20 Nis 2011

118 33'e Çocuklar Bile Sinir Olmuş!

Nedir bu 118 33 reklamının insanlar üstündeki etkisi? Ben mi sürüden ayrılıyorum acaba?
Etrafımdaki herkes reklama sinir oluyor. Bütün sosyal mecralarda verip veriştiriyorlar adama. Kimisi dövmek istiyor, kimisi bulsa bir kaşık suda boğacağını söylüyor, kimisi  "kara tahtayı tırnaklamışsın da o çıkan ses seni katil etme noktasına getirmiş" gibi hissediyorum diyor, kimisi ise sadece "sevimsiz" diyerek geçiştiriyor.
Oysa bana o adam ve ritim sempatik geliyor. Yakın bir arkadaşıma da sempatik geliyor. Fakat ikimizden başka kimseden de henüz olumlu bir yorum gelmedi reklamla ilgili olarak.
Hal böyle olunca da ajans 'güzel' bir manevra ile strateji değiştirdi. Bizim 33 gitti -hem de ödül alarak - ve yerine kardeşi geldi. Eşcinsel değil tabii ki kardeş!
Bu reklama milletce gıcık olma durumumuz eşcinselliğe gıcık olmamızdan mı kaynaklanıyor yoksa altında bilinçaltına giden yanlış bir mesaj mı var bilemiyorum ama ilk seçenek daha gerçekçi geliyor bana. Kabullenememe, reddetme ve korku yani homofobi!

Biraz önce ofisteki bir arkadaşım bu konuyla ilgili bir hikaye anlattı da onu paylaşmak istedim aslında sizlerle. Biz ofisçe pek güldük, belki sizleri de neşelendirir.
Kızının okuldan arkadaşı 118 33'ü aramış ve telefona çıkan operatöre "reklamlarla çıkan o  ibneyi bana verir misiniz?" demiş. Operatör de bozuntuya vermeden "Hangi ibneyi?" deyince de utanmış ve çat! diye kapatmış telefonu. Ertesi gün de okula gidip bütün arkadaşlarına anlatmış hikayesini. "Neden aradın" demişler. "Sinir oluyorum çok" demiş.
Düşünsenize veletleri bile sinir etmeyi başarmış reklam :)
Öyle ya da böyle şu anda ilk akla gelen 118 Bilinmeyen Numaralar Hattı: 118 33 oldu mu, oldu!!
Bu bir başarı hikayesidir. Bilinçli mi yapıldı asıl ben onu merak ediyorum. Eğer ki öyleyse büyük bir adım bana göre...

19 yorum:

tubitos dedi ki...

valla ben çok gülüyordum. diğer 118 ıvır zıvırları çok rahatsız ediciydi ama buna hakikaten çok güldüm. şarkısı da güzel =) hele de en çok allahasmarladık 33e güldüm =) ben de sizdenim ;)

. dedi ki...

Çok şükür benim gibi düşünen birini daha buldum,ben bayılıyordum o adama,o reklam çıktıkça eğleniyordum neşem yerine geliyordu,H.ciğimi de etkilemiştim o da sempatik buluyordu reklamı,ne istediler adamdan bilmem...

Sazan dedi ki...

Sinir olmamak elde mi be kuzum?

Ama valla benim aklıma 118 diyince niye bilmem 80 geliyor :)

Gulcin dedi ki...

homofobi kismina tamamen katiliyorum. Thammulsuzluk gittikce artiyor.
Ayni reklam ust uste heryerde yayinlaninca ne olursa olsun tahammulsuzluk veriyor bana. Ama karakterimiz baska bir sey olsaydi tepki ayni olur muydu? Sanmiyorum. Burada cok gosterilmedi o reklam ama yine de ben burada o reklami gormeden bile biliyorsam bu basaridir bence.

modafobik dedi ki...

Ah keşkeee reklamın bir videosunuuu koysaydııın hehe :))

Gulcin dedi ki...

Ekleme geregi duydum cok izlemedim ama izledigim kadariyla rahatsiz etmedi beni komik bile gelmisti halbuki :)

A-H dedi ki...

hahahaha hangi ibneyi ha :)))
reklamlari gormedim henuz ama verilen cevap supermis :D
icerik ne ne satiyorlar bilmiyorum ama hazir cevap olduklari kesin :)))
ayrica cocuklarda az feci degiller yahu, bizim zamanimizda biz ibne falan diyecektik de birde ailemiz boyle anlatacakti! nerde...

SeV@L dedi ki...

Adamın cinsel durumundan ziyade her an her yerden yırtık dondan çıkan şey gibi fırlayan 118 reklamlarının artık bezdirmesi durumu da var. Ben şahsen 118'li reklamların alayına gıcık oluyorum. Görünce kedi gibi sırtımdaki tüyler havaya kalkıyor bir geriliyorum.

Yoksa aslında başka bir reklamda canlandırsa o karakteri ne bileyim hijyenik ped olur, deterjan olur sevimli bile gelebilirdi.

:)

NzN dedi ki...

tubitos,
oleyyy. biliyordum yalnız olmadığımızı :) cici bi şey işte di mii???

NzN dedi ki...

ebruli günce,
ne istediler şeker gibi adamdan anlamadım gitti valla

NzN dedi ki...

sazan'ımmm,
walla ben hiiç sinir olmuyordum adama. fakat bu kadar çok tekrarlanan her reklamdan sıkılırım ben o kısmı ayrı. sadece olayım karakterle ilgili değil:) sen de sev kızım onu cici bi şey o :)

NzN dedi ki...

Gulcin,
sinir edecek bir durumu yok çünkü adamın. sinir bozucu kısmı bu kadar çok tekrar edilmesi.

NzN dedi ki...

Modafobik,
izmeledin mi yoksa reklamıı???? !!!! amanıınnnn izlemediysen hemen sana izletmenin bir yolunu bulmalıyım :)

NzN dedi ki...

A-H'cim,
evet evet süper bi hikaye değil mi? velet gitmiş aramış o numarayı ahahahaha

NzN dedi ki...

sev@l,
ben de aynı durumdayım cicim. bu kadar tekrarlanınca reklamlar gıcık. bi 118 reklamlarına bir de turkcell reklamlarına deli oluyorum ben. b.kunu çıkarana kadar gözümüze sokuyorlar. ama adam ciciiii

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

ben de sinir olanlardanım. fakat nedeni homoseksüellik değil, homoseksüelliğin çok fazla karikatürize edilmesi. ne yazık ki bütün gayler kıvırtarak hareket eder ve konuşur gibi saçma bir yanılgı halindeyiz. şahsen homoseksüel olsam, heteroseksüellerden çok daha fazla tepki verirdim reklama. bir de işin sinir bozucu bir şekilde sürekli tekrarlanması olayı var, 33,80 hepsi aynı. delirmek üzereyim.

Adsız dedi ki...

Ya ama Nzn abla ben bu ibneden öncesinden beri rahatsızlık duyuyorum :( Çok gıcık çok tüylerimi dikenleştiren bi reklam. Herkes 118 bilmemkaçların ne olduğunu öğrendi ve neden hala inatla devam ediyolar ve artık işi azdırdılar anlamıyorum. Milleti salak yerine koyuyolar . Annem de geçen sene öğrencilerine 118.sayfayı açın demiş onlarda 80 80 diye topluca şarkıyı söylemişler .Traji komedi valla :S Ama ben nefret ediyorum

Ashley

Meyra dedi ki...

operatörde sanki bu anı beklemiş:))) çok komik yaa reklamın iyisi kötüsü olmaz diye buna diyorlar sanırım:)

Adsız dedi ki...

Ya ben anlamıyorum neden büyütüldü bu durum, hoş buna kadar neler var !

Açıkcası bana çok saçma geldi bu protesto :)