir Çocuğum Var. Proje Bir Milyon Kalem Blog'una ait.


Yılbaşında gerçekten ihtiyacı olan çocukların yüzlerini güldürmek adına  güzel girişmleri var. 2 farklı ayakta organize edilmiş bir proje.
Birincisi: Adıyaman 80. Yıl Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 8-17 yaş arası zihinsel engelli 30 erkek çocuğu için giyecek kampanyası.
İkincisi: Adıyaman Sevgi Çocuk Yuvası'nda yaşayan minikler için oyuncak kampanyası.

Ben burada uzun uzun yazarak olası yanlış anlamalara sebep olmak istemediğim için direkt olarak sizlere  linkini veriyorum(http://1milyonkalem.blogspot.com/2009/12/adiyamanda-bir-cocugum-var.html). Buradan ilk ağızdan detaylı bilgileri alabilirsiniz. Ne gibi desteklerde bulunabileceğinizi görebilirsiniz.
Genel olarak gayet şeffaf bir organizasyon. Neyin nereye gönderildiğini ve irtibatların kimler olduğunu da herkesle paylaşıyorlar ki bence bu tarz organizasyonların en önemli kısmı budur. Malum günde bilmem kaç tane bu tarz içerikte mail alıyoruz. Internet dünyası da ucu bucağı olmayan bir deniz olduğu için bir çoğumuzda kolaylıkla güvensizlik hissi uyandırabiliyor.

Ben tek başıma yıllardır bu tarz yardım kampanyaları düzenlerim ve en önem verdiğim kısım da budur açıkçası.
Bu şeffaflık politikasından dolayı da yüzlerini hiç görmediğim ama benden gelen maillere canı gönülden destek olan bir grup bile oluştu. Bundan sonraki organizasyonlarımı artık ben de buradan paylaşacağım. Hatta sırada bekleyen Kırklareli okulları için "Kütüphanelerimizin Raflarını Dolduralım" projesi var. Zamanı gelince detayları paylaşırım.

Herkese kocaman sevgiler.


Hiç yorum yok: