12 Oca 2011

Bana Çarpmayın Arkadaşım ya!!

Ben anlamıyorum. Gerçekten anlamıyorum.
Yolda birileriyle karşı karşıya geldiğimizde neden yol veren taraf hep ben oluyorum?? NE-DEN????!!!!

Yol vermezsem  çata- pata dalıyorlar omuzlarıyla da ondan! Denedim çünkü. Hırs yaptım bi kaç kere "Ben de düzara yürüyeceğim bugün. Biraz da onlar yol versin" dedim. Ay demez olaydım. Dilimi eşek arıları sokaydı (amanınn yazarken için hopladı be! yok yok sokmayaydı.İyi böyle)  yaa. Omuzdan aldığım darbelerle birlikte dengem şaştı da tüm gün kendime gelemedim. Ağrıdı resmen.
Sen ne diye insanlığından şaşıyorsun ki arkadaşım. Bırak öküz olan öküz kalsın. Ya da yol vermezlerse, sen de verme. Çat kaşlarını, dengesiz, asabi bir ifade de takın suratına. Seni gören psikopat bu diye kaçmak istesin yani. Hatta elime de bir tespih aldım mı ohhh. Belki bu dilden anlarlar. O zaman da kendime gıcık oluyorum. Hatta korkuyorum. Ya bu içimdeki öküzü (öyle demeyin hepimizin içinde bi yerlerde vardır bi öküzcük) bir daha zincirleyemez ve sürüye katılırsam diye hayıflanıyor ve yine sek sek seke seke yürümeye devam ediyorum yollarda. İçimdeki insana sahip çıkmalıyım!!

Bunun bir de şemsiyeli versiyonu var ki allaah ki ne allahh! Ben ha şemsiye taşımışım ha taşımamışım hiç fark etmiyor. Yanımdan geçenlere çarpmayayım ya da şemsiyelerimiz çarpışmasın diye şemsiyeyi yana çevire çevire yürüyorum birilerine denk geldikçe.
Sonuç: her defasında şemsiyesini yana çeken "kibarcık" ben olduğum için lağım faresi oluyorum gideceğim yere varana kadar. Öküzcükler kuru popolarıyla varıyorlar pek tabii ki!

Çok pis isyanlardayım. Öğrenmem lazım bu insanlarla başa çıkmayı.

Yok mudur bir yolu anacım? Ne yapsam da bunlar her seferinde beni ezemeseleer?? Neyi, nasıl yapsam da içimdeki öküzü kaçırmadan başa çıkabilsem bunlarla?

Hadi bi el atın da çözeyim ben bu sorunu. Millete öküz diyorum falan ama belki de arıza bendedir...

26 yorum:

Acg dedi ki...

hemşo yol ver ama verirken de çaktırmadan alttan ayakla çelmeyi tak kaçamamış gibi kenara, öküzler öpsün kaldırım taşlarını :)))

NzN dedi ki...

ah be hemşo'cum bugün kenara çekilmeyeceğim diye inat ettim de o çelmeyi ben yedim!! saf mıyım neyim ben ya??
kuntiz de bi şeyimdir aslında ama içimdeki öküzü uyandırmayı beceremiyorum sanırım :)

SeV@L dedi ki...

Öküzle öküz olunmaz. Öküzü öküz olmadan alt etmek ise mümkün olmaz. Dilinden anlaman lazım yeğen!

:)

NzN dedi ki...

sev@l'im,
bütün mesela öküze öküz muamelesi yapabilmeyi öğrenmekte mi yani?

SeV@L dedi ki...

Bilmiyorum kendi yazdıklarımı okuyunca benim de kafam karıştı biraz :/ Benden dayı olmazmış len :)

Ama tabi ki de öküze öküz gibi davranmayı öğrenmelisin. Sağlığın için en azından :)

NzN dedi ki...

sev@al,
öğreneceğim. içimdeki öküzü, öküzlere karşı nasıl yönlendirmem gerektiğini öğrenip geçici öküzlükler yapacağım anacım. yani benim hala umudum var...

Imge dedi ki...

Dünyanın hangi ülkesinde metroda trenin iniş kapılarının önüne inecekler ve bineceklerin duracağı yer için oklar çizilip "lütfen inenlere öncelik tanıyınız" uyarıları yazılır ve bu da yetmez anonslar yapılır. Ha ama bu da yetmez. Herkes kapı açılır açılmaz hücum eder ve ne inecek olan inebilir ne de binecek olan. Öyle mal gibi bakışıp durular karşılıklı! Işıklarda karşı karşıya geçerken de aynı şey olur. Kimse sağdan gitmez, koca bulvarın ortasında koca bir tıkanıklık oluşturarak birbirine giren insanlar yumağı çıkar ortaya! Trafikte emniyet şeridini tıkayanlar da bunların trafik canavarı versiyonlarıdır zaten.

Öküzlerin bir an önce insana dönüştürülmesi ile ilgili kapsamlı bir proje yürütülmeli ama nafile! Artık insanımsılar da öküze dönüşüyor günümüzde. Çok karamsar olacak ama ben insanlarımızın gerçek anlamda saygıyı öğrenebilecekleri konusunda çok şüpheli ve ümitsizim doğrusu! Öküze öküz gibi davranmak en mantıklısı olabilir ama onu da istikrarlı bir şekilde becerebileceğimizi sanmıyorum. O yüzden en iyisi öküze bulaşmaktansa kaldırımda kenara çekilmek olmalı galiba!

NzN dedi ki...

imge'cim,
sinyalini vermiş sağdaki ilk çıkıştan çıkacak olan arabanın bile üstüne üstüne giden öküzlerle dolu bu memleket. beni nasıl geçer!! şeklinde ezikliklerimiz var bizim. bunların yaya versiyonlarında da sanırım bu geçerli. öyle kocaman, öyle törpülenmiş, öyle cilalanmış egolarımız var ki bizim başa çıkmak mümkün değil. olur da senden yol alamazsa uykusu kaçar, senden sonrakini balta ile doğrayabilir.
memleketin can güvenliği için sanırım öküze öküz muamelesi yaparak "buyursunlar" nidalarıyla yol vermek en mantıklısı. yok aslında mantıklısı değil de en güvenlisi!
zira satırla bile saldıranları çıkabilir.
böyle böyle hepimiz sindirecekler, ezecekler ve pısırık pısırık yaşatacaklar ben bunu kabullenemiyorum işte bir türlü!

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Valla bilemedim ki şimdi ne desem. Ben içimdeki öküzü özenle besleyip büyütüp saldığım için ortalara, bu tip şeyler gelmiyor başıma. Bırak yolda yürürken çarpmayı bir de kızıl deniz gibi ikiye ayrılıyor insanlar... O yüzden yardımcı olamiyciiim anacım...

NzN dedi ki...

Kedi'cim,
olur mu hiç! tam da yardımcı olacak adam sensin demek ki :)

nedir bacım bunun yöntemi? napıyosun da denizler yarılıyor önünde de bakalım da biz de yaralım denizleri

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

eh be hayatım önce içindeki öküzü salmayı öğreneceksin. neymiş insanmış pehhh... insanla insan olunur ayol... Bak şimdi bir kere kararlı ve sert bakışlar fırlatacaksın karşıdan gelenlere. İlk o bakışlardan tırsacaklar, anlayacaklar hayatta yol vermeyeceğini. tee uzaktan kollarını da kartal gibi sallamaya başlayacaksın ki yüz metre öteden yan tarafa kaykılsınlar. birinci ders olarak bunlar yeterli sana. daha yeni başladın öküzlüğe fazla gelmesin bünyene hayatım:))

mozclk dedi ki...

bazen içindeki öküzü demiyimde karanlık seni salıcaksın.çünkü çoğu insan o karanlık tarafın dilinden anlıyor...

NzN dedi ki...

mozclk,
çata pata dalacaz mı yani yollarda birbirimize?
hadi daldık diyelim. öküzlerin içindeki öküzler öyle bir kök salmış ki anacım omuzumu çıkaraklar ya da uçuracaklar beni !
bu sabah şöyle hafiften bir deneyeyim dedim de çelme taktı resmen adam bana!

Adsız dedi ki...

bu yazınla ilgili yazıdan uzun yorum yazabilirim, hatta yarın yazayım dur, bu ortak sıkıntımızmış çünkü

NzN dedi ki...

toprak,
yoruma açık zaten! yaz yaz bitmez....
bir çok insanın da ortak sıkıntısı sanırım.

sine'mden dedi ki...

NzNım; bende senin gibi kafa tutmaya çalıştım ama nafile,aldığım darbeler hala hatırımda! sen yine bildiğini yap,öküz gibi değil de kuzu kuzu kenara kaykıl,geçiversinler sürü üyeleri,zaten kenara çekilmeyip önlerinde dursanda öküzlüklerinden dolayı bundan da ne demek istediğini anlamaycaklardır şeker :) üzgünüm...

NzN dedi ki...

sine'mden,
aman yaa benim bloga takılan herkes de "insan" çıktı :)
kimse öküzlerle mücadele etmenin yollarını bilmiyor. tacize maruz kalsalar bile insanlıklarından dolayı cevap veremiyorlar.

bu kadar insan olmak da bazen fazla mı ne?!

sine'mden dedi ki...

sen öyle diyince hakkaten bir tuhaf hissettim ya. hımmmmm...o zaman içimdeki öküzcüğü salıyorum bayıra; geçerken hafif dokunsalar bile sesini etraftaki bikaç kişinin de duyabileceği kadar yükseltip,öküzü nişan alarak "hayırdır bi yere mi yetişiyosunz yoksa gözünüzde bir problem mi var,hayır yani nerdeyse kolumu da alıp gideceksiniz de" diyebiliriz,hı?

NzN dedi ki...

yookk!! bu lafı dedik mi fazla insanca tepki vermiş oluruz. dayılanırlar işte o zaman insanlık falan kalmaz ben de dalarım adama!!
çaktırmadan cezalandırmak istiyorum ben. koluma iğne takmak ve her çarpana iğne batırmak gibi mesela :)

Cincüce Banu dedi ki...

Kibarcık vs. Öküzcük
Bu çözümü İFRİT OLMAK'tan geçer Nzn'cım. Al işte, ifritimi seninle paylaşayım.
bkz. İfrit No:9'un sonuncu maddesi: http://cincucebobinhizmetleri.com/2010/12/27/ifrit-no9/

A-H dedi ki...

yok ne yazik ki bir caresi :( ama sonradan okuz olunmuyor okuz doguluyor sanirim, bende ne zaman insanligi bir kenara birakayim benden gunah gitti bu sefer desem olmuyor hic.
en iyisi insan oldugumuza sevinerek oldugumuz gibi yasamak, ya onlar gibi olsaydik ;)

NzN dedi ki...

Banu'cum,
ifrit oluyorum oluyorum da bunu nasıl ortaya koymalıyım onu bilemiyorum. öküzle başa çıkmanın pratşk yolları diye bir cep kitabı yaptıracağım.


A-H,
insan olduguma seviniyorum ama insalığımın da tadını çıkartmak istiyorum cicim ya!
öküzler gibi olsaydım büyün yollar önümde açılırdı işte fena mı ? ehehehe :)

Aylin dedi ki...

Ben dirseklerimi büküyorum. Kanat gibi...Yolumda olana geçiriyorum.Hatta birinde yol vermeyen kıza öyle bir hırsla geçirdim ki kız aboreyyy bağırındı.Hiççç sallamadım.Yürümeyi öğrensin.Şemsiyeye gelince, onu da bi vuruyorum onun şemsiyesine ya da yüzüne , oh rahatlıyorum.Ama bunlarla uğraş uğraş ömür bitiyor, onlar bitmiyor. Bu ülkeden gitmek lazım.Yoruyor insanı bu insanımsılar...

NzN dedi ki...

Aylin,
ben de dirsek numarasını deneyeceğim en kısa zamanda :)

timeout dedi ki...

Ben böyle üzerime üzerime gelen bir tip gördügüm zaman yaptıgım tek sey su..Kendimi acaip derecede kasıyorum ve bana carptıgı anda taşa çarpmış hissi veriyorum :D İlk önce bir tökezliyor sonrasında ise pis pis bana bakıyorlar..Ama anladıkları tek dil bu...Ayrıca kesinlikleri katılıyorum öküzcük kelimesine..

NzN dedi ki...

timeout,
ben öyle kaskatı dursam bile o öküzlerin gücüne gücüm yetmez ki anacım benim!!
çatt! diye koydular mı uçarım wallaha, geçenlerde tökezledim zaten :)
ama cüsseli bi şey olsam kesin denerdim. bi de bunların şemsiyeli versiyonları var ki asıl onlar evlere şenlik.....