3 May 2011

Meyveyle Karın Doyar mı?

Doyar mı gerçekten? Benim şimdiye kadar karnımın meyve ile doyduğu görülmüş şey değildir.
Geçen hafta pilatese başladım. Haftada 2 defa gidiyoruz. Ablamın yakın arkadaşlarından biri ( aynı zamanda avukattır kendisi ) pilates eğitmenlik kursunu tamamladı. Evini, ofisini falan hepsini tek bir yerde topladı ve bizlere de ders vermeye başladı. 5 hatun kakara kikiri halde ders yapıyoruz. Hocamız avukat olunca öyle fazla kaytarmalara da pek izin vermiyor. Yani ciddi ciddi ders yapıyoruz. Geyik değil şekerim, yanlış anlaşılmasın, hakkımız yenmesin :)
 Derslerimiz saat 7'de başlayınca arada akşam yemeği yiyecek vakit kalmıyor, eve gelmem de 9'u buluyordu ve ellerim titreye titreye bir salata yapıyordum kendime.
Bugün akşamüstü tost yemeye vakit bulunca rahat geçti ders. Eve gelirken de muz ve çilek aldım kendime. Hafif hafif geçiştiririm diye. Hemen televizyonun karşısına kuruldum ve çilekleri löp löp götürdüm ayıptır söylemesi  Yetmedi üstüne 1 tane de muz  yedim. Ohhh çektim arkama yaslandım. Şişmiştim. Hafif geçiştirmiştim.
Tabii yerseeenn!!!
Tam 30dk sonra acıktım ben!! Pek acıkmak gibi değil aslında  daha çok mide kazıntısı. Tuzlu bi şeyler çekti canım ve paşa paşa kalktım  1 dilim ekmek kızartarak üstüne krem peynir sürdüm, yanına çay hazırladım ve miss gibi yedim onları.
Evet şimdi doydum. Zira benim karnım meyve ile doymuyor anacım . Yemek yerine meyve yiyemiyorum ben. Meyve karnımı do-yur-mu-yor!! Olmuyor işte. Meyve ile karın doyar mı hiç?!!!


18 yorum:

... dedi ki...

Ayy ben de yogaya gittiğimde yiyemiyorum vakşt olmadığından. akşam geldiğimde çorba içiyorum ama, o tutar gibi oluyo:) sora da az biraz meyve yiyorum bulursam, vicdan azabı çekmeden uyuyorum=))
Bu arada mimin var unutma=)

Pilli Petro dedi ki...

:)) meyve metabolizmayı hızlandırdığı için açlık hissi yaratıyor o yüzden yemek yerine değil, yemek öğünleri aralarında yemek gerekiyor.

diyet yaparken dr um bu şekilde vermişti. o yüzden kasma canım meyveyi meyve gibi ye :DD

NzN dedi ki...

oh be pillii ohh!!
anormallik bende sanıyordum , normal normal bir insanoğluymuşum :))

Sittirella dedi ki...

Meyveyle karın doyar mı be güzelim?
Var mı hafif yağlı, hafif tuzlu, mümkünse sıcacık bir yemeğin yerine geçecek meyve?
Salata bile doyurmuyor insanı :)
Samimi bir arkadaşım bu konunun uzmanı; günde 6 öğün yemeden kilo verilmez, fit olunmaz! diyor.
O diyorsa vardır bir bildiği, tığ gibi valla :)

NzN dedi ki...

sittirealla'mmm,
bak ben salata ile doyabiliyorum. tuzlu ya ondan heralde :) hoş ben salatanın içine her şey koyarım doymazsam ayıp :) ama hakkatten 3 ana öğün 3 de ara öğün yediriyor diyetisyenler. kilo verme derdinde değilim de accık fit olayım anacım yaz geliyorr

A-H dedi ki...

dugun oncesi bir rejime baslamistim o aklima geldi, hatta zorla kocakisisini de baslatmistim :D
Rejimin ilk gunu sirf yesillikti ikinci gunu ise sirf meyva, yiyebildigin kadar!! aksam yemegine kadar dayanabildim meyvaya, kocaman bir kase meyvayi yemek niyetine karsimda gorunce bizim rejim orda bitmisti :)) ustune mis gibi kremali bir makarnayla odullendirmistik kendimizi hatta hahahaha

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

len kadın ciddi bi tost, bi dilim ekmekle mi doydun sen. meyveyle karın doymaz da, bunlarla da doymaz anacım yav. günde dört beş öğün yemek yiyorum ben. öyle yarım salatalık, yarım kibrit kutusu yağsız peynirde değil. bildiğin işte çorbalı, ara sıcaklı, ana yemekli, tatlılı falan. valla içimde dinazor besliyormuş gibi hissediyorum senin gibi hatunları gördükçe :)

La Loba dedi ki...

Oy kuzuuum haklısın :) Ben de meyve ile doymayan hatta meyve yedikçe daha çok yiyesi gelenlerdenim. Aşırıya kaçınca meyve çok fena kilo yapıyor.
Pilates çok eğlenceli gerçekten ve kısa sürede şekillenmeye başlıyorsun. Yaz da geliyor malum, tiril tiril elbiseler giymek lazım.

NzN dedi ki...

kediciimmm,
akşam 5'te bi tost yedim. eve gelince 9 gibi bir muz ve biraz çilek yedim. 9.30'da da 1 dilim peynirli ekmek yedim anacım daha ne yiyeyim :) ama ben de düzenli yemek yerim . tatlıyla aram iyi degildir. hele regl dönelerinde o sendeki dinazor bende sürü halinde beliriveriyor:)

La loba,
evet di mi yaa??meyve yedikçe üstüne tuzlu bi şeyler aranıyorum ben. pilates de şimdilik çook iyi geliyor ama çok başındayız. umarım hızlıcana fit bir hale geliriz. sen yapıyor musun pilates??

terspabuclar dedi ki...

MEYVE ÇOKDA MASUM DEĞİLDİR İÇİNDE FENA ŞEKER YOK:)HAMİLEYKEN BİLE SINIRLI YİYİN DİYOR DR LAR İÇİNDEKİ ŞEKER GAYET KENDİNİ KAMUFLE ETMİŞ SİNSİ SİNSİ BEKLERMİŞ.EN GÜZELİ BAKLİYATLI SALATALAR BOL MARUL YEŞİLLİK FALAN FİLAN AMA MUHAKKAK 2-3 ÇORBA KAŞIĞI BÖRÜLCE YADA FASULYE AZDA ELMA SİRKESİ BOMBA BOMBA:)

NzN dedi ki...

ters pabuçlar,
masumluğundan değil de hafif olsun derdinden yedim akşam yemeği niyetine ama kesmedi :) yoksa diyetisyene giden arkadaşlarımdn bilirim nasıl de gizli düşman olabileceğini :p
sevgili evde yokken benim akşam yemeklerim çeşit çeşit salatadan oluşur. bayıla bayıla yer, deli gibi de doyarım ama meyve oldu mu midem bulanıyor işte...
haa bir de şu sirkeye alışamadım anacım...

NzN dedi ki...

A-H'cim,
cicim sen yine iyi dayanmışsın akşama kadar :) gördüğün gibi ben sadece 30dk dayanabildim :)))
yok anam yookk!! olmaz meyve öğün yerine geçmezz

Gulcin dedi ki...

doymaz NzN doymaz!
meyve yer ustune biraz yemek yer hadi yine meyve olsun diye bir de meyveli dondurma yersen belki :)

NzN dedi ki...

Gulcin :)
di mi, di miii???

La Loba dedi ki...

Ben aynı dönemde hem havuza hem de pilates'e gitmiştim. Bir yıla yakın devam ettim. Fit olmak için değildi aslında, depresyon sürecini daha rahat atlatabilmek içindi. Şekilleniyorsun ve vücuda esneklik kazandırıyor, sırt, bel, boyun ağrısı çekmiyorsun. Bırakmamak lazım ama araya bir sürü şey girdi, şimdilerde hımbıllık yapıyorum :)

NzN dedi ki...

la loba,
ben de havuza gitmek istiyorum aslında ama bir hoca eşliğinde önce adam akıllı bir stil ile yüzme ögrenmek istiyorum.
dönebiliyorsan hemen dön spora walla , süper oluyor. hoş ben hayatımda düzenli spor yapabilmeyi becerebilmiş biri değilim ama hep hayallerimde....

Cincüce Banu dedi ki...

Benim yoga öğrendiğim dönemde yaşadıklarımı anlatıyorsun. Derse aç aç gitmek haydi bir derece... Ders sırasında zaten açlığı maçlığı unutuyorsun. Ama dersten sonra aman allah o ne iştah! Bir akşam arkadaşımla Suadiye'de methini duyduğumuz bir pastaneyi sokaka sokak arayıp durmuştuk. (Bulmuştuk da!) Meyve beni de doyurmaz. Hatta tam tersine, fazla yediğimde (karnım tok bile olsa) acıktırıyor beni. Midenin asit oranını yükselttiği için olabilir.

NzN dedi ki...

Banu'm,
evet bende de öyle oluyor işte. yiyorum ve hemen ardından illa da tuzlu bi şeyler çekiyor canım. demek hep o asit yüzündenmiş bak ....
derslerden önce atıştırmak lazım aslında ama nasıl orasını bilemiyorum işte