25 Ağu 2011

Gökdelenlerin Arasında Bir Tarla

Amerika'da  Peter Karmanos'un sahibi olduğu şirket  Detroit Belediyesi'ne ait bir yeşil alanı kiralamış ve çalışanları için minik bir tarla yaratmış o alanda. Ben bu fikire BA-YIL-DIM!! Bayılınmayacak gibi değil ki. Bütün gün kurumsal kurumsal dolaşan şirket çalışanları öğle aralarında bu bahçeye inerek domates, biber falan yetiştiriyorlarmış. Topuklular ve kravatlar çıkıyor ve toprağa dokunuluyor. Burada yetişen sebzelerden çalışanlar isterlerse evlerine de götürebiliyorlarmış. Kalan sebzeler ise evsizlere dağıtılmak üzere Gleaners Food Bank'a bağışlanıyormuş. Patronun amacı şirketin karbon salımını düşürerek çevreye destek olmakmış. Ben patron amcayı araştırdım. Bahçelere olan ilgisinden farklı yerlerde bahsedilmiş.
Bence bu uygulama bizim ülkemize de gelmeli. Hem bütün gün aslında böceklerin yaşaması gereken ama iki süs 3 püsle beyaz yakalılara layık bir mekan haline getirilen plazalarda çürümekten bir nebze olsa da kurtarılmış oluyor çalışanlar, hem organik sebze yiyebiliyorlar bir dünya para vermeden hem de evsizlere destek oluyorlar bir şekilde...
Türk şirketleri de bu tarz bir uygulamayı en azından sosyal sorumluluk projesi olarak başlatsalar tadından yenmez bence..



Haber ile ilgilenenler için:  1, 2

1 yorum:

A-H dedi ki...

iyi fikirmis valla :)