17 Oca 2012

Bu Ay Sonu Ayrılıyorum

Geçenlerde korkularım var demiştim ya hani, bugün artık korkunun ecele faydası yok noktasına geldim ve  biraz önce bu ay sonunda işi bırakmak istediğimi söyledim. Artık geri dönüşü olmayan bir yola girmiş bulunuyorum. 01 şubat sabahına nasıl uyanacağımı heyecanla bekliyorum. Aslına bakarsanız o günün hayallerini kuruyorum ve ondan sonraki 3 ayın...Sadece bana, kocama ve tabii ki içimdeki minik kıza ayıracağım bir zaman dilimi geliyor. Heyecanlanıyor muyum? Evet. Çok heyecanlıyım. Büyük bir hevesle bekliyorum. Peki korkuyor muyum? Hem de nasıl...Neden korkuyorsun derseniz net bir şey söyleyemem. Söyleyemiyorum. Zira uzun zamandır düşünüyorum bunu ama net bir cevabı yok. Birden fazla cevabı ve dolayısı ise sebebi var bu korkunun. Akvuryumumdan çıkacak olmanın verdiği karın ağrısı sanırım.

Yepyeni bir dönem bekliyor beni. Neler yaşayacağım? Nasıl olacak? Üniversiteden beri para kazanıyorum. Şimdi o da olmayacak. Bu da ilginç bir durum. Bu bizi maddi açıdan zorlamayacak ama beni psikolojik olarak biraz zorluyor sanki. Bunu sanırım ancak yaşayan bilir. SSK'm ne olacak? Her ay hesabıma yatan para olmayınca ne hissedeceğim?  gibi milyon tane soru dolaşıyor kafamda.
Bir tarafım da o kadar rahat ki anlatamam size. "Amaaann koy g.tüne rahvan gitsin" diyor. "Baktın darlandın girersin bir işe olur biter. Hep sen değil miydin işsiz bir dönem olsun hayatımda" diyen, "Al sana işsiz dönem, tadını çıkar. Bebek haberinden önce kafanda şekillenmeye başlayan işi geliştirmeyi denersin. Bu bir fırsattır. Değerlendir" diyor. Bu tonda konuşan sesi öyle çok seviyorum ki anlatamam size. O ses sanki kocamda bedenleniyor. O kadar rahatlatıyor ki beni onun rahatlığı. Bendeki sorular, sorgulamalar onda yok. Ona göre en doğrusu zaten bu. İşin komiği bebek haberinden önce de bana bunu söylüyordu:
İşi bırak ve istediğini dene! Bu aralar günde 80 defa bu tarz konuşmalar yapsa hayır demem inanın.
Ben kafamdaki soruları bir kenara bırakıp anın tadını çıkaracağım. Zaten bu noktadan sonra da geri dönüşü yok. En azından şu dönemin tadını çıkartırım ve umarım zamanla bu yeni tempoya da uyum sağlarım.

11 yorum:

... dedi ki...

Çok sevindiiiim. Hayırlısı olsun^^

plndrkn dedi ki...

Hayırlı olsun canım... İçinden gelen sesin her zaman en mutlu eden olduğuna inanırım o yüzden doğru yolda olduğuna eminim. Düşünme, rahat ol keyfini çıkar :)

Imge dedi ki...

Hepiniz için en iyisi olacağından eminim. (Çok bilmiş bir şekilde akıl veriyormuş gibi görünmem umarım ama) aynı duyguları yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki "O rahatlatıcı koca sesi candır ve ancak onun sayesinde iç huzuruyla böyle radikal ama manevi doyum sağlayacak yeni bir hayata adım atabilir insan." Bu arada zaten doğum izni falan da alacaktın, bunu düşünerek en azından doğum sonrasındaki birkaç ay dahil uzunca bir süre kafandaki bütün soruları bir kenara bırakarak bu keyifli dönemin tadını çıkar. Sonra istediğin kadar düşünürsün ve bir şekilde istediğin yolu bulursun. Ama eminim sadece birkaç sene sonra bile dönüp baktığında hamileliğin ve doğumun her anının tadını doyasıya çıkarmış olduğun için kendini tebrik edeceksin. Şahsen full-time anne olmayı seçenleri de çok takdir ediyorum ben ama bunu önümüzdeki sene tartışalım olur mu? :) Göbişini de gördüm bu arada, çok sevimli olmuş.. :)

Sevgiler

www.macerakitabim.com dedi ki...

Bence bu kararı uygulamaya sokmak için çok uygun bir dönem seçmişsin. Hamileliğinin son aylarında inan dinlenmeye ok ihtiyacın olacak; denedim bilirim. Üç ay sonra tatlı kızını kollarına aldığında zaten bu soruları düşünecek vaktin olmayacacak hehehe:)))) Doktora değil, ağaçtan düşene soracaksın:)))) Her anın keyfini çıkar, öyle çabuk geçiyor ki çocuğunla zaman, anlamıyorsun bile:))))
Keşke senin verdiğin kararı ben de verebilseydim diyorum, başka da bişi demiyorum:))))
Hadi hayırlısıyla doğur olur mu?
Sevgiler

findikkurdu dedi ki...

aramıza hoşgeldin :))

Demet dedi ki...

Hadi hayirli olsun. Kafandakileri hayata gecirirsin , bolca dinlenmeye de bak. Tadini cikar, sonra en cok zamana ihtiyacin olacak :)

Demet dedi ki...

Hadi hayirli olsun. Kafandakileri hayata gecirirsin , bolca dinlenmeye de bak. Tadini cikar, sonra en cok zamana ihtiyacin olacak :)

Cincüce Banu dedi ki...

Hayırlı olsun. Umarım bu üç ay istediğin gibi geçer. hem dinlen, hem kafanı topla, hem kafanı boşalt, tazelen. yaşamında yeni bir eşikten geçeceksin. Eşikler iyidir. Arkasında hep güzel şeyler, yenilikler ve sürprizler vardır. her birinin ayrı ayrı tadını çıkar. Bence pişman olmayacaksın. Aylar, yıllar sonra dönüp baktığında "İyi ki o kararı vermişim" diyeceksin. Her şey kendi zamanını buluyor şekerim. kararının hakkını ver.
Bebişe de benden bir milyon kelebek!

A-H dedi ki...

hayirlisi olsun tatlim, simdi birsey dusunme ve bebisinle gecirecegin guzel gunlerin tadina var yoksa sonrasinda hayiflanirsin en guzel gunler en onemli aylar bosa gitti diye :)
bu arada icim gitti yahu ay basindan itibaren ise gitmeyecek olusuna, bende mi bebek yapsam napsam :D

kutupayusu dedi ki...

ay süper haber...
her anının tadını çıkarr.....
mcuks :)

nymphea dedi ki...

Bence çok güzel olacak:) Hele bir de bebik doğsun, zaten işe filan gitmek istemeyeceksin:))