5 Ağu 2011

Her Yerde Aynı Kıyafetler ve Aynı Aksesuarlar

Cumartesi günü tatile gidiyorum. Sonunda!! Her zaman yaptığım gibi son dakikaya kaldı her şeyim. Bu sene tatil kıyafetlerime yenileri katmak istiyordum. Tek derdim buydu.
Nedir bu tatil kıyafetleri?
Hani sadece tatile çıktığın zaman giyebildiğin mini minicik elbiseler, tülden kıyafetler, totoya kadar şortlar  gibi şeyler vardır ya hah! işte onları diyorum cicim. Bu kıyafetleri yılda sadece 1,  bilemedin 2 haftalık tatil dönemlerinde giyersin -yani benim gibi ofis kuşları öyledir. aranızda yaz ayını full tatille geçiren gıcık olduğumuz gruptan arkadaşlar varsa sussun!-. Her tatil fotoğrafında aynı kıyafetler vardır dolayısı ile. Eeee yılda azıcık giyilen bu kıyafetler bir türlü eskimek bilmediği için insan bir müddet sonra sıkılıyor onlardan da . Sanki her yıl aynı tatilin devam gibi  :)
Bu sene o grubu yenilemeye, en azından içlerine bi kaç parça yeni kıyafet eklemeye kararlıydım. Bu kararı hayata geçirmek şu son 2 güne kaldı. Her zamanki gibi.
2 gündür bütün mağazaları geziyorum ve  her mağazada aynı kıyafetleri görüyorum. Bazısı sol koluna gül koymuş, kimisi aynı modeli 2 renkli yapmış, bir diğeri de eteğine kuş kondurmuş ve koymuş vitrine. 3-5 mağaza sonra artık mağaza değiştirdiğini bile farkına varmıyorsun. Gıcık oluyorum bu duruma. Herkesle aynı şeyleri giymek mecburiyetinde miyiz biz? Farklı tarzlarda farklı alternatifler sunulmuyor artık bizim ülkemizde. Yurtdışından gelen arkadaşlarım bile farkettiler bu durumu. "Sokaklardaki bütün gençler aynı giyiniyor, neden?" diye bile sordular. Hah! dedim benim de en büyük dertlerimden biri bu. Farklı giyinmek için illa tasarımcılardan mı giyinmek gerekiyor yani? Milyonlarca lira vermeden kendi tarzımızda ve kendimize has giyinemeyecek miyiz? Yurtdışına gidip mi alışveriş yapalım yani ? Yok yahu sırf alışveriş için yurtdışına çıkanlardan değilim ben. Keşkeee  :) amea yok cicim, kıskanma. Fakat yurtdışına çıktığım zaman farklı ne bulursam topluyorum. Hoş artık oralarda bile buradan farklı bi şey bulamıyorum ya neyse.
Gıcık oldum yine, paylaşayım dedim....

6 yorum:

SeV@L dedi ki...

Bir keresinde bir gün içinde önce meşhur Bakırköy pazarında sonrasında avmlerden birinde dolaştık arkadaşımla arada 7 fark bile yoktu.

Hakikaten çok sıkıcı bir durum. İsyanına ortağım kesinlikle. Tatilden dön ayaklanma başlatalım :)

ruhdagı dedi ki...

Mudo'da güzel şeyler vardı. İndirimde var. Bakmışsındır belki.
Tatile gitmek ne güzel şey çulla çaputla ne üzüyorsun kendini.

Tatilin keyfini çıkar.

Sevgiler.

NzN dedi ki...

sev@al,
tektipleştirilmeye hayır diyelim!!!

NzN dedi ki...

ruhdağı,
üzer miyim hiç şekeriimm . bu işin eğlence kısmı zira bi bikinim üstüne de bi örtüm olsun yeter bana tatilde :)
ama genel olarak alışverişe çıktım mı bi mok bulamamaktan sıkıldım artık :p

Barbygirl_here dedi ki...

Bazen ne yazik ki oyle oluyor,birsey bulamadan eve donuyoruz.
Burada da magazalar farkli olmuyor bazen ama genelde degisik seyler getiriyorlar.

:) Illa bir yerlerde orjinal birseyler bulacaksindir.Bir de pazara bakmayi unutma derim ;)

Optum ^*^

jasmine,cherry,black dedi ki...

Bencede pazar harika bir cozum hemde hesapli.

http://modabulmacasi.blogspot.com/