24 Eki 2010

Hayat Kolaylaştıran Haplar

Hap dediysek edepli haplardan bahsediyorum cicim. Yoksa kimyasala hayır yani! :)
Şöyle ki :

  • Makyaj Hapı: Acelen var ya da sabahın köründe toplantın var. Daha gözünü açamamışsın. Deli gibi avuşturma ihtiyacı içindesin gözlerini. Şimdi git o gözlere kalem çek, far-rimel sür falan olacak iş mi?! İşkence değil mi? Bence işkence. İşten son dakikada çıkmışsın, koşa koşa bir yemeğe falan yetişmen gerekiyor ya da eteğinde mızırdanan bir beben var hop! atıversen 1 tane makyaj hapı surat full profesyonel makyaja bürünse ne şahane olurdu! Bir de bunların renk ve konseptleri olacak. Her duruma ve her zevke göre hazırlanacak pek tabii.


  • Makyaj Temizleme Hapı: Gecenin bir yarısı gelmişsin eve, kafa bir dünya. Al eline pamuğu önce gözleri temizle. 1 pamuk asla yetmez hele ki gece makyajında. Al 2. pamuğu bir daha sil. Sonra köpür köpür yüzünü yıka. O arada uykun kaçsın, üstün ıslansın. En kötü ihtimal üstündekinin kolları ıslansın. Hele bi de gözlerin yanarsa facia!! Onyüzbinmilyon baloncukla yıkasan bile gözlerin dibinde kalan siyah birikintiler bitmez... Bunlarla uğraşmak yerine bir hap yapsalar, atıversek bir hap ve hooop diye tüm makyaj gitse, üstüne bir de cildimiz nemlense. Biz de mışıl mışıl uyusak.

  • Çiş Hapı: Bu tam bana göre bir şey olurdu esasen! Zira şehiriçi yolculuklarda bile benzin istasyonu arayan biriyimdir ben. Hele ki İstanbul trafiğinde çişin geldiyse yandın. Köprüye girişte arabasını bırakıp yandaki evlerden birinin kapısını çalıp "allah rızası için bir  çiş edip gitsem, yolda kaldım da" diyen arkadaşım da vardır benim. Altımıza yapma noktasına gelmeden, kıvrım kıvrım kıvranmadan, acılar çekmeden, çişten konuşamayacak duruma gelmeden atıversek çiş hapımızı hooop! diye emiverse mesanedeki üreleri ne şahane olurdu!

  • Manikür-Pedikür Hapı: Zira benim şu aralar yoğunluktan toynaklarım çıkmak üzere. Ofisten çıkabildiğim saatlerde kuaförüm çoktaaan uyumuş ya da elinde çay-çekirdek diziye dalmış oluyor. Ustaların da hayatımdan çaldığı saatlerin hatrı sayılır tabii. Elle-ayaklar fena durumda, kaşlar da saçlarla yarışır heralde. Ayy çöp kedisi gibi tarif ettim kendimi ama neyse..İstediğin renkte ojeler ile seçenek süren böyle bir ürün çıksa piyasaya olmaz mı?

  • Beyin Susturma Hapı: Susmak bilmeyen beynime es verebilmek için harika olurdu! İçten içe bıdı bıdı konuşan, aklınızı çelmek için 18bin takla atan ve beynin her köşesine yayılmış siz'in farklı versiyonlarını susturmak için 1 tane hap atsanız ve sadece sessizlik hakim olsa. Ohhh sen sağ ben selamet. Bu çook ütopik oldu be!! Benim beynimi hele ki bu aralar o haplardan 10 tanesi bile susturamaz gibi geliyor ya neyse yine de olsun bu haplardan. En azından gece biraz sakinleştirir içerdekileri belki.

  • Gereksiz Anıları Silme Hapı: Benim gibi balık hafıza bir insana bile lazım bunlardan bence. Balık hafızam yeri gelince dişiliğimi kara çıkartmamak adına hemmen fil hafızası moduna geçiş yapabiliyor. Anacım unut gitsin onları, hatırlama işte ne şahane olur hayat!! Böyle seçmece hikayeleri falan silebilen haplar olsa. Beynimizde yenilerine yer açılsa.

  • Öğrenme Hapları: Matrix gibi olacak bu ama yine de güzel. O kadar çok yapmak istediğim şey var ki bu hayatta. Önemli bir kısmını gerçekleştirmiş, yeni yeni bir sürü şey denemiş, farklı kurslara ve farklı memleketlere gitmiş biri olarak bile hayat hala şekerci dükkanı gibi geliyor bana. Gerçeklerim farklı tabii. İşten dolayı o kadar rahat olamıyorum. İstanbul'da eskisi kadar vakit yaratamıyorum kendime. Hayatımın %80'ini hadi bilemedin %70'ini iş alıyor. Dolayısı ile istekler listesi uzayıp gidiyor. Biçki-dikiş kursu, go kursu, tango kursu(latin bilen biri için daha kolay olmasına rağmen yapamıyorum), takı kursu, japonca kursu, helikopter pilotluğu kursu, paraşütle atlama kursu, dalgıçlık kursu, fransızca kursu vs. gibi haplar olsa. Çaksan birer tane de bitse gitse dert. Bak vallaha çok daha tatminkar ve mutlu insanlar oluruz :)
Bunlar benim acil ihtiyacım olabilecek haplar. Liste uzarda uzar...

Olsa güzel olmaz mıydı sizce de?







20 yorum:

kutupayusu dedi ki...

öğrenme hapı istiyorum .... hemen yaw...

Pelin P.A. dedi ki...

Harika bir düşünce vallahi keşke olsa bu haplardan.

battodol dedi ki...

Sekerim bana sen onların hepiciğinden 5er10ar yolla da accık hayatım kolaylaşsın ama bi de yemek hapı ekleyiver ya :)

NzN dedi ki...

kutupayusu,
kelin ilacı olsa anacmm :))

Pelin P.A.,
hayat ne kolay olurdu di mi ama! misal şu anda makyajımı hangi ara temizlesem acaba diye kara kara düşünmezdim:)

NzN dedi ki...

battodol,
bak nasıl da ihtiyaca göre şekilleniyor:) tamam canım tamam sana da yemek hapı yapıveririz. zira ben nefis yemek yaparım da aklıma gelmemiş :)))

Selen dedi ki...

ben de spor hapi istiyorum. al bir hap, hop 2 saatlik spor yapmis gibi ol.
uykusuzluk yada uyku hapi da guzel olurdu. rahat rahat sabahlardik. sabah al bir hap, hop 10 saat uyumus gibi ol.
oo, benim isteklerim bitmez...

NzN dedi ki...

selen,
spor hapı da iyiymiş bak. 2 hapla 6'lı baklava kaslara erişebilmek güzel olurdu :)
selülit hapı da olurr :)

sine'mden dedi ki...

bu haplar çok iyiymiş yaw :)) geliştirilmiş modellerini de talep ediyorum, alıcı listesine benim adım da yazılsın lütfen...bi dakka niyetli hap olsun mesela,o gün ne ye ihtiyacımız varsa onun için yutalım ve gerçekleşsin,nasıl? çok uçtum di mi ama sen başlattın :))

NzN dedi ki...

sine'mden,
hayal kuruyoruz! hayallerde ket vurulmaz. uç uçabildiğin kadar bence:)

Demet dedi ki...

Oh ne guzel olurdu,ben ilk makyaj temizleme hapini alirdim ama bu seferde hapi icmeye usenirdim :)

NzN dedi ki...

demet,
o zaman hapı almayı unutmama hapı da yapmak lazım !

CEPAYNASI dedi ki...

boya hapı istiyorum...
kumral olanı akşam içiversem,sabah şahane saçlarla kalksam:)
birkaçını bir arada atsam,röfleli olur mu?
sevgiler....

NzN dedi ki...

cep aynası,
bak bu da güzelmiş:)
bu arada hep kadınsal mevzulardan yana dert yandık.
dünyada barış falan hapları diyen çıkmadı bak!! cık cık cıkkk

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Süper fikir, makyaj hapı ve gereksiz anıları silme hapı dışında hepsi işime yarar (Makyaj yapmıyorum, gereksiz anılarımın hastasıyım:) Ben de bölünme hapı istiyorum. Böyle bi tane atayım üçe beşe bölüneyim:)))

NzN dedi ki...

kırmızı çizmeli kedi,
gereksiz anıların senin olsun cicim o zaman !
ama bak bu bölünme hapı benim aklıma nasıl gelmedi. nefis olur şöyle belirli günlerde 3-5 tane benden dolansa bi yerlerde :)

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

heheh biliyodum böyle bi fikre hemen atlayacağını:) Alanlar yakın olunca. Bak ne diycem sen de silme yav gereksiz anılarını o hap bulununca:( Benim mesela burnuma leblebi kaçmıştı. Okulun en karizmatik hocasının dersindeydim. leblebiyi o hoca çıkardı ve ben üniversite öğrencisiydim hahaha:))) Torunlarıma anlatıcam ninelerinden utansınlar diye:)

NzN dedi ki...

ah be kırmızı çizmeli'm,
ben bu anıları gereksiz diye adlandırmıyorum kii :)
bunlar eğlencelik çıtır çerez..
benim gereksizlerim durmak bilmeyen beynimin takıldığı saçmalıklar :))
karizmatik hoca o leblebiyi parmağnı burnuna takmak suretiyle mi çıkardı gibi sorularım da var mesela bu hayatta benim

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Hemen merakını gidereyim o zaman, her kadının kurtarıcısı cımbız vasıtasıyla:)))

femlemne dedi ki...

harika fkir bak bunlar, bende istiyorum bu haplardan hemde hepsini:) beyin susturma favorim tabi geceleri cok işe yarardı valla

NzN dedi ki...

femida,
seç beğen al cicim, hepsi bizim içinn