29 Ağu 2010

Leş Kokulular!

Resmen leş gibi kokan insanlar dolu İstanbul sokaklarında...
Pes!!
Suya-sabuna dokunun diye bir klişemiz vardı bir zamanlar. Belli ki bir halta yaramamış. Kimseler dokunmamış bahsi geçen suya ve de sabuna.
Bu kadar zor olmamalı canlar cinler duş almak. El yıkamak. Koltukaltını temiz tutmak. Değil yani biliyoruz. Biz de insanız. Biz de temizleniyoruz. Bir deodorant ya da bir roll-on edinmek bir külfet mi? Dinine mi aykırı? Baban mı dövüyor? Anan mı sövüyor? Gavur icadı mı? Günah mı? Ayıp mı erkek adamın temiz kokması? Nedir yani??
 Bahane üretmeyin bana. Para mı var bıdı bıdı, ıdı zıdı diye... Artık hepsinin gayet ucuzu bulunuyor. Hadi onu alamıyorsun da su ve sabuna da mı ulaşamıyorsun? Bak hala bahaneler üretiliyor ya!! Hani temizlik imandan geliyordu? Hani müslümanlar pek temizdi? Yalan, vallaha da billaha da kocaman yalan. Kokuşan insanlarla dolu sokaklar.
Hele de hizmet sektöründe böyle kokanlar var ya amaaaanınnn işte onları alıp bir yere kapatasım geliyor. Birbirlerinin kokusundan bayılsınlar orada. Nefesim kesiliyor önüme tabak koyarken ya da çay uzatırken bu amcalar!
Keskin, pis, leş, kokuşmuş kirli çorap gibiler ya.

Nasıl ki kapalı alanlarda sigara içilmesi yasaklandı. Açık ve kapalı alanlarda kokmak da yasaklanmalı bence. Temiz hava benim de hakkımsa eğer...
Kirletmeyin havamı!!

Olmaz mı ???

8 yorum:

dunyada bir balık dedi ki...

"Bu kadar zor olmamalı canlar cinler duş almak. El yıkamak. Koltukaltını temiz tutmak. "

Off çok süpper bir konuya değinmişsin seni kutluyorum benim düşüncelerimi sanki yazıya dökmüşsün ekleyeceğim birşey yok altına imzamı atarım,sevgiler :)

La Loba dedi ki...

Otobüste, vapurda yer değiştirmekten o kadar yoruldum ki. Etrafa ve üzerlerine parfüm sıkmaktan çekinmiyorum. Bir gün dayak yiyeceğim ama o kokudan başka türlü kurtulamıyorum.

A. dedi ki...

Otobüste yer kalmayınca millet ayakta tutunaklara saldırıyor.İşte o an tellerimin koptuğu an oluyor. Bu konuda çirkefliğimi ve kavga çıkaracağımı bilen annem bir cok defa kokkuyu almamam için önüme geçtiysede yok arkadaşım susmam bu konuda.Berbatsınız ya,gezerken gir camiye yıka elini yüzünü koltuk altını nolcak kuruyorsun zaten.Yok yaaa bööööq

Nihan dedi ki...

birbirlerinin kokusundan ölmez onlar canım.alışkınlar.yaşar giderler vallaha.farketmezler bile:((

Dt dedi ki...

sular pis ve mikroplu olabiliyor , o yüzden yıkanmadan geçebiliyor bazı günler. aslında tabi sık sık yıkanmak lazım , insan üstüne yakışanı da yıkamalı , yoksa koku üstüne yapışıyor insanın. neticede 1 dere'de 2 ke're yıkanılmaz bence.

kendimi savundum , teşekkürler.

sine'mden dedi ki...

al benden de o kadar :) hepsini bir araya toplama fikri şahane,bence kesin tek gecede geçirdikleri yasaların arasında bunu da sıkıştırsalardı???

Eliza Doolittle dedi ki...

Ay evet cok haklisin NzN ben de bu zamanda, bu temizlik malzemesi bollugunda hic cekemiyorum pis kokululari..

Sndrfknella dedi ki...

Bir de hassasız bu konuda ya ben ona çok gülüyorum. Vay efendim X isimli yabancı selebriti şahsiyeti "Ben hayatımda bu kadar çok kötü kokulu insanı birarada koklamadım, hede hödö" tivitlemiş diye isyan etmeler falan. Kokuyorsunuz işte kabul edin ve suya sabuna dokunun bi zahmet, hem de sık sık piliiiiz :))