25 Oca 2011

Gerginim

Sanki dün pazar günüydü bugün de pazartesi....
Dün ne kadar güzel geçmişti. Anlamadan bitirmiştim günü. Bugün öyle mi? Kesinlikle hayır.
Sabah nikah işlemleri ile ilgili evrakları toparlamak adına ilk adımı attık ve sağlık ocağına gittik. Deli gibi yağmur yağıyordu. Hava çok soğuktu. Arabalıydık. Şemsiyemiz vardı. Benim şapkam bile vardı. Fakat yine de soğuktu işte. Sağlık ocağında başı kapalı bir danışma görevlisi bizi karşıladı ve ne dediğimizi anlayamadığı için bizi direkt hemşireye yönlendirdi. Hemşire doktordan daha havalı olduğu için  gevrek gevrek "O testleri burada yapmıyoruz. Siz devlet hastanesinde yaptırın onları. Bize sonuçları getirin, raporu yazarız biz" dedi . "Bize öyle bilgi vermediler ama neyse. Peki raporu da devlet hastanesinden alamıyor muyuz o zaman ? Ne gerek var git-gel yapmaya" dedim de ağdalı ağdalı  "Caanııımm evlenmek kolay iş değil tabii" dedi. Bir de sırıttı ya üstüne daha da bi daha gitmem oraya.
Şimdi hedef bunların hepsini tek merkezde yaptırabilmek. Sait Çiftçi'de yapılıyormuş sanırım. Göreceğiz. İkimiz de iğneden hoşlanmadığımız-ciddi boyutlarda hoşlanmama durumundan bahsediyorum- için ayrı zamanlarda ve tek başımıza gitmeye karar verdik bu testleri yaptırmak için. 2 gergin ve tırsak insan bir aradayken bi cacık olmadığını çoktaaan öğrendik. Kimse kimseye ayak bağı olmasın. Herkes başının çaresine baksın kararını aldık :)
İkametgah ve nüfus dökümünü Nüfus Müdürlüğü'nden hallettik 5dk'da bu günün güzel haberi....
Peki neden gerginim ben gün? Hiç bi fikrim yok. Belki de var. Sabah yaptığım toplantının gerginliği var sanırım üstümde. Saçma sapan şeylerle uğraşmaya, birilerinin daha önce söylediği şeylerin arkasında durmamasına, durmadığı gibi sanki tam tersini söylemiş gibi davranmasına tahammülüm yok. Normalde çıkışır, cevap veririm. Nasıl olduysa bugün tuttum çenemi. Tek laf etmedim. Yok yalan oldu. Bir cümlemi harcadım o arada. "İyi de bunu sen böyle istemiştin" dedim de beni tatmin etti mi? Kesinlikle HA-YIR.
Aslında takmamam lazım kafama bunları. Gül ve geç, git işte. Neden orada takılıyorsun ki? Geçti- gitti. Değiştirebileceğin bi şey de yok şu dakikadan sonra.
Geçer giderim de genelde. Fakat şu anda taktığım sıradan bir iş gerginliği değil. İnsanların hayatta duruşu ile ilgili. Nasıl oluyor da bu kadar rahat, böyle koca koca gülerek, iri iri bakarak sanki orada değillermiş ve daha önce söylediklerini onlar söylememiş gibi yapabiliyorlar? Ruhum bunları kabul edemediği için gerginlik olarak kalıyor bu duygular bende.

Henüz bunlarla başa çıkabilecek kadar olmamışım. Öyle bir huzuru yaşar, anı yakalar boyutlara erişememişim işte. Hayatta bana bunu böyle çarpıyor bugün. Eksik olmasın....


12 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

okurken ben yoruluyorum anacım ya, zor iş bu evlenmek :( az daha sabır bakalım, kolaylıklar dilerim :)

NzN dedi ki...

ah be Pilli Petro'm bana zor gelen evlilik işleri değil. onlar bi şekilde halloluyor da böyle arada sinirimi oynatan insan tipine gıcığım ben bu aralar... haftaya ne de güzel başlamıştım oysa ki....

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

bak şimdi yanlış taktik. sana hiç yakıştıramadım. böyle bir durumda çatır çatır konuşucaksın ki için boşalsın, gerginliğin gitsin. ben arada şiddete de başvuruyorum ama sana tavsiye etmiyorum. malum yakında düğün var tek parça ol:)

NzN dedi ki...

kedi'cim,
daha önce aynı insanla aynı konuyu defalarca tartışmış ve son tartışma da kavgaya dönüşmüşse ve buna rağmen yine de ulaşamıyorsan karşındaki insana susmasını bileceksin ki en büyük erdem de sanırım bu. çok erdemli bi insanım demeye çalışmıyorum burada erdemli insanları taklit çabası henüz benimkisi...
susup normal hayatıma devam edebilmeyi başardığım gün içimdeki fırtınalar susacak diye umud ediyorum kedi'm ....
ama içimde yumru gibi oturuyor hala o toplantının etkisi....

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

sinir oldum bak adama/kadına
dur o zaman şöyle yapalım, ben de geleyim toplantıya sen susarken ben kafa göz girişeyim olma mı:))) len benim kardeşimin adı erdem, o yüzden susmadan da erdemli olabilme özelliğine sahibim:)))(ESPRİ YAPTIM HERKES GÜLSÜN LEN)

NzN dedi ki...

kız bi yandan da kıyamam ki beaa!! bunlar benim gerçekten yakınımm :)) o yüzden susmak daha bir gerekli oluyor ama ben seni yerimmmm :)

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

heee o zaman ayrı hatun. yapicek bişi yok. ama burda hazır kıta bekliyorum her daim:))))

A-H dedi ki...

off boylelerine bende gicik oluyorum, kaldi ki benimde basimda var bikac tane :(
allah sabir versin cicim, zor ugrasmasi boyle bespara etmez tiplerle

timeout dedi ki...

ilk önce hayırlı olsun Nzn :) ama bana,senin bugunlerde ysadıgın stres gibi geldi.Evlilik hazırlıgı stresi olabilir mesela:)
Ama iş mevzusunda haklısın..Her işte böyle tipler olmak zorunda mı :)

NzN dedi ki...

timeout,
yok be canımm
bende evlilik stresi falan yok. yani en azından şimdilik yok. biz ciddi ciddi keyif alıyoruz bu işten :)

beni geren işle ilgili bu saçma sapan tavırlar, anlamsız duruşlar.
nasıl başa çıkmam gerektiğini anlayamıyorum ve geriliyorum...

Ful yaprakları dedi ki...

oyy ne zor işlermiş bunlar ya şimdiden kortkum ben.yok sağlık raporu yok cart raporu yok curt raporu :)

NzN dedi ki...

ful yaprakları,
iğneden korkmuyorsan hiiiç tırsacak bi durum yok. normal şartlarda bu işler 2 günde halloluyor:) tek bir yerden verseler raporu sorun olmayacak aslında.
ben bitireyim prosedürleri ben sana yol haritası çıkarırım, olmaz mı? :)