20 Ağu 2010

Bu Yaz Bana Tükürdüğümü Yalattı!

Hani hiç sevmem ben soğuğu, kışı falan diye ahkam kesmiş, ayı bile olabilirim demiştim ya şurada. 2 gecedir sıcaktan uyuyamamak ve hatta artık fenalık geçirme noktasına gelmek bana tükürdüğümü yalattı resmen!  Uykum kaçınca kalkıp kitap falan okumam ya da televizyon seyretmem ya da evin içinde dolaşıp sonra tekrar uyumayı denemem ben! İnatla gözlerimi sımsıkı kapatır, yataktan kıpırdamadan uyumayı beklerim. Sinir olurum. Ağlamaklı olurum. Küfür ederim. Saate bakmaya korkarım. Sağa döner sonra sola döner sonra yine sağa döner ve en son sırtüstü yatmayı denerim de yine de kalkmam o yataktan. Dün akşam artık bu inada dayanamadım ve saat tam 04:10'da yataktan kalkarak salona geçtim. Hem televizyonu hem de bilgisayarı açtım. Bilgisayara bakacak kadar sağlam gözlerim olmadığını farkederek hemen kapattım. Zaplamaya başladım. 1. kanal, 2. kanal, 3. kanal, 10. kanal derken sinirime sinir katarak söylenmeye başladııımm. Yahu tamam anladım sahur vakti de kardeşim her kanalda da dua okuyan cüppeli, sakallı adam da olmaz yani. Ne çok varmış meğer bunlardan. Ya dua okuyorlar ya da öyle dindar olunur böyle dindar olunur efendime söyleyeyim böyle  yaparsanız Allah katında değeriniz artar, cennete girersiniz. Pardon da bunun kararı size mi kaldı?! Herkesin inancı kendi içinde ve yukarısı ya da aşağısıyla arasındadır. Sadece ve sadece O'nu ilgilendirir. Her kanalda ayrı ayrı ahkam kesen adamları değil. Ayrıca 1 tane bile dişiye denk gelmedim. Hep erkek hep erkek...
Söylene söylene kapattım televizyonu çaresizce açtım tekrar bilgisayarı ve başladım oyun oynamaya. Ev sıcak, ben sıcak (piştt! hemen yanlış anlamayın yahu hava sıcak ya ondan sıcağım ben de :), koltuklar kadife olduğundan onlar bile sıcak! Üstümü başımı ıslata ıslata yatağın yolunu tuttum tekrar. Bana mısın demedi be! Sabaha kadar inatla döne dolaşa kaldım o yatakta. Aptalca sanırım ama napalım insan kendini atsa atamaz, satsa satamaz (yani ben satmam en azından!). Sabah da dayak yemişten beter sürünerek çıktım o yataktan.
DOLAYISIYLA;
Pes ediyorum anacım PES! Yetti bu kadar sıcak bana. Kış gelmesin ama bu  bayıltan sıcaklar da geçsin. Denize de gidemiyoruz zaten. Bir milyon tane de sorun var kafamızda. Üstüne bir de bu bayıltan sıcaklar baydı beni iyice  baydı. Varsa tanıdık bildik torpil yaptırılabilecek birileri bi zahmet yardım ediin de iletsinler ilgilisine.
Acaba kendimi yanlış mı tanımışım bu kadar sene boyunca. "Kış sevmem. Ben yaz insanıyım. Ohh mini mini giyerim elbiseleri, çıkarım sokaklara" diye dolanan ben baksanıza nasıl da güzel yaladım tükürdüğümü.

14 yorum:

A. dedi ki...

Nzn abla seviyorum seni ya :D Şu anlatım sen destan bile yazsan okutursun adama :D

NzN dedi ki...

Ashley'cim,
canımcım,
ben de seni seviyorum. ama haksız mıyım cicim yetmedi mi bu kadar sıcak? sıcak severim, ille de yaz isterim derken bunu demek istemedim ki bu sıcak değil resmen kaynama noktası!
bu arada annenin yazısından öğrendim burs olayını ne kadar sevindiğimi anlatamam sana. Bravo bravo ve bravooo :))

Imge dedi ki...

:)) Al benden de o kadar.. Güneşin kızı İmge'nin "yarın kış gelse şikayet etmeyeceğim" dediğine bile şahit olundu bu yaz!! O mini mini elbiseler bile fazla geliyor, afakanlar basıyor, ıslak havluları dipfrizde dondurum kafama şapka gibi takıp öyle oturuyorum bilgisayar başında. oturduğum yeri de yine dondurulmuş termoforla soğutuyorum!! Üstüne bir de vantilatörü dayayıp tava sapı gibi dolanıyorum ortalıkta! Ben böyle bir yaz görmedim hakkaten. (Ki Adana'nın yazlarına bile alışkınımdır yani!)

Zaten yazın başında da evrenin sillesini yediğim için bu yazın bir an önce bitmesini diliyorum kendi adıma! Ama umudumuzu yitirmeyelim, önümüzdeki yazlara bakalım NzN'cım..

dunyada bir balık dedi ki...

Aynen aynen ben de bloğumda yazmıştım ağustos sıkıntı verdin diye.Uyuyamıyorum akşamları resmen işkence.Kan ter içinde kalıyor insan.Ne güzel mevsimmiş di mi kış :)
Bu arada flash tv.de cüppeli bir amca vardı ben de gördüm şaştım kaldım :D Sakalını yolucam onun :D

NzN dedi ki...

imge'cim,
ofiste kahkaha attım senin masa başındaki halini hayal edince. diğer yandan da aynısını mı yapsam acaba diye düşünmeye başladım inan :)
bu yaz bize de pek uğurlu gelmedi biliyorsun. 1,5 ay oldu babacık hala ayaklanamadı. o yüzden ben hem yaz hem de 2010 bitsin istiyorum artık. yetti de arttı bile!
dunyada bir balik,
geceler bana da işkence. klimada da uyuyamam. uyuyabilsem bile evimde klima yok zaten:) gece o sıkıntılarla evin içinde dolaşırken üstüne bir de o cüppeli ahmet hoca'yı görünce uykum iyice kaçtı benim de :))
kış gelmesin ama sonbaharın başımın üstünde yeri var artık!!

A. dedi ki...

Nzn abla , burs yok :( Annem kredi çekti ve borç aldı. Bitmiş bu ülkede BURS olayı .Yaşadıklarımızı yazmak beynimi yormak istemiyorum hiç . Okula başlıycam ama moralim sıfır :(

NzN dedi ki...

Ashley'cim,
ben annenin yazısından nedense burs çıktı sandım! üniversite dönemi çok çok güzel bir dönem! şu anda sadece güzelliklere odaklan ve güzellikleri çek hayatına tatlım. inancını hiiç yitirme. bak biz 1,5 aydır neler neler yaşıyoruz ama ben inadına mutlu olmayı seçiyorum:)
her şey harika olacak eminim. sen kendine çok güzel bir yol bulacaksın oralarda, biz de buradan seni takip edip, adım adım güleceğiz :)
öpüyorum kocaman

Sndrfknella dedi ki...

Sinder Pazar akşamı kaçar :)))) Bu yaz ilk defa ayağımı suya sokacağım nihayet. Ben ki zaten kış insanıyım, böyle karlar yağsın, botlarımı gıcırdata gıcırdata kıtır kıtır yürüyim karların üzerinde (hastasıyız), daha da bir tiksindim yaz mevsiminden bu sene. "Bu ne beeaaa," diye diye Ağustos da bitti. Umarım Eylül azıcık rahatlatır bizi. Burası (İstanbul) böyleyse normalde zaten sıcak olan diğer şehirlerde yaşayan zavallı insancıklar ne haldedir kim bilir :(((( Bitsin artık cidden.

Sevgiler,

NzN dedi ki...

sndrfknella,
sen yine kaçabilen şanslılardansın. ben tuzlu suyu bu sene sadece burun spreyi olarak görebildim malesef!
deli gibi yaz insanı olan ben bile bu hale geldiysem senin durumun benden de fena olmalı. sen kaç kurtar kendini. denizkızlarına, yunuslara falan bizden selam göndermeyi de unutma ama.şu anda günlerden sonra evimde ilk defa güzel bir esinti var:))

ipex dedi ki...

bu sabah nevresimi aranarak uyandım ki günlerdir ayağımın ucunda itiklenmiş bi şekilde duruyordu kendisi, ooh be dedim, azıcık üşüyelim - ki nefret ederim üşümekten :) bu sıcaklarda uyuyamamaktan daha kötüsü ne biliyor musun şekercim? bu sıcakta boğaz enfeksiyonu olmak! denedim, ordan biliyorum :)

ipex dedi ki...

bu sabah nevresimi aranarak uyandım ki günlerdir ayağımın ucunda itiklenmiş bi şekilde duruyordu kendisi, ooh be dedim, azıcık üşüyelim - ki nefret ederim üşümekten :) bu sıcaklarda uyuyamamaktan daha kötüsü ne biliyor musun şekercim? bu sıcakta boğaz enfeksiyonu olmak! denedim, ordan biliyorum :)

NzN dedi ki...

ah ipex'im,
bu kadar boktan şeyin üstüne o boğaz enfeksiyonunu ben de denedim. hala içimde gizli bir kamyoncu abdurrahman var gibi öksürüyorum...
ama bu haldeyken üstünde nevresim ile uyuyabilmek bir lüksmüş onu da öğrendim:))

geçmişler olsun kuzucum sana da...

sine'mden dedi ki...

az önce kendimi okudum ya...birkaç gün öncesine kadar uyumak sorun değildi ama gün içinde fenalık derecesinde sıcak basıyordu,aynı senin gibi hep yaz olmalı diyen ben "yok artık en azından rüzgarda olmalı" demeye başladım :)

NzN dedi ki...

sine'mden,
olleeyy yalnız olmadığımı biliyordum!!
bu durumda bayıldığımız yaza ihanet etmiş olmuyoruz demek ki:) bu kadarı da fazlaymış demek ki :)