19 Kas 2009

TAKSİCİ TERÖRÜ

Aslında dün gece eve gelir gelmez yazmak istedim de kendi kendimi engelledim. Dün gece yazsaydım beni buralarda bile bulup sansürleyebilirlerdi.
İstanbul'un taksicileri beni çıldırtmak üzere. Araba kullanan biri olmadığım için bol bol yolumuz kesişir bu taksici camiası ile. Genelde de arızalıları bulur beni. Ne de olsa deli peşimden ayırılmaz, akıllı da beni bulmaz...

Neyse dün gece bir arkadaşımla Asmalımescit'te çok keyifli bir gece geçirdik.Yemek yedikten sonra birer de içki devirip öyle gidelim dedik. İçkiler bitti ve biz eve gitmek üzere taksiye bindik. Yeri gelmişken binmeden hemen öncesini de anlatayım da ileride önem kazanacak:
2 taksi arka arkaya bekliyorlar. Sıra var mı yok mu anlaşılmadığı için önümüze ilk çıkan taksiye  binmeyi denedik. Denemekle de kaldık. Şoför arabanın içinde uyuyor, kapılar da kilitli. Biz kapıları zorlarken öndeki taksinin şoförü koşa koşa yanımıza geldi "sıra burada abla buyrun" dedi. Biz de direkt o taksiye bindik doğal olarak, sıra ondaymış ya! Sinir olduğum diğer şeylerden biri de bu taksici milletine bir laf edersin de durmadan 15dk boyunca konuşur da deli eder ya seni. Bizimki de aynen başladı  yüzsüz yüzsüz konuşmaya "yok efendim dedim ben ona uyuma diye,  uyursan böyle gider müşteri" vs.

5dk sonra bir taksi direksiyonu önümüze doğru kırarak yolumuzu kesti. Bizim şoför bir hiddet indi arabadan. Biraz önce taksisinde mışıl mışıl uyuyan taksici amcaymış yolumuzu kesen. Meğer nasıl da deli olmuş biz diğer şoförün arabasına bindik diye.Takip etmiş bizi ve sonunda yolumuzu kesmiş. Bu ikisi bildiğin horoz gibi birbirlerine kabarıp duruyorlar. Allahtan ortada daha sert bir durum yok. Bekle bekle arabada nereye kadar dedik ve indik bunlar kavga ederken. Arabada yolcu varken olacak iş mi bu?! Yani arabada kimse olmasa bile normal değil böyle bir şey...

Biz inince bizim şoför direkt "Paramı verin" diye peşimize düştü. Deli midir nedir! Sen gecenin bir yarısı beni huzursuz et sonra da paranın peşine düş. "oldu canım!" Detaylı laflara girmiyorum burada ama biz adamla ciddi ciddi laf dalaşına girdik. Tam o arada canım Türk Polisi beliriverdi. Nasıl olduysa! "Hah bu polis halleder şimdi bu işi" dedim. Heyecanlandım tabi. Polis geldi, gek gek gübelek iki satır laf geveledi ve "aaa ortada darp yoksa bizi ilgilendirmez, bi şey yapamayız" dedi ve taksiciyi bi tarafa bizi de diğer tarafa gönderdi.

Bizi diğer tarafa göndermeden önce bana söylediği son laf da memleket durumunu özetler nitelikleydi: "Kardeşim bu memlekette böyle tartışmalara girmeyeceksin, ne işiniz var bunlarla!".

Buyurun buradan yakın.

14 yorum:

ipex dedi ki...

hiç mi bişey değişmez bir senede :( yazık yahu :(

Özlem Mertler dedi ki...

Benim kullandığım ticari araçlarda da, hiç bozuk para olmadı neredeyse. Her yere düz hesap ödedim. Ancak hep taksicinin cüzdanı lehine.)

NzN dedi ki...

Evet bir de o var.Bana da aynısı oluyor "Apla yaaa bozuk yok valla".

Daha da beteri para üstüne sana sormadan konuvermeleri.Taksimetre 4.25 yazmış mesela sen de 10TL vermişsin para üstü direkt 5TL oluyor.Deli oluyorum bu durumlara da."Sana ne kardeşim istersem ben sana bahşiş veririm sana mı kaldı onun kararı" diye hemen istiyorum paramın üstünü.:)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

"Her türlü" trafik unsuru == stress, bela....

Muhattap almamak, soğuk kanlı olmak, görmemek, duymamak, umursamamak lazım.. yapabilene tabi.

Trafikte laf dalaşına girmemiş, sinirlerini zıplatmamış bir allahın evliyası var mıdır, pek merak ediyorum.

NzN dedi ki...

Öküz:Gerçekten de evliya olmak lazım tepki vermemek için.Benim saçlarım diken diken oluyor bu taksici milletinden.
Delirtiyorlar adamı delirtiyorlar....

Fifi Croissant dedi ki...

Bir Bey'le bir ara taksicilerle yaşadıklarımız üzerine blog yazmayı filan planladık. Deli olur insan gerçekten de.

Geçmiş olsun diyeyim ben yine de, iyi ki darp yok madem lafını duyan taksici size keser sapıyla dalmamış.

NzN dedi ki...

Kedili Cadı,
Taksici Hikayeleri diye bir blog da harika fikirmiş!! Yazıların yanında yorumları da düşünüyorum da takipçisi bol olur kesin :)

Polis amcam yanımızda olunca bizim taksici tırs tırs bindi arabasına aynen yola devam.
Aa bi de edepsiz para üstünü de verdi ya 50kr kadar, işte o an koptum...

Adsız dedi ki...

Bana da bu taksicilerden fe-na-lık geldi. Geçenlerde blogumda ben de benzer serzenişte bulunmuş, gelen yorumlardan yalnız olmadığımı anlamıştım: http://blogcuanne.com/2009/10/26/taksici-terorune-hayir/

NzN dedi ki...

Bu İstanbul taksileri ile benim başım ciddi belada.
Bir kere de bi tanesi beni kaçırmaya kalkıştı!!
Bunu da ayrıca yazarım bir ara.

Şikayet edecek yer de yok ki bu adamları!

Cem Akkılıç dedi ki...

Bu taksicilerin arasında öyle şerefsiz olanlar var ki anlatılır gibi değil. Kabataş iskelesinin önünde tam inerken bağaca yöneldim ve herif gaza basıp kaçtı. Bu bir çok insanın başına gelen olayı blogum da TAKSİCİ TERÖRÜ başlığında anlattım. Çantamı geri aldım ama alana kadar çok uğraştım.

Taksiciler gerçekten terör olmaya başladılar.

Cem Akkılıç dedi ki...

İşte TAKSİCİ TERÖRÜ başlıklı yazım. Okumanızı tavsiye ediyorum.

http://cemologyonuncukoy.blogspot.com/2008/12/taksici-terr.html

NzN dedi ki...

Cem Akkılıç;
Bende dahane taksici hikayesi var bir bilrsen!1 Yaz yaz bitmez özellikle bunlar beni buluyor sanıyordum ama anladımki herkesin başına geliyor.
Sonra bir de utanmadan "Korsana Hayır" diye ayaklanıyorlar ya inadına sırf korsan taksi kullanası geliyor insanın.

Hilal dedi ki...

Taksici hikayelerini çok güzel anlatmışsınız. Kimisi sinir bozucu ama gülmeden edemedim. Daha çok taksi hikayeleri istiyorum sizden :))) bozuk para yüzünden bende bigün yapışıcam biriniin yakasına

NzN dedi ki...

hilal,
yavaş yavaş araba ile dolaşmaya başladığım için taksici hikayeleri sekteye uğradı ama devam gelecektir kesin :)