24 Ara 2009

Uzay Birası



Japonlar artık buraya da el atmış bulunuyor!! Adamlar pazardaki açığı görüyor. Çatt! diye taşı gediğine koyuyor her daim.

Evet, ciddi ciddi uzayda arpa yetiştirmişler. Yetiştirdikleri ile de kalmamış, kalkıp bu arpadan bir de bira yapmışlar. Adı da olmuş mu sana Uzay Birası. Uluslararası adı da Space Beer (Space Barley).
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda, Rusya Bilimler Akademisi, Okayama Üniversitesi ve Japon bira firması Sapporo'nun 5 aylık ortak çalışmasının sonunda arpa üretilmiş. Yorumlardan anlaşılana göre de Dünya’da yetiştirilen arpadan hiç bir farkı yokmuş. Hem arpanın hem de biranın!

Şimdi, bi yandan bu güzel bir gelişme. Uzayda Dünya ile eş değer üretim yapabilecek noktaya ulaşmışız. İlerliyoruz, bebek adımlarıyla bile olsa.
Diğer yandan da ilginç değil mi?
Yani uzaya bira üretimi için mi çıktık biz? Biz derken sen, ben bütün mahalle değil tabii ki! Çıkan çıktı, bayrağını dikti. Parası olan "halk" (gerçi o kadar parası olanı da halka dahil etmemek lazım sanırım artık J ) bile çıktı ve çıkacak.

Bu adamlar ve de kadınlar için bir de turistik tur hazırlasınlar diyorum ben. Uzay turizmine destek. “Uzay Birası Nasıl Üretilir?” konsepti ile uzaydaki arpa tarlalarını falan gezdirsinler. Ya da Nasa bu işi bana versin. Ben hazırlarım bir paket program. Ama komisyonumu da alırım.

Bıraksanız bir dünya geyik yaparım bu haberin üstüne. Hoşuma gitti çünkü. Keyifli, ironik, komik, ilginç...

Uzaylılar biliyor mu acaba arpayı, birayı? Bi bakmışsınız bizim arpa tarlalarını uzaylılar istila etmiş. Eee bu durumda bizde olduğu gibi uzay kargalarını kovalamak için korkuluk yeterli olur mu acaba? Ya bu uzaylılar sarhoşluk nedir bilmiyorsa? Eyvah ki ne eyvah “Dünyalıların uzaya ilk katkısı sarhoşluk oldu!!" şeklinde  manşetten gireriz. Acayip de gurur duyarız muhtemelen. Ruslar bozulabilir bu olaya o ayrı, neden votka değil ki? Hem de kendi katkıları ile gelişmiş bir proje. Yazık oldu paralara...Neyse Rus Abi’cim önemli değil “haydan gelen huya gider” deriz biz türkler.
          
       “Beyaz Saray’a UFO çarptı!!” ya da "Uzaylılar Dünya'ya saldırdı!!" 


Manşetler bu şekilde.

Haberin açıklaması da şu: Yapılan araştırmalar sonucu anlaşıldı ki olay tamamen kaza. Uzaylılar Dünya’ya saldırmamış! Uzaydaki arpa tarlalarımıza dalan uzaylılar birayı keşfetti. Alkolün şişede durduğu gibi durmadığını henüz bilemeyen uzaylılar alkollü bir şekilde arabalarına, çok pardon ne arabası (Koskoca uzaylı araba mı kullanır), uzay mekiğine atlayan genç uzaylılar daha ne olduğunu bile anlayamadan atmosfere giriş yaparak dünyaya düştüler. Düşüşleri Beyaz Saray’a çarparak son buldu. Şu anda tüm dünya sarhoş uzaylıların cezasının ne olacağını merakla bekliyor. Uzay mekiği kullanma lisanslarına, cezalarına karar verilene kadar, geçici bir süreliğine el koyuldu. Anne ve babalarının gelip nafaka ödemesi bekleniyor. Bu arada dünyalılar ayaklandı. Zaten sadece 1500 şişe üretilen Uzay Birası'nı Uzaylılar ile paylaşmak istemiyorlar. Uzay Birası'nın müptelaları da facebook'da  "Uzay Biramızı  Uzaylılarla Paylaşmayız" adında bir grup kurdular. Tüm dünya liderleri bu grubun ayaklanmasından korktuklarını açıkladı.
Bıraksanız dedim ya yazarım da yazarım üstüne. Nereye çeksen gider yani.

Bu arada 6’şar şişeden oluşan paketler hazırlanmış. 6’lı paketin fiyatı da: 115$ olacakmış. Kura ile belirlenecek 250 kişi bu uzay birasını deneme şansını elde edecek. Toplamda kaç kişi başvurur bilemem.


Ama bilirsiniz ben bu tarz durumlardan hemen iş çıkarmak isterim. Çıkaranı ayrıca tebrik ederim. Eyfel’in merdivenlerini satın alan demiş işçisini hatırlarsınız. Eee Fulya’da açılan Media Markt için biz de bir heyecanlanmıştık zamanında.
Şimdi bu biralardan alsak, biz de demir işçisi abi gibi şişe şişe satsak. Ya da şişeleri açsak, bir mekanla anlaşsak bardak bardak Uzay Birası satsak ve komisyon alsak. Parti boyunca sattığımız içkiler de işin kaymağı olsa.

Ya da yine bardak bardak açık artırma ile satsak...
Daha ne yapsak ki acabaa??

Önemli Notlar:
*   Bu arada bu biraların satışından elde edilecek gelir Rusya ve Japonya’da bilimsel eğitim için harcanacakmış.
** Haberin aslı için buyurun.

10 yorum:

OiP dedi ki...

Gittikçe açılıyorsun NzN:) Sende acayip bir girişimci ruh var:p Seni biraz boziciim, şöyleki: yapmışken tam Turkish yapsan o işi. Efesleri doldursan şişelere, uzaylı, mekikli, samanyollu etiketlet bastırıp yapıştırsan. İçse doya doya milletim, dolsa cukkalar, coşsa bünyeler!!!:)
sabah sabah neler diyorum ben böyle:)

NzN dedi ki...

Bak bu da iyi fikir ha! Nasılsa lezzet olarak farkı yokmuş. Space Barley'e rakip çıktı!! Manşet bu.
Haber de şu: Japonlar'ın bu atılımının altında kalmak istemeyen Türkler her zamanki gibi yapacaklarını yaptılar! Türkler Mars Birası ile karşımızda...Pazar kızışıyor, market payı küçülüyor.
OİP'cim sen de etiket tasarımlarını yapıver artık. OİP Mars'ta bira üretirken falan da görünsün ki havamız olsun :)

Unknown dedi ki...

Bence orada yakın zaman içerisinde tarımı öldürür bizimkiler, verimli topraklara fabrika yaparlar, dereleri kirletirler.

Aydedeye havlayan dedi ki...

ya bu biraları tatmak güzel olur da insan bi işkilleniyo uzay birası falan diyince. bilmem ki içersin birayı ertesi gün kafalar şişmeye gözler büyümeye ağız bit gibi kalmaya falan da başlayabilir hani. gerçi japonların yaptığı işten zarar gelmez ya amerika olsa kıllanırdım tükrüğümden bi klon yaratcaklar falan diye. hemen katılayım çekilişe ehe

NzN dedi ki...

Aydedeye havlayan-öyle bi şey olursa da biz kalkar uzaya baskın yaparız bu durumda :))
Çekilişte olur ha sana çıkarsa bak biliyorsun projemi, vesile olmamın payını isterim böler parçalar satarız birlikte...

Adsız dedi ki...

bence bu bira denenmeli. uçurma etkisi daha yüksek olabilir. nede olsa yerçekimsiz ortamın mahsulu ! ı lıke it :P

NzN dedi ki...

illegalsmile,
ben de denemek isterdim de o kadar para veremem bi biraya. ısmarlarsan içerim ama :))

Adsız dedi ki...

ramazandan sonra =) aslında yapıldığı yerde uzayda denemek lazım. normal olarak uçarken bir de bununla sarhoş olmak daha bir keyifli olmalı =)

NzN dedi ki...

tamamdır o zaman. ramazandan sonra bir uçuş ayarlarız biz de:p

Adsız dedi ki...

ruslarla irtibata geçmemiz gerekiyor uzay turisti olmak için. ben şimdiden vize işlmlerine falan başlıyaım :S bizi oraya bile vizeyle alırlar :d