6 Kas 2009

Kış mı Geliyor? Yok Yok Sakın Gelmesin!


Ben kış insanı DE-Ğİ-LİM kardeşim . Hatta o kadar değilim ki bu noktada ayılığı bile kabul edebilirim; ayılar gibi kış gelmeden önce şöyle günde 2-3 kilo kadar yağlansak yağlansak sonra da hooop "hadi bakalım ben uyuyorum" desek, koşa koşa sıcacık yatağımıza gitsek ve mışıl mışıl şöyle bi 3 ay kadar uyusak (güzelce bir yağlandık ya, hem de bunu kendi isteğimizle yaptık ya hiiç üşümüyoruz da )!!

Sonra gerine gerine uyansak da hava "hala" güneşli, pırıl pırıl olsa. Yine koşa koşa dolabımıza gitsek hiiç kaldırmadığımız yazlıklarımızdan (hatta hayatımızda kışlık elbise kavramı olmaz onun yerine sadece kışlık bir yorgan olurdu) ifil ifil elbiseler, incecik bluzlar, kısa kısa t-shirtler, minnacık şortlar ve askılılar arasından canımızın istediğini giysek ve atıversek kendimizi sokaklara. Aman ne şenlikli hayat bu böyle !! Yazarken bile bitiresim gelmedi. Bıraksanız dolabımdaki bütün yazlıkları sayacak gibiyim hatta :))

Eee görüldüğü gibi ayılık bile bazen güzel hatta cazip olabiliyormuş. En azından benim gibi yaz insanları için güzel bir hayal olabiliyor. Zorla değil ya sev-mi-yo-rum kardeşim ben bu kış ayını. Hele hele İstanbul'da geçen kış aylarından ayrıca hoşlanmıyorum.Yağsa mı yağmasa mı bir türlü karar verememiş bir yağmur insanın suratını uyuz edercesine ıslatır.Tam da ıslatmaz ki sen iyice uyuz ol.
Ben ki kendimi sokak insanı olarak tanımlarım, severim sokaklarda olmayı, dost sohbetlerini, rakı masalarını , uzun dans gecelerini, bol kahkahalı toplaşmaları... Kış gelince koşa koşa evime gidesim geliyor. Eve giderim ama bütün arkadaşlarımı da peşimden sürüklemek için elimden geleni yaparım. Hatta zaman zaman baskıya bile dönebilir bu durum :)

Bunlar NzN laflarıdır (örnek olsun ki net olalım di mi ) :
"Hadi bu akşam bana yemeğe gelin"
"Hadi bende dizi seyredelim bu akşam hep birlikte" -bu arada sevmediğim dizileri bile seyretmeyi kabul ederim millet bana gelmeyi kabul etsin diye ki Behlül'le tanışmamız da böyle olmuştur-
"Hadi bende tabu oynayalım"
"Hadi bende hiç bi şey yapmayalım ama yeterki bende olalım "

Bu liste böyle uzaaarr gideerrr.
Lafın özü ben sevmem kış aylarını (ama kış ayılığını sevebilirim ). Sıcak olsun, sıcacık olsun ama bir de kaprisim var bu noktada öyle tahammül edilemez bi sıcakta olmasın bi zahmet. O zaman sıcağın da tadını çıkaramayız di mi ama :)

Kim demiş zorum diye??!!

İsteklerim gayet net ;
1 - İnsanlar da ayılar gibi kış aylarında yağlansın yağlansın ve sıcacık bir uykuya dalsın
2 - Yaz ayları hava sıcaklığı tahammül edilemez derecelere kadar dayanmasın
3-  NzN ve diğer tüm "yaz insanları" mutlu&mesut yaşasınnnn...

Mutlu son!.

Sevgiler.

2 yorum:

ipex dedi ki...

canım benim, hoşgeldin, iyi ki geldin :) sık sık yaz, insan yazdıkça açılıyor :)

ben de yaz insanıyım, ben de hiç sevmem kışı ama buraların sonbaharı nasıl güzel oluyor anlatamam. en kısa zamanda bir sonbahar yazısı attıracağım :)

öperimmm :))

NzN dedi ki...

sonbahar yine bi derece, hatta severim bile diyebilirim ama kış adım adım geliyor ya delleniyorum resmen.Bi insanın canı acır mı soğuktan? Benim acıyor walla :)
Söz veremem ama deneyeceğim canım....