4 Oca 2011

Gelinlik Derdi!

Anacım ne zor işmiş meğer evlenmek!
Yok yok aslında pek kolay da bizler ayıla bayıla zorlaştırmışız  işi vakti zamanında...
Hoş hala kolay yoldan gidip imzayı basıp kaçan da yok değil hani. Fakat ben zor olanı seçmiş bulunmaktayım.
Düğün!!
Böyle düğün dediğimde de kulağa bi garip geliyor. Sanırsın köy meydanında davullu-zurnalı, telli-duvaklı, allı-pullu, bol gece lambalı, traktör üstünde orgcu amcalı bir eğlence...
Yon anacım ondan değil. Kokoş olanından. Hani günümüzde modern dediklerimizden olacak ammaaa benim içimdeki çingene vur patlasın çal oynasın bir gece isterim de isterim diye tutturdu. Kanda var yapacak bir   şey yok. Düğün yapılacak. Deli gibi içilecek. Mümkünse herkes tepine tepine dans edecek. Etmeyen de ettirilecek!! Böyle yazınca kolay gibi geliyor ama başına gelen bilir annem işin içine girince öyle olmuyor bu mevzular. Bir milyon tane detay çıkıyor. Uğraşmayayım desen uğraşmamanın tek yolunun da nikahtan geçtiğini eninde sonunda görüyorsun. Gösteriyorlar adama.
Geçenlerde bir arkadaşım "hayatım böyle zamanlarda yapmam dediğin ne varsa yapıyorsun. o yüzden baştan bırak da tadını çıkar" dedi de elma kafama anca düştü. Saldım çayıraaa mevlam kayıraaa. Haydeeee.....
Şu anda en büyük sorunum gelinlik. İstediğim gibisini bulmakta zorlanıyorum. Aslında bir tane beğendim. Hemde baya baya beğendim. Fakat fiyatını öğrenince "ben biraz daha bakınayım" diyerek attım kendimi yollara. Nişantaşı senin, Bağdat Caddesi benim, aradakiler de hepimizin olsun bakındım durdum. Sonunda anladım ki ilk baktığım gelinlik hem fiyat olarak makul, hem de model olarak şu anda en beğendiğim model. Minik prenses oldum leyn!! Benden de prenses oluyormuş yani.
Ayrıca gelinlik bakmak çok keyifli bir ritüelmiş. Tüm mağaza peşinde dolaşıyor. Çakallar para kazanacaklar ya.... Neyse ne! Onlar para kazansın. Ben de paramla sahte asil kan kazanayım bir süreliğine. Prensesçilik oynayayım dedim ve bıraktım kendimi. Gelinlik mağazalarına girdiğin andan itibaren sen prenses, geri kalan herkes de kraliyet çalışanları gibi oluyor. Yüksek bir platforma çıkartıyorlar seni ve habire kabarık, kabarık gelinlikleri getirip giydiriyorlar. Yetmiyor üstüne  bir de duvak takıyor hatta iyice havaya girmişsen taçlandırıyorlar seni.
Öyle ya da böyle bu iş keyifliymiş ona karar verdim. Yine de bir gece için verilecek o kadar paraya da üzülmüyor değilim. Makul rakamlara çıkar mı acaba diye de araştırmalarım devam ediyor ama diktirmeye kalksan bile en az 2.300TL'den başlıyor fiyatlar. Çıldırmışlar bence.
Hoş ben de gidip ucuzunu beğenmiyorum. Piayasaya göre benim beğendiklerim çetrefilli kalıyor. Ne kadar sade istersen o kadar pahalı oluyor ilginç bir şekilde.
Kabarık olmayacak. Dantel olacak. Her yanı pırıl pırıl taşlı olmayacak ama arada yürüdükçe de ışıklar saçacak gibi kriterlerim oluştu farklı modelleri denedikçe.
Gidip 8 kat kabarık ve garip kıvrımları olan modelleri beğensem belki daha kolay olur. Hoş onlar bile benim ilk beğendiğim modelden daha pahalı.
Benim beğendiğim gelinlik Pronovias'ta ciciler. Gittiğim mağazaları da yazayım ki unutmayayım. Hem belki birilerine de lazım olur.
Pronovias
Beyaz Butik
Akay
Weddies
Hüsniye Moda(buraya uğramayın derim. ben yerliyse ucuzdur diyerek gitme gafletinde bulundum da bütün çakma modelleri, çok kalitesiz malzemeler  ile yabancı markalarla aynı rakamlara satmaya çalışıyorlar)
Derviş Bağzıbağlı
Bir de adını hatırlayamadığım Bostancı'daki diğer gelinlik mağazaları.

Bunların dışında bildiğiniz, güvendiğiniz ve illa git bak dediğiniz hazır gelinlikleri nispeten makul rakamlara satan yerler var mıdır?

21 yorum:

A-H dedi ki...

Ay birden 4 yil oncesine gittim, tam da bu zamanlar gelinlik bakmaya baslamistim :))
Sen soyleyince nasil heyecanla gittim o gunlere, tadini cikar bol bol cicim ;)
Gelinlik konusunda tam ben Pronovias diyecektim sen yazmissin zaten :)
Diger detaylara gelince, isin icine anneler girdimi yandiniz diyorum sadece :D
Ama bir diger yandan da mumkun oldugunca tadini cikarin herseyin, sonradan icinizde kalacagina yapin herseyi gonlunuzce hayatta bir kere oluyor sonucta :)

zoitsa dedi ki...

pronoviası tek geçerim bacım:)

Pilli Petro dedi ki...

ben almiiim bacım okuduklarım bile yettide arttı bile :))

http://www.aysira.com/tr/ inceleyebilirsin modelleri çok modern ve zarif oluyor genelde :)) kolay gelsin

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

hahah çiftetelli de oyna kuzucum... gece senin gecen olacak. ah ahhh biz doğuştan asiliz, mavi kan taşıyoruz ailecek o yüzden evlenmiyorum:D

Demet dedi ki...

Simdiden tebrikler ve mutluluklar canim. Ben gelinligimi 2 saat gibi rekor surede begenip siparis etmistim. Begendiysen hic baska modele bakma bence :) O gece de en sevdigin muzikleri caldir, bol bol oyna eglen.

Deli Anne dedi ki...

kolaylıklar öncelikle.. bir ufak tüyo: ne kadar rahat olursan o kadar rahat olur işlerin... ben öyle rahattım ki herşey kendiliğinden çok sorunsuz geçti. gelinliği başka bir iş için geznirken rasgele buldum.. dünyanın en ucuz gelinliklerinden biriydi belki ama gören herkesi hayran bıraktırdı. kuaför desen hiç aça hiç sorunsuz geçti saçım, makyajım ile hayatımın hiçbir evresinde bu denli memnun ayrılmadım kuaförden.. sevgiler.

sine'mden dedi ki...

bence koş onu al canım!!!
içine sindi mi tamamdır,kendini içinde prenses hissetmen önemli bence,e sende bunu layıkıyla hissetmişsin :))) gelin mutlu,keyifli olursa o düğün tam tadında olur unutma...yani sen eğlen,zaten herkes coşar:9

Cincüce Banu dedi ki...

Valla başına iş açtın, ne diyeyim.
Kolay gelsin! :)

. dedi ki...

Kolay gelsin canım,mutluluklar dilerim şimdiden,yaşanacak her türlü olumsuzluğa takmamaya çalış, anın tadını çıkar...

sila. dedi ki...

sekerim ben de pronovias diyorum.. arada cok guzel modelleri makul fiyata bulabiliyosun.. makul derken ucuz demiyorum, dikkatini cekerim :)

muzik konusunda anlasmadiysaniz bizim dj'i onerebilirim, cok iyiydi! 80ler 90lar calmasini istemistik.. oyun havasi, halay falan yoktu hic.. pist 1 dk bile bos kalmadi, hatta calinan sarkilarin cd'sini isteyenler oldu :)

NzN dedi ki...

kızlarr,
harikasınız vallaha ne diyim :)
anlaşılan o ki Pronovias önde gidiyor bu gelinlik olayında. Zaten orada giydiğimden sonra denediklerim de içime sinmedi. ilk denediğim gelinlik olacak gibi :))
Sılaaaa,
düğüne en önemli şey müzik kesinlikle!!
hemen alayım DJ 'in bilgilerinii :) 80'ler, balkan müzikleri ve latin müzikleri hayal ediyorum ben de. ee biz trakyalı oldugumuz için arada 2 tane de oyun havası olsun anacım :))

öperim!

CEPAYNASI dedi ki...

kesinlikle çok güzel bir heyecan:))
her bir detayı(kına vs...)tadını çıkararak yaşa!
yıllar sonra bile yaşanan güzellikler,hatta çıkan sorunlar bile keyifle anılıyor...

Nihan dedi ki...

canım ben 9 yıl öncesine gittim. çok tatlı heyecandır o,bence de tadını çıkar.sade gelinliklere bayılıyorum. canın ne istiyorsa yap derim.sonra güzel hatıralar arasında yer alsın.ah ah biz de görebilseydik.

NzN dedi ki...

nihan'cım,
ben sana gelinlikli fotograflarımı göndereciiim canımm :) robotların yanına koyuverirsin :) baktın olmadı atla gel bebek!!! çılgınlar gibi dans edelim bütün gece....

Cep aynası,
umarım tatsızlıklar yaşanmadan bitip gideceekk. zira ailelerin istekleri başladı bile :))
ama olsun ben de kararlıyım tadını çıkaracağım her anın hem de!!!

Nihan dedi ki...

ah canım yaa, ciddi misin. çok sevindim. harika.

oğlum olmasa yemin ederim çıkar gelirdim. çoluk çocuğa karışmadan önce az çılgın değildim.:))))

NzN dedi ki...

tabii ciddiyim allaa allaa :) kap oğlunu da getir. hatta otur bi tane robot uçağı çiz. NzN geline gider yaz. bin içine gel. gökdelenin tepesinde buluşuruz

Meyra dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Meyra dedi ki...

merhaba..
ben bu seromonileri 1.5 sene önce yaşadım..sıkıntılı streslidir ama tek tavsiyem ne kadar rahat olursan o kadar rahat atlatırsın..vee beğendiğin şeyi geciktirme derim sonraa pişman olabilirsin..aynı zamanda pronoviası ben talan etmiştim bir bak derim :) hayırlı olsun mutluluklar...

NzN dedi ki...

meyra,
stres yok ama vakit az kaldı biz de!
ayrıca dediğin oldu ve beğendiğim gelinlik satıldııı :)

bakalım ben yine sokaklara düşüp gelinlik bakacağım

çok teşekkür ederim

aysema dedi ki...

Tüm ayrıntıları yaz, bu konuda sorun yaşayanlar için de yol gösterici olur. İgiyle okuyorum. Sevgilerimle...

NzN dedi ki...

sevgili aysema,
yaşadıkça yazıyorum. başkalarına da faydası olursa ne güzel.
yazdıkça bana da hatıra olarak kalıyor :))