24 Oca 2011

Neler Oluyor? Düğüne Doğru Nasıl İlerliyoruz!!?!

Neler olmuyor ki! Ayaklarımız totomuza vura vura yaşar haldeyiz bu aralar. Nişan olayından beri ilk defa dün sosyalleşme imkanı bulabildim. Gerisini siz düşünün...
Düne kadar yüzük bak, düğün mekanı bak, olmadı gelinlik bak, takı bak, tadıma git-menü belirle, ailelerle organize ol, evin eksiklerini tamamla, ev taşı şeklinde süren hayatımızdaki tek sosyal aktivite hayatımıza bu işler dolayısı ile yeni giren bu insanlarla oldu. Özledim arkadaşlarımı.
Bu arada neleri hallettik şuraya bir not alayım da unutmayayım.

  • Gelinlik işi tamamdır canlar cinler. Pronovias'da beğendiğim model satılınca şaşkın ördek yavrusu gibi ortalarda kaldım. Fakat oturup da ağlamadım. Demek ki birileri giydiği gibi bayılmış ve almış. Güle oynaya giysin darısı başıma dedim ve devam ettim bakınmaya. Gitmediğim, bakmadığım yer kalmadı. Gelinlik denen şeyin en ucuzu da 2.600TL'den başlıyor bu arada. Benden söylemesi. İlk baktığımda - baktığım yer de Pronovias olunca- heralde bu ortalamanın üstünde bir rakam demiştim kendi kendime. Fakat kısa sürede anladım ki normal fiyatlar bu civarda. Tüm baktığım yerlerden anladığım şey ise şu oldu gelinlik ya Pronovias'tan alınır ya da Vakko'dan. Ben Vakko'dan aldım mesela. Gözünüzü korkutmasın. Buralarda da yerli markalarla aynı fiyatlara çok güzel gelinlikler var. Akay'a sakın ha uğramayın derim. Artık sıra provalarda.
  • Vakko gelinlik için bakacağım son yerdi. Oradan başka  her yere bakmıştım. Denediğim ilk gelinliğe aşık oldum  ve aldım. İyi ki o ilk gördüğüm gelinliği almamışım dediğim de oradakiler de şunu söyledi zaten: Her gelinlik gelinini beklermiş.... Demek ki o benim değilmiş....
  • Mekanla menüde de anlaştık. Sonuç olarak "ben oturmalı düzen- yemekli bir düğün istemiyorum, parti havasında olsun, loungelardan oturma alanları yapalım" derken sonunda kendimi oturmalı düzen -yemekli düğünün menüsünü tadarken buldum. Onu da okeyledik. Büyük konuşmayacaksın NzN!!
  • İstanbul'da düğün kısmı tamam da asıl sorun bizimkilerin kendi memleketinde de bir kutlama yapmak istemesi. İşte bunu nasıl çözeceğimize dair hiiiç bir fikrim yok. Ne onları kırmak istiyorum ne de böyle bir tantana istiyorum hayatımda.... Sevgili zaten külliyen karşı bu fikre. Yolu var mıdır? Daha önce bu yollardan geçmiş birileri varsa bi hile, bi büyü falan söylesin bana lütfennn.
  • Dj ile anlaştık. Ses-ışık sistemi de tamamdır. İş artık play listi oluşturmaya kaldı. Önerisi olan varsa beri gelsin. Zira kıpır kıpır dans müziklerine ihtiyacım var. 80'ler olur, latin olur, Balkan müzikleri olur, olur da olur...
  • Pasta işinden kurtuldum. Menümüzde zaten tatlı var. Tatlı tabağında da hem tiramisu hem de cheesecake var. Daha ne tatlısı?!! Maket pastalar varmış zaten. Gerçi onları da pasta almadan vermiyorlar . Bizim dekor işlerini yapan heykeltraş arkadaşlarımdan rica ettim onlar bize cicili bicili ve tabii ki renkli bir maket pasta yapacaklar. Biz de adet yerini bulmadan bırakmamak adına keseceğiz bu ciciyi :)
  • Evde tadilat bitti ama bu sefer de apartmanın içini ve dışını adam etmeye adadı sevgilim kendini. Çok da iyi oldu. Peygamberler zamanından kalma bir apartman kapımız vardı. Kapadın mı kapanmaz, açarken de nazlanmadan geri kalmazdı. Şimdi cillop gibi, janjanlı bir kapımız var. Hem de pıt! diye edepli bir şekilde kendiliğinden kapanıyor. Eyy hayat ne kadar mini-minnacık şeylerle mutlu ediyorsun bizi. Hep yap bunu rica ediciiim :)
  • Hala salonun bir köşesi ve mutfak perdelerimiz eksik. Mutfakta raptiye ile tutturulmuş bir parça örtü var ve ben buna bile alıştım . Bir türlü bulamadım istediğim gibi kumaş çünkü. Aslında o kadar basit ki. İncecik, yeşil keten kumaş arıyorum. Nereden bulurum var mıdır bilen?
  • Sırada damatlık var. Nereden bakacağımız belli. Bir arkadaşımızın babası bu işlerin içinde. Buradan kolaylıkla halledeceğiz sanırım. Yani umarım...
  • Yarın sabah artık gidip sağlık testlerini yaptırmamız ve nikah işlemleri ile ilgili başvuruda bulunmamız gerekiyor. Cuma günü aradım Şişli Belediye'sini ve sordum. Geyikçibaşı bi adam çıktı karşıma da pek gülüştük. Burada sorun yok gibi görünüyor fakat bizim için kocaman bir sorun var: biz ikimiz de iğne görünce kendimizden geçiyoruz!!! dayanamıyoruz. Bakalım yarın bu kısmı nasıl atlatacağız. Dua edin bizim için.
  • Geçtiğimiz hafta çarşamba günü ( 12 ocak 2011) 3 aydır tam anlamıyla ardiye olarak kullanılan eski evimdeki eşyaları sonunda gönderebildik(abimin kızı üniversiteye başladı bu sene. o'na ev tutulduğu zaman kullanacağız eşyaları). 7 yıldır yaşadığım ev artık benim değil...
  • Cumartesi tam gün kitap okudum. Apartmandaki inşaattan dolayı tüm gün elektrikler kesikti. Kılımı kıpırdatmadım. Off sefam oldu!!
  • Pazar günü ise nefis bir brunchın ardından yürüyüş yaptım ve eve giderken alışveriş yaparak kendimi mutfağa adadım. Maksat sevgiliyi cici bir masa ile karşılamaktı ama işi erken bitince çat kapı geliverdi :) Menümüz ise: kremalı mantar soslu biftek ızgara, patates püresi, domatesli pilav, havuçlu ıspanak ve şakşuka. Yanına da 2 kadeh  şaraplarımızı içtik ve koltuğa koyun koyuna yayıldııkkkk....Güzel, sakin ve huzurlu bir haftaydı.
Hal böyle olunca bugüne de bi güzel başladım. İşlerim de çok yoğun değil.Gün içinde sakin sakin yapar, bitirir ve akşama sıcacık evime koşa koşa giderim....

En tatlısından, pek ballısından, heyecan ve coşku dolu bir hafta dilerim....

Kocaman sevgilerimleee




26 yorum:

kutupayusu dedi ki...

hey maşşallah ..
ne güzel de anlatmıssın ...
güzel haberlerini bekliyoruz... evdeki huzur işte mutluluk budur ...
sevgiler ..

NzN dedi ki...

bi de 13 mart sabahını gördük mü derin bir ohh çekeceğim cici:))

kocaman sevgiler hem de!!

Acg dedi ki...

birde utanmadan gelinlikleri kiralıyoruz diyorlar :)) kirası ile satın alma arasında sanki çok fark varmış gibi :)))
kolay gelsin tekrar mutluluklar

NzN dedi ki...

ah be hemşo'cum,
kiralama ve satın alma arasında sadece 500 TL fark ediyor :)
çook teşekkür ederizzz

SeV@L dedi ki...

Gördüğüm en hızlı gelin sensin yeminle :))

Her şey hazır neredeyse :)

Avram dedi ki...

Deli midir nedir...Kızım seni hiç uyaran falan yok mu?...

NzN dedi ki...

sev@l,
fazla rahat davranıyorum ya ondan sanırım tıkır tıkır işledi şimdiye kadar :))

Avram Usta,
hayırdır yahu? kim neden uyaracak beni?
evlilik deli işi midir işin özü yani??

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Ben yoruldum kadın okurken. Bu ne böyle yav. Birgün evlenmek gibi bir olaya girme cesaretinde bulunursam (evet benim bile girmeye korktuğum alanlar var eheheh) kesinlikle kocaya kaçıcam. Oh be kaçtım kurtuldum diycem. Vallahi tırsıttın beni. Memlekete gelince, nişan isteyiver, onu da memlekette yapın ayol. Senin herifi de böylece kandırmış olursun. Benim bi arkadaşım var, sözü kocasının, nişanı kendi memleketinde yapıp, düğünü de yaşadıkları şehirde yaptı ki kırk gün kırk gece evlere şenlik:))))

NzN dedi ki...

ah be kedi'cim,
adam öyle tantana istemiyor işte sorun orada. eee biz nişandı, istemeydi hepsini bi arada 45dk da bitirdik gitti bittii :)
ayrıca da bu koşturmacalar bi keyifli geçiyor bizim hayatımızda. ilginçtir ki kavgamız gürültümüz yok. genelde bu dönemdeki çiftler birbirine girermiş de ondan öyle dedim...
tadını çıkarmaya çalışıyoruz. o yüzden koymuyor o kadar ama sosyal hayatımı özledim yani aaaaaa .....

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Yav ben de olsam istemem öyle tantana falan da bir yolunu bulursunuz be hatun. Şu zevk alma, keyfini çıkarma olayı hoşuma gitti çünkü bu işler yüzünden ayrılanlar biliyorum (tü tü tü nazar değmesin. Allah nazarlardan saklasın) Dur len, bitecek işte yakında. Bol bol fink atarsınız hemi de karı koca olarak:))

Nihan dedi ki...

OOhh canım benim. iyi yapmışsın. ellerine sağlık.şarap kısmına acayip takıldım. bestenin şarabını yapacağım galiba. Allah herşeyi gönlüne göre versin. musmutlu olasın.

NzN dedi ki...

kedi'mm,
işte aile tantana ister, bizler istemeyiz. bu bilinmeyenli denklem nasıl çözülecek?? zamana bıraktım wallaha su akar yolunu bulur nasılsa...
ahh ahh o gezme tozma zamanları bi gelse de koşturmacalar bitse. annem şimdi aradı. ofisteyim anne, pek müsait değilim anne dememe rağmen hatun bana ne eksik, ne alalım, bornozları yıkadım, nevresimleri mis gibi yaptım diiip duruyor. gerisini sen düşün :))

NzN dedi ki...

nihan'cım,
şarap da bi güzel geldi ki sorma. bu akşam da gidip şişeye devam edeyim diyorum:)

okudum beste'de de . nasıl yapacaksın şarabı ? hadi hemen dene ve paylaş. belki ben de beceririrm. el işlerinde pek kabiliyetli olamayabilirim ama yemek konusunda iddialıyımdır.
sen gel bizim cici evin cam kenarına kahve yanında kekler yapayım sana :) ya da direkt kafayı çekmeye başlarız. ben de beste'de gördüğüm türk bonbonlarını denemek istiyorum.....

Burcu Çalışkan dedi ki...

hımm bakıyorum yapılacaklar listesindeki kalemler teker teker halloluyor, ne güzel. heyecanla bekliyorum diğer gelişmeleri bu arada yapabileceğim bir şey olursa kapıyı tıklatman yeter :))

NzN dedi ki...

burcu'cum,
az iş kaldı gibi geliyor ama son dakikada bi milyon iş daha eklenir heralde....
bizim şansımız evi önceden halletmemiz oldu. hepsi bir arada olsaydı huni takar kaçardım buralardan :)
çok sağol canım benim zamanı gelince tık tık kapındayımm

ruhdagı dedi ki...

Ay!, heyecanlandım şimdi. İnsan kendi düğün koşturmacasını hatırlıyor hemen :)

İnşallah her şey sorunsuz istediğin gibi halledilir.

Gelinlikli resimleri çok merak ediyorum koyarsın di mi?

Sevgiler.

NzN dedi ki...

ruhdagı,
eğlenceli bi koşturmacaymış ama :)
fotograf konusuna gelinceee:
ben buraya kendi fotograflarımı koymuyorum kii:( ama belki yüzlerin görünmediği bi foto koyarım.
hoş sevgilim de nazara falan pek inanır ama du bakalım....

ruhdagı dedi ki...

Ucundan kıyısından koy işte :) Yüz olmasın tamam ben tahmin ederim :D

Koymasanda dert değil merak kediyi öldürür demişler ondan sebep işte. Sen güzel bir gün geçirde gerisi önemli değil.

Öptüm.

Cincüce Banu dedi ki...

80'ler deyince play list'e bir iki öneri yapsam ayıp olur mu? Dayanamdım işte. (Bilgisayarımdaki klasörleri karıştırdım; kopyalıyorum.)
Al Jarreau - Moonlighting
Bananarama - Venus
Barry White - You're the first, my last, my everything
Blondie-Call Me
Boy George - Do You Really Want To Hurt Me
Dexy's Midnight Runners - Come On Eileen
Diana Ross - Upside Down
Do The Hustle - bu kimindi hatırlamıyorum.
Donna Summer - Hot Stuff
Earth Wind and Fire - Boogie wonderland
Earth wind and fire - Let's GrooveGloria Gaynor - I will survive
Lionel Richie - All Night Long
KC & The Band - That's the way i like it.
Madonna - Like a Virgin
Michael Jackson - Billie Jean
Michael Jackson - The Way You Make Me Feel

:)))

hemera-nyks dedi ki...

okurken yoruldum yahu :) hadi hayırlısı :)
-
hemera

A-H dedi ki...

ohh sefaniz olsun agzinizin tadi bozulmasin cifte kumrular :)
her zaman diyorum simdide diyecegim, guzel telaseler bunlar, bitince ozleyeceksin tadini cikar ;)
memlekette kutlama kismina gelince ben derim ki diretmeyin orada da yapin cok detayli olmasa da birseyler, insan yillar sonra iyiki yapmisiz yada keske yapsaydik diyor benden soylemesi. hem buyuklerinde gonlu olmus olur ;)

Adsız dedi ki...

Abla yaa :) Ne tatlı heyecanlar dimi ? Seneye bu vakitler gör bak bebek haberini alıcaz.Tüm güzellikler senine olsun diyorum.Peki düğün fotosu paylaşırmısın bizle daha sonra ?

Ashley

sine'mden dedi ki...

NzN'ım gelinlik Vakko iyi seçim omuş,aynen bende senin gibi önce başka yerlere gittim,abuk sabuk olanlar da dahil.Ama ordakini giyince,tamam bu benim için demiştim.Uğur getirsin sana.Demek 2 ayrı yerde kutlama olacak,bunu yapmama formülü olduğunu sanmıyorum canım,sana klay gele :))bi de bu koşturmanın tadını çıkarmayı sakın unutma !

NzN dedi ki...

banuuuuu,
ne muhteşem bi şeysin sen böyleee :)) çok teşekkür ederim canımmm

hemera,
çok teşekkür ederim:)

A-H,
keyifli koşturmacalar evet bunu kabul ediyorum fakat 2 ayrı kutlama olayına kesinlikle girmek istemiyoruz. bizimkileri bir şekilde ikna etmek lazım ama du bakalım nasıl olacak. ses çıkarmıyoruz şimdilik belki unutulur :p

Ashley,
keyifli walla :) fotoğraf konusuna gelince belki yüzlerin görünmediği 1-2 foto koyarım. talep fazla :)
bebek için de dur şekerim bu ne hız!!

sine'mden,
dur kız 2 kutlama henüz kesin değil. kaçmanın yollarını arar haldeyiz.
gelinlik de gerçekten çok içime sindi. Vakko olunca da ayrı bir güven duyuyorum tabii ki . çoook teşekkür ederim hayatım....

aysema dedi ki...

Canım benim, ne güzel telaşlar bunlar. Keyifle okudum, kolay gelsin, her şey gönlünüze göre olsun.
Sevgilerimle...

NzN dedi ki...

sevgili aysema,
gerçekten de keyifli koşturmacalar. millete dert gelirmiş bunlar ama biz keyifle yapıyoruz. çünkü hiç birşeyi dert etmiyoruz kendimize. saldırmıyoruz birbirimize illa da onu isterim, böyle olsun diye :)

herkesin gönlüne göre olsun umarım.

çook teşekkür ederim.
sevgilerimlee