12 May 2010

Gençlerimizi Polisten Kim Koruyacak?

Daha dün sevin çocukları, onlar bizim ışıklarımız dedim. Özel okullarda okuyamasalar da sizin sevginiz, önderliğiniz, korumanız ve ışığınız sayesinde 7 yaşında olmasa da ileride istediği her şeyi yapabilir dedim. Geçtim eğitim sistemini, geçtim parasızlığı ya biz çocuklarımızı  ilk görevlerinden biri bizi korumak olan polislerden nasıl koruyacağız?
Biraz önce ana haber bülteninde gördüm. Kendi gözlerimle görmesem ya da haberde kamera görüntüleri olmasa inanamazdım. Gördüm. Kamera görüntülerini de gördüm:
Samsun. Reklam tabelasına sıkışmış minik bir kedi. Kediyi kurtarmak için gelen görevli. Yolun karşısından bunu seyreden, damarlarından "ergenlik" akan liseli gençlik. Neden "olay"  yerine geldiğini anlayamadığım 3 polis memuru. Polis memurları önce gençleri uyardı. Gençler karşılık verdi. Polisler tekrar uyardı ve gençler tekrar karşılık verdi. Polis memurlarından biri bir anda genç öğrencilerden birini tokatlamaya başladı. Genç yere düştü. Hala karşılık vermeye devam etti. Bu sefer polis gencin yüzüne biber gazı sıktı. Evet resmen biber gazı ile karşılık verdi!!
Bu nasıl bir memurluk? Bu nasıl bir korumacılık? Bizi sizden, çocuklarımızı, gençlerimizi sizden kim koruyacak? Nasıl bir densizlik, nasıl bir bilgisizlik ve ayrıca da bu ne cüret? Nasıl bir ego var sizlerde böyle de 2 gencin lafları sizi bu kadar aşağılık, bu kadar küçük  hissettiriyor ve bu duygulara yenik düşerek gerçekten de küçülüyorsunuz?
 Bilmez misiniz bu ergenlik denen şey yeri gelir bu gence kendi anasına babasına aklının alamayacağı, yüreğinin kaldıramayacağı laflar ettirir. Bilmez misiniz  genç insanlar için bu tarz aktiviteler en büyük eğlencedir. Bilmez misiniz? Hissetmez misiniz? Siz hiç sevmez misiniz? Sevgi nedir bilir misiniz acaba? 

Bu memurların acil olarak psikolojik destek  alması ama hepsinden önce görevden men edilmesi gerekir.
Sevginin ne olduğunu birilerinin ona anlatması ve birilerinin onu gerçekten çok ama çok sevmesi lazım.
Allah korusun "olay" minik bir kedinin kurtarılması değil de politik bir olay olsaydı ne olacaktı düşünemiyorum bile.


4 yorum:

aysema dedi ki...

Belki de birileri herkes korksun ve sussun istiyordur, olamaz mı?

NzN dedi ki...

aysema - birilerinin böyle oyunlar oynadığına eminim. fakat sokakta dolaşan memur kategorisindeki polislere minnak bedenlerin bile ağzını açtırmamak öğütleniyorsa, buralara kadar geldilerse...
yazık ki ne yazık!!

Adsız dedi ki...

Bu adamlar bir de bellerinde silahla geziyor!

NzN dedi ki...

hazirmiyim-allahtan biber gazı ile yetinmesini becerebilmiş!!