8 Oca 2010

Beylikdüzü'ne de Ekolojik Pazar Açılıyor


Ne kadar güzel haberler bunlar böyle. Yüzüm gülüyor bunları okudukça. Bir zamanlar yazmıştım ne olacak bizim halimiz bu GDO'lu ürünlerle diye. Biz derken de benim gibi "tembel camiası"ndan gelenleri kastetmiştim.
Elinin altında olmadıkça bu tarz ürünler, büyük şehir hayatında kolay olmuyor yaşam şeklini değiştirmek. Alternatif bir yaşamı benimsemek, benimseyebilmek... Kendimce deniyorum hala. Her geçen gün bir şeyleri daha değiştirmeye çalışıyorum. Şimdiki hedefim buğday filizlendirmek ve buğday filizi tüketmek. En büyük nimetlerden olduğu söylenir. Özellikle de Prof. Dr. Erkan Topuz tarafından.

Neyse esas konuya geri geliyorum.
Biraz önce düştü gelenler kutusuna mail. "Beylikdüzü %100 Ekolojik Pazarı, Beylikdüzü kapalı pazar yerinde, Çarşamba günleri düzenlenecek" diyor mail. 03 Şubat'ta açılışı var. Her zaman olduğu gibi konserli ve şenlikli bir açılış planlanıyormuş.
Bilen bilir bu pazarlardaki ürünlerin kontrolü çok sıkı tutuluyor. Bizler de  istediğimiz zaman gidip istediğimiz tezgahtan herhangi bir ürünü alıp hemen kontrole gönderebiliyoruz. GDO'lu mu değil mi kendiniz kontrol edebiliyorsunuz yani. Ola ki böyle bir şey çıktı. Vay haline o pazarcının! Direkt olarak uzaklaştırılıyor pazardan.  İşin içinde bu işe gönülden destek vermiş ve hayatlarını buna göre değiştirmiş olan güzel yürekler var.
Gönül rahatlığı ile alışverişlerinizi buralardan yapabilirsiniz.

Hayırlı uğurlu olsun
Bol kazançlı olsun
Olsun ki bu pazarların sayıları artsın!

2 yorum:

kutupayusu dedi ki...

çarşamba mı......
biz çalışanlar napacak yaw.....
haftasonu olsaydı keşke
:(

NzN dedi ki...

kutupayusu- İnan ben de ilk okuduğum andan itibaren aynısını düşünüyorum. Fakat bu semtleri dolaşan pazarcı grubu aynı olduğu için mecburen haftaiçlerini de kullanıyorlar sanırım.
Ama cumartesi Şişli'de var aynı pazar. Sana yakınsa oraya da gidebilirsin :)