23 Ağu 2010

Babam Evine Ulaştı Sonunda!

Evet evet İstanbul'da 2 gün bile kalmaya tahammül edemeyen babacığım tam 39 gün sonra evine dönebildi. Şükür ve minnet duygusuyla doluyum...
Daha önce de bahsetmiştim yaşadıklarımızı ne beynimin ne de ruhumun anlayamadığını, algılayamadığını.
Şimdi 15 Temmuz tarihine dönüp bakıyorum da sanki üstünden yıllar geçmiş gibi geliyor. O kadar uzak. O kadar soğuk. O kadar ağırdı ki geçen her 1 dakika aylar gibi geldi bize.
Hala bomba gibi değil ama  geçirdiğimiz dönemleri düşünürsek inanılmaz bir durumda. Beyindeki ödem ile ilgili bir arıza kalmadı. Geçmiş ve gelecek ile ilgili tüm hafızayı yakaladı. Fiziksel olarak bir arızamız yok ki ciddi bir felç tehlikesi vardı. Sadece göğüsteki ağrıları devam ediyor.
Atlattık. Hayata geri döndük ve umarım bunların hepsi bedenini sıfırlamaya ve ömrünü uzatmaya hizmet edecek tatsızlıklardır. Yaşanma nedenleri de budur!
Bir tek sıkıntımız kaldı ki o da sonda. Babam hala sonda ile dolaşıyor. 2 kere çıkartmayı denedik ve ikisinde de çişini yapmayı başaramadı. Sorunumuz ise prostatın çok büyümüş olması ve artık operasyon ile çözülecek duruma gelmiş olması. Fakat yaşananlardan sonra en başta  babamın bedeni  ve daha sonra hepimizin ruhu böyle bir operasyonu kaldıracak durumda değil. En az 1 yıl beklemesi gerekiyor. 1 yıla kadar da ilaç tedavisi devam edecek. 3 hafta sonra tekrar çıkartıp bir deneme yapacağız. Bu arada ilaçların etkisini göstermeye başlamış olmasını umud ediyoruz. Babişkonun moralini bozan bir şey bu tabii ki. Ne olursa olsun yaşananlardan sonra  bu beni hiç mi hiç korkutmuyor. Biz öyle bir severiz ki  hiiç bir şeyciği kalmaz güzel kuzunun. Bunu da çözeriz.
Zaman her şeyin ilacı demiştim ya  hani. Zaman yavaş yavaş sarmaya, sarmalamaya başladı yaralarımızı.
Dün  ilk defa vicdanım vıdı vıdı yapmadan, ruhumu ve beynimi kemirmeden çıktım dışarı ve markete gidip alışveriş yaptım. Sevgiliyle atladık arabaya ve eski İstanbul sokaklarını gezdik. Nasıl iyi geldiğini anlatamam size!! Ruhum hafifledi. Meğer ne pis bi şey çökmüş omuzlarıma benim günlerdir. Nefes alamıyormuşum uzun zamandır. Dün farkettim.

Bugün keyifle başladım güne. Babamın sesi pek keyifli geliyordu. Gülüyordu.  Son 2 haftadır İstanbul'da 10 adımı zar zor  yürütebildiğimiz babamdan dün gelen fotoğraflar beni coşturdu. Çiftliğine  koşa koşa gitmiş ve hemen pek değerli hayvanlarını tek tek gezmeye başlamış. Bahçedeki ürünleri tek tek incelemiş. Patlıcanlara ve domateslere bayılmış. "Ben yokken iyi bakmışsınız" diyerek bıyık altından gülümsemiş.
Bunlar büyük adımlar bizim hayatımızda. Hala uzun bir süreç bizi bekliyor  tabii ki ama yaşananlardan sonra bu kadarı bırak bizi devirmeyi ciddi ciddi sarsmayı bile beceremiyor. Demiştim size öyle bir seveceğiz ki babacığı, öyle bir sarıp sarmalayacağız ki onu sevgimizle korunup kollanacak ve tekrar ayaklanacak diye! Ayaklandı ve şimdi sırada diğer engeller var. Hadi bakalım güzel babam benim cuma akşamı yanında, dizinin dibindeyim. Şaşırt beni diye heyecanla bekliyorum :)




19 yorum:

dunyada bir balık dedi ki...

İyi gelişmeleri duyunca inan ki çok sevindim.Çok çok daha iyi olacak inşallah.Herşey güzel olsunn.

NzN dedi ki...

dunyada bir balik'cım:)
inan bana ben de bu lezzette bir şeyler yazarken mutluluktan kendimden geçiyorum. çok korkuttu bizi babam çook. İnatçıdır demiştim ama :) ve inadı ile sımsıkı tutundu hayata, geri geldi.
çok çok teşekkür ederek kocaman kucaklıyorum seni. herkesi güzellikler bulsun umarım...

dunyada bir balık dedi ki...

Sizin güzel bir aile olduğunuzu hissediyorum ve güzellikler sizi en kısa sürede bulacaktır.
ÇOk sevgiler.

Unknown dedi ki...

Tekrar çok geçmiş olsun.

NzN dedi ki...

Sevgili Ata,
Çok teşekkür ederim. Bundan sonra artık sadece güzel haberler vermeyi planlıyorum :)
Sevgiler...

A-H dedi ki...

Ne guzel haberler bunlar boyle :)
aman diyelim bundan sonra saglikli sihhatli uzun ve guzel bir omur bekliyor olsun hepinizi.
cok cok gecmis olsun yeniden :)

Imge dedi ki...

Oh yaa!! Sonunda beklediğim süper haberler geldi senin cepheden! :) Acaip mutlu oldum bu gelişmeleri duyduğuma ve babanın son durumuna. Eminim birkaç hafta içinde kalan ufak tefek sıkıntılarından da kurtulup bir adet turp olacaktır kendisi..:) Sen de lütfen şu son bir aydır omzuna çöken bunalımın acısını çıkar önümüzdeki günlerde. Keyifli bir hafta sonu buluşması diliyorum babacığınla. Sevgiler..

NzN dedi ki...

A-H'cim,
Umarım bundan sonra hep güzel haberleri paylaşırım :)
Herkesin tüm sevdikleri ve hatta sevmedikleri sağlıklı, mutlu, neşeli ve bol kahkahalı hayatlar yaşasın umarım.
kocaman öpüyorummm

NzN dedi ki...

İmge'cim,
Ne şahane şeymiş güzel haber paylaşmak. Korkusuzca yazabilmek. Dur bi 18milyon defa tahtaya, demire falan vurayım, dilimi ısırıp, totomu kaşıyayım da nazarlardan uzak olalım.
1 adet turp nasıl da iyi gelir bizim aileye bu aralar sorma :)
Bu hafta biraz sokaklarda dolaşmayı planlıyorum zaten. 1,5 aydır hiç bir şey yapmadan bu şekilde bir hayat yaşamak ailece hepimizi fazlaca yıpratmış. Herkes evine, yuvasına, yatağına dağılınca ortamdaki enerji bile değişti. Babam bile kocaman bir ohhh çekti!Haftaiçi ben enerjimi toplayıp, neşe bombası şeklinde yanına gitmeyi planlıyorum. Bana mangal sözü bile var babamım! :)

ipex dedi ki...

ooh çok şükür be tatlım :) dağılsın gitsin bu karabulutlar artık üzerinizden... babacık güneş açmış bile baksana :) maşallah maşallah maşallah diyor, öpüyoruz kocaman :)

NzN dedi ki...

ipex'im canım benim,
sanırım artık şu kaç zamandır konuştuğumuz kırmızıyı açma vakti geldi! zira ben içip içip kafayı dağıtma arzusuyla yanıp tutuşur haldeyim :)
babacığımı cuma gittiğimde inanılmaz ilerlemiş olarak görmek için can atıyorum!!
biz de kocaman kocaman öpüyorum efenim sizleri...

Nihan dedi ki...

canım,
herşey daha daha iyi olsun inşallah.zor kısımlar bitti.geriye kalanları da kolaylıkla atlatmanızı dilerim.babacığına çok sevgiler.

NzN dedi ki...

Nihan'cım,
Gerçekten de zor kısımlar geride kaldı. Kalmış, hissettim:)
Babam da en kısa zamanda tamamen toparladı mı oohh deymeyin keyfimee
Herkesler atlatsın böyle sıkıntılı dönemleri. Kimseler yaşamasın...
Öpüyorum kocaman!
Kucak dolusu sevgiler...

Burcu Çalışkan dedi ki...

neyseki geçmiş gitmiş az bişi kalmış babacığının en kısa zamanda eski sağlığına kavuşmanı diliyorum

NzN dedi ki...

Burcu'cum,
Çok çok teşekkür ederim canım. Çoğu gitti azı kaldı. 1,5 ay oldu. Doktorların dediğine göre 1 ayı daha var tamamen toparlaması için...
Sevgilerimle!

Encarna dedi ki...

Hola!
No entiendo qué problema puede haber, hace cosa de 5 meses que uso una aplicación de window para hacer las entradas del blog, pero hace muuucho más de un mes. ¿No ves ninguna imagen? nada de nada? ni la cabecera? solo te pasa conmigo?
Siento mucho los problemas! A ver si lo solucionamos.
Hasta pronto.

NzN dedi ki...

yo podia ver antes pero ahora no se que paso. Hace como 2 o 3 meses que no se ve ninguna imagen. de verdad que nada de nada :)
y si que eso solo me paso contigo.
Solo soy yo o hay otras personas tambien te lo han dicho lo mismo problema?me mola tu blog y si que quiero ver todo lo que pones alli :)
besos y gracias

ABSOLUT - eklektik dedi ki...

babana çok, çok geçmiş olsun, insallah o zor günler tamamen gerıde kalırlar..

NzN dedi ki...

çok çok teşekkür ederim absolut.
yavaş yavaş geride kalmaya başladı bile. umarım en hızlısından olur da tatsız bir anı olarak anılır artık hayatlarımızda...