3 Nis 2010

Terrarium / Teraryum

Sonunda bütün malzemelerimi tamamladım ve koşa koşa gidip böceğimi bitirdim...
Uzun zamandır farklı bloglarda görüyordum bu cici şeyleri. Çiçek -böcek seven biri olarak hemen bi tane denemem gerekiyordu. En zor kısmı yosun bulmak oldu. Şehrin göbeğinde oturunca öyle kolay olmuyormuş yosun bulmak. Süsleri için de gidip alışveriş yapmayı bekleyemediğim, bahçeden bulduklarımı ve evdekileri birleştirdim ve sonunda bunlar çıktı ortaya :)

Bu 2 sevimli böceği yaşatmayı becerebilirsem hayallerim büyük:). Çiçekli olanlarını deneyeceğim ilerde.
Aslında  yılan, bukalemun gibi  hayvanları bakmak için kullanılıyormuş genelde. Bence böylesi daha cicii. İsteyen içine 2 tane yılan da atabilir tabii.

Teraryum'un ne olduğunu bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler buradan yaksın lütfen:  tık 1, tık 2, tık 3.

p.s. benimkinde kömür yok. Kömür fazla suyu ve kokuyu alması için pek faydalıymış okuduğuma göre. Ben onun yerine en alta çakıllardan önce bir parça yosun koydum. Bir yerlerde bunun da faydası olduğunu okudum. Farklı teknikleri birleştirerek buralara kadar geldim anlayacağınız :)




6 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika! Çok özendim. Ben de mi yapsam acaba?

NzN dedi ki...

hazirmiyım- Bence hemmenn yap, yapması kolay sonrası da çoook keyifli.Ben yaptığım günden beri durup durup yanlarına gidiyorum, seviyorum, konuşuyorum, eve gelen herkesle tanıştırıyorum. Millete fotoğraflarını gönderdim. Uzun zamandır beklediği oyuncağına kavuşmuş çocuklar gibiyim :)) Çok ciciler çoookk...Sanırım içinde bir de minik kurtçuk var. Henüz kendisini göremedim ama izlerini görüyorum arada sırada :)

éLLa Çiça dedi ki...

cok hos cok yaratici olmus

NzN dedi ki...

ella- Çoook teşekkür ederim. Çok tatlılar di mi? :)

zizim bizim dedi ki...

eveeet vatana millete hayırlı uğurlu olsun. hafta sonu hep yosun bakınıp durmuştum ben de ;) çok güzel olmuş, eline sağlık. büyük kavanoz almışsın iyi olmuş, sende de kurt mu çıktı, demek bir hayvan illaki oluyor :)

NzN dedi ki...

zizim bizim- sonunda olduu!! yavrularım yerlerini aldı evde. o kadar aradım durdum ya bu yosun kardeşi burnumun dibinde varmış meğer. ofisin 3m yanındaki merdivenlerin tepesinde buldum. istediğim gibi kalın ve gür değillerdi ama patchwork yöntemi ile yaptım bi şeyler bakalım yaşatabilecekmiyim!hatta artan yosunları da evdeki küçük kavanoza koydum, 2 tane oldular bi anda :)
kurt kardeşin de kendisini henüz göremedim ama ayak izlerini takip ediyorum...
çook teşekkür ederimm