4 Oca 2012

Elma Kurdu Bu Testi de Geçti. Affferrinn Kızım. Otur. 5 !!

Gün doktor bizim tırtılı ittire kaktıra, döndüre döndüre bir güzel inceledi. Elleri, ayakları, parmakları, kolları, gözleri, burnu, ense kalınlığı, böbrekleri, kalbi, safra kesesi, ciğerleri nesi var nesi yoksa bir güzel elden (makineden) geçti. Her bölüme geldiğinde doktor "normal" dedikçe benim içim rahatladı. Aslında içim genel olarak rahat. ben öyle pimpirikli gebeşlerden olmadım. Sadece mide bulantılarından sonra küçük hanımın hareketlerini hissetmeye başlayana kadar geçen dönemde hep iyi olduğunu bilmek istedim. Sanki o mide bulantıları ondan bana "ben iyiyim, buradayım" mesajıymış gibi geliyordu. Sonraki sessizlik dönemi accık sinir bozucuydu. Şimdi kendisi kıpır kıpır olduğu için biliyoruz ki orada :)
Doktorun tek yorumu bebeğin 5 gün kadar geriden gelmesi oldu ki bu da kafaya takacak bir durum değil, sadece kontrol edilmesi gereken bir durummuş. Aradaki açıklık ilerlemeye devam ederse o zaman incelemek gerekirmiş ve fakat şu anda tüm testleri atlattı kurtçuk. O testlerini başarı ile geçince anasının da karnına iğne sokmalarına gerek kalmadı (amniyosentez). O açıdan çocuğum bana ilk kıyağını yapmış oldu. En büyük korkum oydu benim. Doğum korkum yok ama iğne korkum var arkadaşım benim!! 
Kendi kendime bu bebe şu son testini de atlatsın da ilk cicisini alayım demiştim. Dolayısı ile dün doktordan çıktıktan sonra gittim ve ilk hediyemi aldım kendisine. Ne de olsa anasını koca koca iğnelerden kurtardı bu kız:)

 Ben öyle kız çocuklarına pembeli, kalpli - böcekli kıyafetler giydirilmesine karşıyım. Arada giyer tabi de küçük prenses gibi dolaşan kız çocuğundansa serseri mayını tercih edebilirim :) aaa yeri geldi mi kokoşun önde gideni, bayrak sallayanı olmasını da bilsin tabii o ayrı

                                                        İşte anasının aldığı ilk ciciler:



23 yorum:

julyasia dedi ki...

bebeğiniz hayırlı olsun öncelikle. bu arada 5 gün önden ya da geriden gitmesine aldırmayın. benim kızım 2 hafta geriden gidiyordu.sadece biraz minyon doğdu o kadar.ayrıca ultrasonlar çok da doğru ölçemiyor.çünkü 3 boyutlu görüntü üzerinden ölçüm aldıkları için sonuç yanıltıcı olabiliyor.

NzN dedi ki...

julyasia,
çok teşekkür ederim:) ilk duyduğumda bi tedirgin olur gibi oldum ama doktor meraklanacak bir şey yok dedikten sonra rahatladım.
yine de bunları yaşamış olanlardan duymak çok iyi geliyor. kaç kg doğmuştu sizin minnak??

zoitsa dedi ki...

ay onun cicilerini yerim ben:)))

Pepper Furnival dedi ki...

Nazan;
Seni de tırtılını da yerim!

NzN dedi ki...

zoitsa,
ye anam yee :)

pepper furnival,
ben accıkk kart gelebilirim ama tırtıla topluca gömülebiliriz :)

Pilli Petro dedi ki...

s utanmıyor musun annesi bizi özendirmeye olanı var olmayanı var yaw ayıp ayıp. yicez minik kızını o olcak heeee.

adamı ayar etme :P cicileri pek cici doğsa hemencik de sevsek :) ayrıca daha da davosa gelmem ay pardon buraya gelmem hormonlarım şaşıyo be bu ne ben gittim :P

Demet dedi ki...

Hadi gecmis oldun,saglikla gelsin kuzu:)

Sittirella dedi ki...

Güzelim, geçmiş olsun :)
Asayiş berkemal demek, güzel.
Ya benim biyolojik saatte ayarsızlık var, ya da ben hakikaten halis-muhlis odunum.
Senin minik kızını ''elma kurdu, tırtıl, kurtçuk'' diye adlandırman garip geliyor :/
Şimdi şimdi ayıyorum olaya, daha önce bir hamilenin bebeğine 'fasulye'' dediğini okumuştum, bir diğerinin 'minik fare' dediğini de... hatta geçenlerde 'bezelye' diyeni de görmüştüm.
Allaşkına, sence de garip değil mi? :))))
Hani, bu azıcık saçmalama durumu hormonlardan kaynaklanıyorsa bileyim de, kazara ilerde böyle bir duruma düşersem kendi kendime herkesten önce gülmeye hazırlıklı olayım :)))
O açıdan yani.
Kurtçuk, tırtıl, te allam yareppim :)
Elmasını da yirim, kurdunu da bu arada, o ayrı :)

julyasia dedi ki...

benim minnak 2640 gr doğdu. zarganadan halliceydi :))

Cincüce Banu dedi ki...

Amanın tamadır bu iş! Afferin yercücesine.
Pembeli prenses meselesineyse hiç girme. Çok dertliyim bu konuda. Çok pis ifrit bile olurum gerekirse. bkz. yeğenime giydirilen pembeler! (gırrr)

bırtutamkekik dedi ki...

hayırlı olsun bebeğiniz:)
sağlıcakla kavuşun inşallah...
sevgler...
:)

La Loba dedi ki...

Hadi geçmiş olsun. Hayırlı haberler alalım yine inşallah.

Cicilere de bayıldım. Bana kokoştan çok yerinde duramayan bir kız olacakmış gibi geldi :)

Selen dedi ki...

Aman takma kafani 5 gun geriden davasina. Tam gununu bile bilmiyorlar, sadece tahmin ediyorlar ki, 5 gun yanlis hesaplamadiklari ne malum. Sen pozitif ol, hersey yolunda gider. Dunyanin eeeeennnn guzel seyi, tadini cikar.

NzN dedi ki...

pilli petro,
ahaha herkesler özensin de doğursun istiyorum bu aralar zaten. ben girdim bi yola, yalnız kalmiim di mi ama :)
ayrıca da o minnak kızın eti senin budu da benim olsun anacım :)

NzN dedi ki...

sittirella,
anam benim için bütün insan yavruları elma kurdu. zira tam da kurtçuk gibi oluyor bu veletler!!
ayrıca o fasulye, bezelye gibi laflar da hafta hafta gebelik takip sitelerinden geliyor. doktorlar bile şu anda fasulye kadar diiince herkes fasulye diiveriyor bebesine ama ben kurt gibi kıvrandıkları için böyle diyorum ahahah zira doğduklarında pek insana benzer bi yanları olmuyor da :)

NzN dedi ki...

la loba,
valla anasına benzerse dün duvarların tepesinde gezinen bir kız çocuğu olur kiii aslına bakarsan bu da gözümü korkutmuyor değil !!!

selen,
valla ben nedense pek takmadım zaten. minnak doğsa da napalım artık büyütürüz:) yeter ki sağlığında bir sorun olmasın yavrunun. zaten ana belli baba belli. ikimizden de çıksa çıksa solucan yavrusu gibi kara-kuru bi şey çıkar :)

Sittirella dedi ki...

Ahahaha, solucan yavrusu demiş şimdi de... :))))))
Hele bi' doğsun sağlıkla... hele bi' büyüsün, aklı başına gelsin.
Ben bunların hepsini okutup ''Senin annen hiç melek filan değildi yavrum, al gör gözünle sana ettiği-taktığı tüm hayvani sıfatları, hatta hayvan bile sayılmaz, sen onun için bir solucandan farksızdın'' demez miyim?
Bittin kızım sen! :)))
Yaşasın kötülük! :)
Teyzelerin hep sevilmesinin altında yatan sebeplerden biri de bu olsa gerek :D

Adsız dedi ki...

Nzncım Allah analı babalı büyütsün,işşşallah Ashley gibi bi kızın olsun ,olur ! Hiç pembe giymedi desem başım ağrımaz heralde.Legolar Knexlerle oynasın yeri geldiğinde kokoşun ta en önde gideni olsun kendini savunsun ezdirmesin :) Cicileride pek tatlıymış,hadi güle güle giyin.

NzN dedi ki...

sittirella,
ahaha dur bak benim kendi bebekliğime annemler ne diyorlar onu da söyliim sana da anla arıza aileden :
maymun yavrusu gibi derler bana hep. suratımda uzun uzun tüylerle, kara-kuru bi şey olarak doğmuşum ben. babam da evde doğmasan kesin karıştın derdim der...eee öyle anaya da böyle bebe olur işte bakalım :)) teyzesini yesin benim kızım !!

NzN dedi ki...

red riding hood,
teşekkür ederim ve de ammiiiiinnnnnn :)

çınar dedi ki...

bende aynı duygularımı yaşıyorum şuanda hemen hemen yakın sanırım haftalar. sağlıkla kavuşmanız dileğiyle cicleride çok güzelll

CEPAYNASI dedi ki...

güle güle giysin kurtcuk...
NzN...
1.yaşından itibaren ne giyeceğine kendi karar veriyor cadılar...
diyeceğim o ki...sen bolca pembe görürsün:)
sevgiler......

NzN dedi ki...

çınar,
ben 21. haftadayım. bugün doldurduk 21. haftayı :) sen kaçıncı haftadasın?? hepimiz sağlıkla ve de kolaylıkla (!) kavuşalım bebelerimize dilerim ki:)

CEPAYNASI,
teşekkür ederiizz :)
yaa öyleymiş anacım. benimki de kesin kokoşun önde gideni olur. ben de arkasına pankart asarım " ben giydirmiyorum, kendi seçimleri" yazan :))