15 Ara 2009

17 Aralık Media Markt Fulya Açılıyormuş. Eyvah ya da Oley!!

Evet açılıyor. Hem de evimin dibinde. Pek teknoloji meraklısı biri olduğumdan oturup da bir heyecan yazmıyorum bu konuyu. Açılırsa açılsın banane hatta!

Beni heyecanlandıran kısmı bambaşka.

Açıklıyorum:
Ne zaman Media Markt açılsa haberlere konu olur. İzdiham, açılıştan 12 saat önce falan başlar. Millet kuyruklar oluşturur. İndirimli ne varsa, ihtiyaç olsun olmasın alabilmek adına birbirini ezmek için sıraya girer insanlar daha geceyarısından(ihtiyaç fazlaları sonra piyasa fiyatına satılır). Bazen bu izdiham sıra kavgalarından başlar.

Kapılar açılınca da hurraa "Allah allaahhh" sesleriyle koşturmaya başlar bu kuyruk insanları. Bütün gece uyumadan, buz gibi havada, sokaklarda beklemiş olmanın verdiği yorgunluktan eser yoktur ortalıkta. Adrenalin tavan yaptığı için kimse hissetmez o yorgunluğu. Ezilecek insanlar vardır hedefin önünde. Sanırım “Önümüze çıkana bir tekmee” şarkısı -ya da oyun müziği diyelim- kulaklarında çınlar, önlerine gelen insanlar da bilgisayar oyunlarındaki bonuslardan farksızdır o noktada. Lazım tabi adrenalin bu tarz bir hedefi başarı ile tamamlayabilmek için. Lafın özü benim için eğlencedir bu tarz yerlerin açılışı.

Bu sefer bir fark var sadece. Dediğim gibi evimin dibinde olacak bu olay. Geceden izlemeyi düşünüyorum bu grubu. Zira bana bedava verseler o kuyrukta, o soğukta, o izdiham ortamında bek-le-mem! Bekleyenlerin de benden ne farkı varmış bi göreyim di mi !?

Kafamda dolaşan tilkiler var. İlgililerine duyurulur. Burada bir fırsat var, iyi para kazanılabilir.

Şöyle:
Geceden sıraya girenlere bu buz gibi havada battaniye kiralama,
Bütün gece evde demlenmiş sıcacık çay, kahve, salep satma. Hem de ince belli cam bardakta,
Soğuk sandwich satma,
“Adınıza sıraya girilir, yerinize sabaha kadar beklenir” gibi bir iş.
“Biz daha da ileri gittik!” diye bir pankart ile şunu da yazabilirsiniz pek tabi, ne de olsa kıyasıya rekabet ortamı: “Alışveriş listenizi bize verin, adınıza alışverişinizi biz yapıp eve teslim edelim”.
Gibi işler  ile bu geceyi adınıza karlı bir geceye çevirebilirsiniz.
Ben henüz karar veremedim hangisi daha fazla para getirir ya da benim henüz göremediğim daha yüksek getirisi olan bir yatırım var mıdır?

Farklı fikirleriniz varsa buyurun sizler de ya da burada paylaşın ki siz yapmasanız bile faydalananlar olabilir! Maksat tüketim ortamını adımıza üretim ortamına çevirmek!

Derin sevgilerimle.

6 yorum:

OiP dedi ki...

WC hizmetini unutmuşsun!
Bence çay çok satar, paraya para demezsin:))

NzN dedi ki...

Evet portatif tuvaletler süpper fikirmiş!!
Pek mercii OİP!

OiP dedi ki...

Yüzde alırım ;)

NzN dedi ki...

Ben içecekleri satarken sen de gel WC'ci abla ol!! :)
Bu sefer de ben komisyon isterim!

AnaT dedi ki...

NzN sen ne kadar cok satarsan, OİP de o kadar cok kazanacak. Bence OİP senden komisyon almasin hatta satmana yardim etsin :DD

NzN dedi ki...

Anat'cım ne kadar da doğru bir yere parmak bastın sen öyle!!
Ama ben dün gittim bi baktım ki portatif tuvaletler falan gelmiş zaten bize iş çıkmadı yani. Media Markt kimselere bırakmamış iş fırsatlarını :)