7 Haz 2010

Yeni Hedefim: Arabada Koltuksuz Çocuk Gördüm, Alo Poliissss

Evet evet durum aynen budur. Daha önce okul servisinde ayakta bebe görmüş hemen telefona sarılmış ve bir güzel şikayet etmiştim. Hala da gördüğüm yerde hemen arar şikayet ederim.

Şimdi 01 Haziran itibariyle yürürlüğe giren yasa ile birlikte arabalarda koltuksuz dolaştırılan  bebelere taktım kafayı. Ciddi ciddi plakalarını toplayıp arayacağım 155'i. Yasa yürürlüğe girdiğinden beri daha da dikkatimi çeker oldu. Eskiden görüp kendi kendimi yerdim.
Şimdi hedefim: Kendi evladını düşünemeyen ana-babaların başının etini yemek!! Ceplerinden paralarını söke söke alarak kendi evlatlarına değer vermeyi öğretmek. Bazı şeyleri farkına varmalarına destek olmak!

Siz de arayın. Gördüğünüz yerde sarılın telefona lütfen. Ne kadar çok şikayet telefonu gelirse o kadar çok farkındalık yaratırız. Birilerini dürte dürte gösteririz belki bir şeyleri.
Kendiliğinden olmazsa, hep birlikte oldurtalım.

16 yorum:

kutupayusu dedi ki...

destekçinim...aynen bendede olay budur...zaten içim rahat etmiyor...

NzN dedi ki...

inşallahh senin gibi destekçi olanlar çoğalsın. arayalım, şikayet edelim ve polisin tepkilerini paylaşalım...
öperim ve de teşekkür ederim.

aysema dedi ki...

Şu Mavi Marmara gemisine bebeğini de bindirip eyleme gidenlere ne demeliyiz? Buna hakları var mı?

Sevgiler...

NzN dedi ki...

aysema-ben o konuyla ilgili o kadar çok şeye ağzım açık olarak bakakalıyorum ki...anne-babalık denen şey de araba gibi bir ehliyete tabi tutulmalı bence.

OiP dedi ki...

valla güzel fikir:)) savulun biz geliyoruz!!:D)))

NzN dedi ki...

oleeyyy OİP destek tam destek!! sen bi de bize kutulogo yaparsın tam olur...
herkes şikayet etsin oh olsun ohhh

YeMeK vAkTi dedi ki...

evet gerçekten mühim ancak benim bir yiğenim var o koltuktan inecem diye kan ter içinde kalıyor yol boyunca hiç susmuyor çocuk bunada çözüm bulmak gerek:)

NzN dedi ki...

Aylin-minik yeğen bir şekilde alışacaktır diye düşünüyorum. alıştırmak lazım en azından :) çocuk koltuğunda durmayıp araba koltuğunda duruyor mu peki minik canavar?

A-H dedi ki...

valla cok iyi fikir, destekciyim ama taa buralardan benim destek bi ise yaramiyor sanirim, ben gelip gittikce desteklerim artik :))
bu arada aysema bende inanilmaz takigim o konuya, avrupada olsa o cocugu alirlar o ailenin elinden bir daha yuzunu bile gostermezler, bizim ulkede insan cani cok ucuz cok.

NzN dedi ki...

A-H,
Gönüller bir olsun yeter :) oralardan bile destekleyenimiz varsa artık sırtımız yere gelmez ya da sonunda birileri benim topuklarıma sıkacak olan da o olacak !!
O bebeği bir de malzeme olarak kullanıyorlar ya ben o kısmına daha da çok takıyorum. Çoluk çocuk gidilen gemiye saldırı! şeklinde yazılıp çiziliyor, anası-babası böyle konuşuyor.Ne işi var senin çocuğunun oralarda??

Black Pearl dedi ki...

O minik koltuga 5 yasindan buyuk cocuklar niye oturmak zorunda? Minik cocuklari bebekleri anliyorum ama 5 yasindan buyuk cocuklari da oturtuyorlar. Cocugun poposu koltuktan buyuk :-)

NzN dedi ki...

Black Pearl,
Aslında bebeklikten çıkmış insan yavrusu için koltuk yerine yükseltici kılıklı şeyler var. Ablamın yavrusu 4,5 yaşında ve hala onun yaş grubu için üretilen koltukta oturuyor ve oturması da gerekiyormuş. Biraz daha büyüyünce koltuk yerine zaten dediğim o yükselticilerden kullanıyorlar.

Nihan dedi ki...

NzNcım çok iyi yapıyorsun.ben oğlumu o koltuğa oturtmazsam gece bile uyuyamam.çoğu zaman karşı çıksa da oturacak,yolu yok.senin gibi insanlar bu memlekette çoğalmadıkça biz daha kara kara çok düşünürüz.yürü be.

NzN dedi ki...

Nihan,
Ben de o kısmını anlayamıyorum işte! doğabilecek sorunları bile bile insan nasıl böyle bir riski alabilir bilemiyorum. Bilmemekten kaynaklandığını düşünüyorum. Yoksa insan kendi canını böyle riske atar mı ?!! Bu saatten sonra bu duyarlılığı alabilmeleri biraz zaman alacağı için ben de ceplerinden paraları çıkarsa belki daha kısa sürede kavrarlar gerçekleri diye düşünerek arayıp, şikayet ediyorum... ceza zaten 62Tl kadar olduğu için içim de rahat:))

mandalincikmazi dedi ki...

Kesinlikle herkes bunu yapmalı .. Aslında anne babalar bunu düşünmeli böyle şikayetlerede gerek kalmamlı ama ...........
Boşver ......

NzN dedi ki...

Sevgili Yildiz,
Ne kadar doğru demişsin! Böyle şikayetlere kesinlikle gerek kalmamalı!! Belki şikayetler çoğalırsa, cezalar da çoğalır ve caydırma politikası ile aileler eğitilmiş olur...
Kocaman sevgiler.