4 Ağu 2011

Kusurluyum Ben!! Selülitliyim Ben! Yürüyen Portakal Adayıyım Ben!

Dün gece televizyon karşısına yayıldım. Yayılır yayılmaz basenlerimin yanlarından pörleyen selülitlerimi gördüm. Ayaktayken yok ama oturunca, o baskıyla birlikte minik portakallar fışkırıyor vücudumdan.
 Yememe-içmeme dikkat ederim. Kahve çook nadir tüketirim. Yağlı yemem. Abur cuburu hiç sevmem. Asitli içeceklerle aram pek iyi değildir dolayısı ile nadir tüketirim. Tek eksim çay bu noktada. Deli gibi çay içerim. Spor yapamam ama gayet hareketli biriyimdir. Ye-iç-yat yapmam yani. Eeeee hal böyleyken ne diye selülitim var ulan benim!! Yediğin içtiğin falan hikaye anacım. Öyle diyor ya bu uzmanlar. Benim vücut böylee. Zaten aile kadınlarının bütün eksileri bende toplanmış. Ona da ayrı bi gıcığım. Bütün aile koca memelidir misal. Bende idare edecek  kadar var işte. Bacaklar fıstık gibidir ben çırpılıktan ölecem. Öyle güzel çırpılık falan değil anacım. Orantısız. Kemik üstü deri kaplama. Hani biraz kilo aldım mı patatese kürdan takmışsın gibi oluyorum. Haa bi de yamuktur zaten. Hepsini geçtim de ben bu selülit olayına taktım kafayııııı.....
Şimdi böyleyse  yarın öbür gün doğurduğumda ne olacak bu işin sonu?? Yaş ilerledikçe bunlar da artacak ve hissediyorum ki ben yürüyen portakal olacağım!!!
Öyle sabah akşam kremler falan da süremem ben. Uğraşamam yani. Alırım 3 gün 5 gün hevesle kullanırım o kremleri sonra verdiğim parayla kalırım. Garip garip merkezlere gidip, dünya paraları verip makinelere de giremem. Hadi gittim diyelim. O parayı da verdim. Güzel olacağız ya değer ama  anacım o  disiplene de gelemem ben. Tamam tamam laf atmayın oralardan öyle hem 3 kuruş olsun hem de şoför yanı olsun istiyorum ne var yani??!!  Zaten o merkezleri deneyen arkadaşlarımda da sonuçları gördüm. Makineye girmeye devam ettiğin sürece selülit melülit kalmıyor ama hani olurda bırakırsan 2 katı ile geri geliyor o çukurlar. Hatun yaptığına bin pişman.
Evet evet geleceğin yürüyen portakalıyım sanırım ben. Kabul et ve barış bununla!!

Doğurup büyüttükten sonra toptan girer her bi yanımı toparlatırım artık. Bu arada estetiğe de acayip karşıyımdır ama löpür löpür de yürümek istemem hani  :))

16 yorum:

Evy dedi ki...

aaaag aaag herkesin derdi ayni desene.
Lipolyse diye birsey varmis, onumu denesek :D
http://maffionista.blogspot.com/

NzN dedi ki...

Evy,
anacım ben kendiliğinden böyle puff!! diye geçsin istiyorum, olmaz mııı?? :))

OiP dedi ki...

aynı ben:)
güzel tarafların çoktur NzN'cım, onlara oyna. selüliti de dert etme herkeslerde var. bi E.Ş. olmayacaksın yani sonunda, mutlu mutlu yaşa git;)

NzN dedi ki...

OİP'cim,
aaa güzel taraflarımı nasıl da allayıp pullayıp ön plana çıkarıyorum bi bilsen :))
anam benim korkum şimdiden böyleyse ilerde yerlere kadar meyve veren bir portakal ağacı olabilirim...

Funny Me dedi ki...

ebru şallı selülit savarı şiddetle tavsiye ediyorum , insan kendini süper hissediyor, bacaklar sıkılaşıyor, selülitler göze daha az batıyor, ve söyleyemiyeceğim başka bir süper etkisi daha var :)

Cincüce Banu dedi ki...

Ah ha ha haaa! Çok güldüm! Sen bi de beni gör. Oturduğum yerde kilo veriyorum. Ama yumruyağlar duruyor. üstelik yürürüm, yıllardır yoga yaparım ve bisikelete iniyorum be ötesi var mı? Gitmiyorlar gitmiyolar. Artık kabul ettim ben onları. Arada sıkıştırıp sıkıştırıp gidin ama diyorum, gitmiyor meretler.
Bu arada çay dediğin gözümden kaçmadı. Ben de kova kova çay içiyorum. O mu yapıyor yoksa? Dolaşım bozukluğundan olurmuş bir de bu selülit zıkkımı. Bol su içmeli. Onu da yapıyorum ama......

NzN dedi ki...

funny me,
o ne ola ki öyle savar mavar??!! top üstünde zıplamaca konseptli midir?? :)) bak benim gibi meraklı bi insana böyle söyleyemeyeceğim falan dedin yaa bittiim ben şu dakika. çatlarımm. neymiş oooo????

NzN dedi ki...

funny me,
o ne ola ki öyle savar mavar??!! top üstünde zıplamaca konseptli midir?? :)) bak benim gibi meraklı bi insana böyle söyleyemeyeceğim falan dedin yaa bittiim ben şu dakika. çatlarımm. neymiş oooo????

NzN dedi ki...

Banu'cummm,
bak anacım ben de yoga yaparım ara ara :p onu yazmayı unutmuşum!
günde en az 2lt su içerim ve çoğu zaman çok üstünde olur ama onun bile faydası yok!!
sen kiii bisitlet kibim hatunsun sen de bile portakallar yüzüyorsa bu selülit işi eski hayatlardan kalma lanetlerden kaynaklı!!
kızzz kesin önceki hayatlarımızda 2m boyu olan taşşş gibi bacakları olan fıstıklardık. bütün savaşçılar da peşimizdeydi. şimdi de acısını çekiyoruz :))

Imge dedi ki...

Ben biz kadınların kusursuz birer "maskeli sırık" olarak dolaşmamızı öngören bu yeni dünya düzenine karşı bir oluşum başlatmak istiyorum! Var mı bana katılmak isteyen?? :)) İki kilo alıyoruz, yazımız kabus oluyor; sivilcemiz çıkıyor bunalıma giriyoruz; saç boyası&bakımı, makyaj, cilt bakımı, tırnak bakımı, kıl-tüy meseleleri, sürekli fit görünüm, giyim kuşam derken ciddi bir mesai harcamak gerekiyor bu işe.. Gerek var mı bu kadarına, yok! Tamam güzel ve bakımlı olalım da kusursuz falan olmayalım yahu.. Olduğu kadar işte.. Bir göbek pörtlemesi, bir portakal gamzesi (daha sevimli geldi di mi kulağa? :)), porselensiz hafif yamuk ama doğal dişler falan idare edelim "biz buyuz" diye.. Medyanın her alanında "normal kadın imajının" seyirciye sunulması gerektiğini düşünüyorum şahsen. O zaman sanırım hepimiz kendimizi arka sayfa güzelleriyle karşılaştırıp bunalıma girmekten kurtulacağız!!

İmza: Beş sene öncesine göre beş kilo fazlası olan ve her gün bu konuda ne yapabileceğini düşünmesine rağmen içinden hiçbir şey yapmak gelmeyen, neyse canım böyle de mutluyum zaten derken bir yandan da incecik kadınlar gördüğünde suçluluk duymadan edemeyen blogger İmge!

tubitos dedi ki...

herkeste var aynı dert =(

Barbygirl_here dedi ki...

Ah geldiler mi gitmiyorlar malesef,ustte saydigin kotu aliskanliklari seviyorum ben,asitli icecek,kahve,abur cubur :) Ama yiyende de var yemeyende de demek ki....Biz kadin milleti bu seylerle ugrasirken gidicez,sonra bakicaz 'ne gereksiz seylere kafa yormusuz, oysa her kadinda varmis' diyicez belki de...

Eda Taspinar anlatiyordu"at kili fircasi' diye,aldim denedim, biraz fark ediyor ama,sana iyi gelecektir,az varsa ;) Dene bakalim ;)

(bende bol su iciyorum ama suyun da faydasi yok)

NzN dedi ki...

ferahfeza,
at kılı ne işe yarıyormuş şekerim ?? hiiç duymamıştım bak. hoş şimdiye kadar selülite falan taktıgım da yoktu ya :))

NzN dedi ki...

tubitos,
kötü müyüm ne ? bilemiyorum ama yalnız olmadığımı bilmek garip şekilde iyi hissettirdiiii :)

NzN dedi ki...

imge,
yanaklarımda çukur şeklinde kocaman kocaman gamzelerim var benim yaa onlar yetmez miydi?? totomda bacağımda falan olmasa da olurdu yani:))
bakma böyle dertleniyorum gibi duruyor ama çokta takmıyorum kafama.yani şimdilik. fakat böyle devam ederse benim tüm bacaklarım selülit olabilir. bak işte o zaman hiiç öbür tarafı düşünemeyeceğim.

bak o kilo konusu da başka bir hikaye!! şimdi kilolar azken dikkat etmek lazım sanırım. o 5 kilolar 3-5 yıl içinde ya 10 olursa??!!!!!
bak ne gıcık bi duygu geldi oturdu üstüme şimdi!!

A-H dedi ki...

ay basligi okudum ve koptum yahu ilahi NzN :)