1 May 2011

Hazırlopçu NzN

Son zamanlarda ruhumu esir alan bir hazırlopçuluk havası var ki sormayın a dostlar! Pek dertliyim. "Armut piş, ağzıma düş" ekseninde yaşayasım var. Birileri benim yerime benim yapmam gereken işlerin hepsini yapsın istiyorum ve ben canım o anda ne yapmak istiyorsa onu yapayım. Yapmak durumunda olduklarımı değil.
 Şurada bahsettiğim hayatı birileri alsın bana getirsin ya da beni alsın ve "uçtu uçtu NzN uçtuuuu" diyerek konduruversin o hayatın göbeğine. Yıkanan çamaşırları benim için toplasınlar, yemek yapsınlar, maillerimi cevaplasınlar, sorunlu müşterilere cevap versinler, saçlarımı fönlesinler ( evde ve her duştan sonra!), sabah çalan alarm ile birileri kalksın benim yerime. Her seferinde farklı biri bile kalksa umrumda olmaz!!
Sayısal çıksa tadından yenmez diye dolaşıyorum etrafta hale bak!! Tembellik ve hazırlopçuluk diz boyu anacım.
Hani "işleyen demir pas tutmaz", "çalışanı Allah sever", "çalışkan olmalı" laflarıyla büyümüştük biz. Hani annelerimiz babalarımız söke söke kazanmıştı her şeylerini. Gece demeden, gündüz demeden çalışmışlar ve fakat sosyal hayatlarından da bi şey vermemişlerdi!!! ??? Bana bunlar resmen boş gelmeye başladı. Yaşamak. Nefes almak. Huzur dolmak. Dostlarla paylaşmak. Coşmak. Güne ve gündüze sokaklara doymak. Gülmek. Paylaşmak. Yetişkin çocuklar olmak...
İşte bu yukarıdakiler hayatın anlamını anlatan kelimeler benim için. Heeep böyle geçen, pembe panjurları (pembeyi de hiç sevmem ama anladınız siz onu!) olan bir evde yaşadığım bir hayat hayal ediyorum. Etrafımdaki herkesin de özünde bunları yaşadığı pek tabii...
Garip bir hava var. Hayallerimdeki hayata giden yolu bulmak için bile resmen kılımı kıpırdatmıyorum. Oturduğum yerden mızırdanıp duruyorum. Hemen olsun istiyorum. Hemen yapamayacağımı da gördükçe şikayet ediyorum ama sadece kendime söylüyorum bunu. Kiminle bir araya gelsem bu konuları açıyor ve dır dır dır, bır bır bır saatlerce bununla ilgili konuşuyorum. Konuştukça da herkeste benzer dertleri görüyorum. Hayaller genelde ortak. Korkular da genel. Pek farklı değilim genelden yani. Sıradan bir insanmışım meğer :)
Kendime de haksızlık etmek istemem aslında...
Kılımı kıpırdatmıyorum diyorum da şu aşamada aradığım şey farklı olduğu için farklı farklı beyinlere, görüşlere ve kişiliklere fikir soruyorum. Değişik açılardan görmeye çalışıyorum.
Bu da bi şey yapmak değil midir? Öyledir öyledirrr.
Yoksa değildir de ben kendimi mi kandırıyorum? Korkaklığıma ve de tembelliğime kılıf mı arıyorum dersiniz?
Yok yahu o kadar da değil! İnsan ha! dedi mi hayatını da değiştiremez ya :)) Değiştirir mi yoksa? Değişim ha! dediğin anda olabilen bi şey midir ya da ?
Ne dersiniz?

9 yorum:

CEPAYNASI dedi ki...

hemen hemen her değişim böyle başlamaz mı zaten?
önce farkediş,sızlanmaya başlama.....
.....ve..........
bence doğru yoldasın:)

plndrkn dedi ki...

her şeyi öyle güzel yazmışsın ki ekleyecek harf bırakmamışsın :) benim de çoğu zaman içine düştüğüm ruh hali aynen böyle oluyor, sonra işin yoksa çeşit çeşit kılıflar uydur hislerine, düşüncelerine :)

zoitsa dedi ki...

evlilik NzN'ınımı bozdu:)))
''kalk bakalım silkin bi kendine gel..''diyeceğim de önce kendimden başlamam lazım ...
niye böyle olduk bilmiyorum ama tembel hayvan gibi bütün gün miskin miskin yatasım var..böyle çayıda çimende tekerleneyim istiyorum sürekli

NzN dedi ki...

cepaynası,
walla umarım doğru yoldayımdır zira bu yol yanlışsa benim için sonum dilencilikle de bitebilir :))

plndrkn,
yahu ne kadar çok insanız biz böyle düşünen. toplaşsak ya, ayaklansak ya yanlış evriliyoruz diye!!

zoitsa,
anacım belki de evlilik bana güç vermiştir. gözüm açılmıştır da dogru yolu arayışa başlamışımdır. öyle olsun nolurr öyle olsunn :)

modafobik dedi ki...

Bomba yazıyorsun ama biraz görsel istiyorum yahu.. Hadi koymayacaksın madem onun için bi post yaz da bariiii nedenleriylee şapa oturayım :)

NzN dedi ki...

modafobik,
yaşlandım mı ne! ya da anlamanın bile hazırını istiyorum sanırım :)
ne için post yazayım anacım da şapa oturtayım sizi??? ahahaha

Cincüce Banu dedi ki...

Bence de doğru yoldasın. Ama armut piş ağzıma düş için biraz daha çaba göstermemiz gerekiyor. Aynı yolun yolcusuyım. Haydi hayırlısı :)

NzN dedi ki...

ah Banu'cum ahh,
Nolcak bizim sonumuz böyle?? armut piş ağzıma düşten hiiç çıkasım yok. yani eylemsel olarak düşünsel olarak hiiç durmuyor anacım içimdekiler. vır vır da vır vır yani... onlara kalsa ooo kalkıp koşa koşa gideceğiz de bu korku belası yok mu ahh ahh....

Barbygirl_here dedi ki...

Hepimize oluyor bu ama, ozellikle de hava kapaliysa, yapacak pek ilginc birsey yoksa,canimiz istemiyorsa...Arka arkaya siralamak mumkun, sonra sihirli bir degnek degmiscesine enerji kupu oluveririz,gecer gider hepsi.Bence de gececektir, sen hic dert etme ;)