8 Tem 2011

Bebeleri Denize İşetmeyin!! Göz Zevkimizi Bozmayın! Edepsiz İnsanlar Yetiştirmeyin! Lütfen yani...

Dün akşam, ablamın oğlu ufaklık ve artık eşşek kadar adam olan,  abimin oğlu ufaklık ile yemeğe çıktık. Önce Kuruçeşme parkına gittik. Ördek peşinden koştuk. Kuşları besledik. Parklardaki jimnastik aletlerini inceledik. Sonra da Arnavutköy'e kadar yürüyüş yaptık ve balık, üstüne de dondurma yedik. Balık tutanları izledik ve hatta onlarla birlikte balık bile tuttuk.
Ufak olan ufaklık 5,5, eşşek kadar olan ufaklık ise 17 yaşında.
Arnavutköy'e yürümeye başlamadan önce azıcık nefeslenelim diye denizin dibindeki banklardan birine oturduk ve gemileri saymaya başladık. Hemen yanımızdaki bankta ise ufak bir erkek çocuğu ile ya anneannesi ya da babaannesi oturuyorlardı. Ufaklıklar kesişti ama kaynaşmadılar. Bir anda anneanne ya da babaanne  veledi kaptığı gibi denizin dibine doğru gitti. Koşturur gibi de değillerdi hani. Koca insan, o minik insanın donunu bir anda indirdi  ve denizi seyreden bir sürü insanın önünde veledi denize işetti!!! Biz "yuh! artık, bu kadar da değil yani" diye diye izledik. Minik insan çüydürüverdi gözlerimizin önünde denize. Yanındaki koca insan da güle oynaya, pipisini gururla sallaya sallaya kucakladığı gibi banka geri getirdi bebesini!!
Yani anacım çocuklu insanların oraya buraya çiş yapmak durumunda kaldığını biliyorum da böyle bir yerde de olmaz. Olmamalı diye düşünüyorum. Bizim 5,5'luk  ufaklık bile "ama denizee yazıııkkk, çişlendii" dedi. Varın gerisini siz düşünün!!!
Hemen arkamızda ama gerçek anlamda toplam 20 adım arkamızda tuvalet vardı oysaki. 1TL para vermemek için miydi hepsi yoksa 20 adım atmamak için mi? Belki de gerek bile duymadı....
Dediğim gibi bebeler olur olmadık yerlerde "ççiiiiişiiiiimmmmmmmm" diye tutturabiliyor. Sokakta, kenarda köşede çiş yaptırmak durumunda kalabiliyor analar-babalar. Eyvallah. O kısımda sorun yok. Fakat bu hatunun olayında öyle acil bir olay yoktu. Hem arkasını dönse tuvalete gidecekti. Yeltenmedi bile...
Banka geri geldiklerinde çiş yapmak için gittikleri  yerde duran adam onların banka oturmuştu. Koca insan banktaki adama baktı baktı, sırıttı  ama adamın suratından kadının yaptığını onaylamadığı gayet net bir şekilde ortadaydı.
Heeyy analar, bree babalar, size söylüyorum büyükana ve de büyükbabalar. Ağaç yaşken eğilir lafını hiç mi duymadınız???!!

Buyrunuz bunlarda paparazzi NzN'nin kamerasına yakalananlar!



5 yorum:

battodol dedi ki...

oiyyyy bi de çocuğu sallana sallana taşımış yaaa uffff

La Loba dedi ki...

Fotoğraflar şahane. Rezillik diz boyu!
Burası İstanbul. Dev bir varoşta yaşıyoruz aslında. Kimseyi ayırmak, aşağılamak niyetinde değilim ama görgü kuralları ve çevre temizliğinden haberleri olmayan insanlara tahammül edemiyorum. Biz senin torununun pipisini ve çişini görmek zorunda mıyız? Utanmaz bunlar.

Cincüce Banu dedi ki...

Yuh! Hatta oha! Denize çiş yapınca pis değil ama amanın sakın ha çocuğun üstüne başına çiş bulaşmasın. Gösterilen çabaya bak! Bu arada Arena ekibini aratmamışsın fotolarla heh heh heh :)

www.macerakitabim.com dedi ki...

Fotoğraflar süper:) Ben bir de sıkışık trafikte-ki İstanbul'da trafik hep sıkışıktır- TEM' de arabalarını kenara çekip, köprğ altlarına, çalılıklara işeyen koca koca adamları anlayamam. Nedense kadın sürücü yoktur oraya buraya sıkışıp işeyen:)))
Sanırım denize işetilen çocukar büyüyünce de Tem de işiyorlar:)

Adsız dedi ki...

Off yavrum nasıl utanmıştır kim bilir bu duruma maruz kaldığı için, tek günahı çişi gelmesi oysaki. Göz zevki, ayıp, edep geçtim kalmadı da zaten yalnızca; KAYBOLAN DEĞERLER ARASINDA EZİLEN ÇOCUKLARIMIZA KAHROLUYORUM.... :((

NUR.