2 Oca 2012

Kısa Kısa


* Aylardan sonra ilk defa yılbaşı gecesi 1 kadeh kırmızı şarap içtim. Nasıl da güzel geldi anlatamam. Ohh sefam olsun.

* Yine aylardan sonra ilk defa sabah 4:30'a kadar oturdum ve o saate kadar uyuklamadım!

* En son ne zaman sabah 11'e kadar uyumuştum hatırlamıyorum ama geçtiğimiz pazar uyana uyana da olsa  uyumaya devam ettim :)

* Son 3 gündür belimde öyle bir ağrı var ki anlatamam. Adım atmak, oturup-kalkmak işkenceye döndü benim için. İçimdeki elma kurdu büyüdükçe belimi ve sırtımı zorlamaya başladı. Vücudumun ağırlık merkezi değişiyor. Yakın zamanda hamile yogasına başlayıp zayıf bölümleri güçlendirmem lazım yoksa bu hayat böyle zor olur anacım. Lakin benim ofis saatlerime uyan bir yoga sınıfı bulamıyorum. Haftaiçi gündüz saatlerine koymuşlar yoga derslerini. Geç saatte olanların en geçi de 18:30'da başlıyor. Ben işten 18:00'da çıkıyorum ve semt olarak da oralara yakın değilim. Nasıl olacak bu iş???

* Yarın tam olarak 5. ayımızı doldurmuş oluyoruz. Yarından itibaren geri sayım başlıyormuş. Elma kurdu artık oluşumunu tamamladı ve enine boyuna büyümeye başladı. Hareketleri artık çok daha net hissediliyor. Dışarıdan çok kolay hissedilmiyor ama. Şimdiye kadar sadece yeğenim yakaladı hareketini. O da azmetti ve haketti :) Kurtçuğun babası henüz bu şerefe nail olamadı.

* Yarın detaylı ultrason dedikleri şey için doktora gidiyoruz. Bu işin uzmanları ayrı olduğu için farklı bir doktora görüneceğiz. Eli, kolu, ensesi, burnu, böbreği, kalbi nesi var nesi yoksa ince ince ölçülecekmiş insancığın. Bu test su dolu dünyasında atlatması gereken son büyük testi olacak. Onu da hayırlısı ile atlattık mı artık minnak bir hediye alacağım bebeye. Zira anası olarak cinsiyetini öğrendikten sonra bile tek bir çöp almış değilim kendisine.

* Evimizde artık küçük insan kıyafetleri, oyuncaklar falan var. Karı-koca biz oynuyoruz şimdilik onlarla. Tamam tamam asıl eğlenen benim....

* Bir insan evladına isim koymak ne zor şeymiş anacım ya!!! Daha adı madı belli değil....

* Daha önce burada yazdım mı bilmiyorum ama benim hipotroidim var. Bilen bilir bu melet vücuttaki her bir haltı etkiler. Dolayısı ile hamilelikte çok daha yakından takip edilmesi ve ilaç dozunun ona göre ayarlanması gerekiyor. Zırt-pırt kan verir haldeyim ve hormonlarda oynamalar oluyor. Hamilelik başında doktorumun söylediğine göre bu hormonlarda artış beklenirmiş ama benimki hastalığın başından beri olmadığı kadar düşük çıkmıştı. Sonra bir anda tavan yaptı ve şimdi tekrar normal değerlerine oturmaya çalışıyor. Düşmeye devam ediyor yani... Bu kısım hamilelik ile ilgili canımı en çok sıkan kısım. İnsan ister istemez diken üstünde oturuyor. Çarşamba günü tekrar kan veriyorum ve artık tüm değerlerimin oturmuş olması gerekiyor.

* İşe gelip gitmek günden güne daha da zor gelmeye başladı. Boş boş gezmek ve yorulduğum zaman dinlenebilmek istiyorum.

* 5. ay itibariyle 3,5 kilo almış bulunmaktayım.

* 2 haftadır yürüyüş yapamıyorum. Hareket etmek istiyorum...


Şimdilik benden haberler bunlar. Yarını da hayırlısı ile atlattık mı ohhhh çekeceğim :)
Hadi yeni yılınızın tadını çıkartın tatlılaarrr  :)










12 yorum:

plndrkn dedi ki...

canım ya ne güzel özetlemişsin :)

o şarabın lezzetini tatmak istedim, aylar sonra tam keyif olmuştur :)

hamileyim dediğinde böyle hissetmemiştim de şimdi yaşamdan anlarını paylaşınca daha bir hissettim içindeki yavrunun güzelliğini... hayırlısıyla güzellikler gelsin inşallah

Pilli Petro dedi ki...

senin güzel haberlerini severim:)) iyi bak bebişe :D

sine'mden dedi ki...

o minnak kızın son sınavınıda geçsin,bir ohh çekelim cümleten :))

Cincüce Banu dedi ki...

Aman ne güzel haberler bunlar. Dediğin kontrolden de bomba gibi çıkacağınıza eminim. Maşallah diyeyim.
Cihangir Yoga'ya baktın mı? Orada akşam 7'den sonra da dersler vardı diye hatırlıyorum. Ama hamile yogası mıdır, normal yoga mıdır orasını bilemeyecem.

www.macerakitabim.com dedi ki...

Canım, süper gidiyorsun yahu:))) Yarını da atlattın mı, bişicik kalmıyoo geriye...2012 tatlı bir kız veriyoo sana ve eşine. Huzur, sağlık, mutluluklar olsun.
Sevgiler

NzN dedi ki...

plndrkn,
ahh o şarap bitmesin diye nasıl da her bir yudumu evire çevire içtiimmm ahhh

pilli petro,
bu minik ayşe kıpır kıpır oynaşıyor zaten. birazdan da doktor amcasını görecek, bakalım!!!

NzN dedi ki...

sine'mden,
heyecanla bekliyoruz saatin 4 olmasını....

Cincüce'm Banu'm,
Cihangir yoga ilk baktığım yerlerden. zaten eskiden de yoga için oraya giderdim ama saat olarak uymuyor bana. zaten hamile yogasını da haftada 1 yapıyorlar anasını....

NzN dedi ki...

özlem öztürk,
bugün saat 4'ü de hayırlısı ile bi atlatalım oohhhh diyeceğim vallahi de billahi deee:)

meyra dedi ki...

canım senin için en büyük güzellik 2012 de anne olman olacak :)) sağlıkla bebişine kavuşacağın ve birlikte müthiş anılar biriktireceğin mutlulukta bir yıl olsun...

A-H dedi ki...

ne guzel haberler bunlar boyle :)
detayli ultrason super bisey, biz kardesimin suratini resmen gormustuk ekranda :)))
bu arada gecen gun discovery channel da harika bir program izledim, yumurtanin dollenmesinden doguma kadar olan zamani anlatiyor, bulursan mutlaka izle, ben bile bayildim izlerken ;)

Adsız dedi ki...

İsim gerçekten karın ağrısıdır,bakalım ne olacak cimcimenin adı :D

wimparella dedi ki...

normalde geç saatlere kadar oturan ben her gittiğimiz yerde bi köşe bulup kıvrılmaya baktım ne oldu o gece bana anlamadım 2011 çok yormuş herhalde beni :)