13 Eyl 2011

Rondo Almam Lazım. Marka Tavsiyesi Olan??

Evleneli 6 ay oldu. Evet evet dün tam da 6. ayımızı doldurduk. Yarım yıllık evli bir hatunum yani ve hala evimde rondom yok. Yemek yapmayı severim ve hatta kocam da pek sever (uzun zamandır yapmasa da sever yani). İşin en tatsız kısmı ise soğan doğrama kısmıdır. Geri kalan bölümlerden hiiiç ama hiç bir şikayetim yok inanın. Seve seve, güle oynaya yemek yapabilirim (canım istediği ve yorgun olmadığım zamanlarda tabii ki!).

Artık rondomuzu alma vakti geldi. Aslında çoktaan geçti bile. Hem Tefal hem de Darty'den hediye kartlarımız var. Bunlardan birinden almam gerekiyor. Fakat hangi markayı almam gerektiği konusunda kararsızım.
Daha önce Tefal'in eski bir modelini kullanmıştım ve hiç memnun kalmamıştım. Soğanın yarısını  püre haline getirirken diğer yarısını kocaman parçalar halinde bırakıyordu. Sonuç iri taneli soğuk soğan çorbası gibi oluyordu. Aynısını yaşamak istemiyorum. Eşit parçalar halinde ve ideal boyutlarda doğranmış soğanlarım olsun istiyorum. 
Var mıdır  rondosundan çok memnun olan? Marka tavsiyesinde bulunabilir misiniz acaba??



25 yorum:

battodol dedi ki...

ben braun blender seti almıştım ama sor kaç kere kullandın, neyse susıyım ben iyisi mi :)

Pilli Petro dedi ki...

bizdeki arzum gerisini bilmem kullanmışlığımda yoktur hani pek :)

NzN dedi ki...

battodol,
bir kullanımda bile kendini belli eder aslında ama o bir kereyi bile kullandın mıı acep?

NzN dedi ki...

pilli,
kullanana bir sorsan ya cicim allah rızası için??

zoitsa dedi ki...

bizimkinden genel anlamda memnunuz ama anneme bi sorayım dur

zoitsa dedi ki...

bak şimdi arkadaşım açıklıyorum :)
bizimki arzummuş ama yan komşumuzun rondosu daha eşit parçalara ayırıyormuş çünkü haznesi minicikmiş.o soğan koyduğun hazne büyük olunca soğanlar uçuşup parçalanmıyormuş .
biz de alırsak küçük hazneli alaymışız zaten babanneminki de küçük hazneliymiş teyzem bile büyük rondo almamış -neyse bundan sonrakiler tipik anne konuşmaları:)

Demet dedi ki...

Benimkinin markasi ne bilmiyorum ama buyuk bir rondo o yuzden cok parcalamiyor sogani dograrken. Aslinda bir de patates sogan dograma icin satilan hani icine koyuyorsun ustten elinle basiyorsun dogruyor ya oyle birsey alsan daha pratik olmaz mi?

emosan dedi ki...

tefal i tek gecerim bütün aileye aldırdım=)

Sittirella dedi ki...

Tefal, ne varsa Tefal'de var NzN'cım:)
Pişman olmazsın.

Meyra dedi ki...

canım tefal eski tefal değil fransızlar bize 2.3. kalite olanları kakalıyor çok emin yerlerden bilgim var inan buna..ama braun harika rondodan mesela bizim sülalenin tüm kadınlarında rondolar hep aynı marka:))sonuç süper soğanı püre bile yapıyorsun köfteye rende kullanmana bile gerek kalmıyor tavsiyem braun kesinlikle:) karar senin;)

Meyra dedi ki...

canım tefal eski tefal değil fransızlar bize 2.3. kalite olanları kakalıyor çok emin yerlerden bilgim var inan buna..ama braun harika rondodan mesela bizim sülalenin tüm kadınlarında rondolar hep aynı marka:))sonuç süper soğanı püre bile yapıyorsun köfteye rende kullanmana bile gerek kalmıyor tavsiyem braun kesinlikle:) karar senin;)

Selen dedi ki...

evet, küçük hazneli seç. ben tefal dahil pek çok markayı paraladım, en çok dayanan kenwood oldu.
ama ben başka birşey söyliycem, rondoda doğranan soğan, elde kesilenle asla aynı olmuyor. Soğanı ikiye böl, sonra bir yarısını boylamasına kes ama uç kısımları birleşik kalsın, birbirinden ayrılmasınlar diye. Sonra ince ince kes, uzun kalan parçaların üstünden bıçakla tık tık geç. Dipte kalan parçayı çevirip, boylamasına kesip kıyabilirsin, zor geliyorsa, dağıldıysa çöpe atabilirsin. (anlaşılmadıysa valla videosunu çekip yollarım) Inan rondoyu çıkarıp kaldırmaktan daha kolay ve o soğanın yemekteki halini rondodan çıkmış olanla asla değişmem. Hadi dene, sonucu bildir bana

Selen dedi ki...

bu arada Kenwood'u da bozmuşum, bendeki Moulinex imiş, çok uzun zamadır kullanıyorum. Humusu falan da onda yapıyorum.

NzN dedi ki...

zoitsa,
hmm anneler dogrusunu biler bak şekerim. genel yorumlardan da anlaşıldığı gibi zaten işin doğrusu küçük hazneli olanı almakmış :)

NzN dedi ki...

demet'cim,

o dediğin elektriksiz olanlar di mi?? reklamlarını gördüm ama kullanan birini tanımıyorum. sen kullanıyor musun onlardan??

NzN dedi ki...

emosan,
aslında tefal ile ilgili de hep olumsuz yorumlar aldım şimdiye kadar... model hangisi?

NzN dedi ki...

meyra,
kesinlikle katılıyorum tefal'in kalitesizliği konusuna. eskiden çok memnun kalırdım ama artık ne ben memnunum ne de etrafımdan olumlu yorumlar duyuyorum.
braun istersen püre yapmadan sadece minik minikte doğruyor mu peki??

NzN dedi ki...

Selen,
Yıllardır elimde doğrarım o soğanları. hatta minicik yapacam diye gözlerim ziyan oldu ama artık sıkıldım bi tane rondom oluversin hevesindeyim :) yoksa elde de aynen dediğin gibi güzel güzel keserim o soğancıklarıı :)) bi tek diplerinde kesilmemiş bir parça bırakmam o kadar

çook teşekkür ederim

Meyra dedi ki...

tabiki canım minik minik, büyük büyük sen nasıl istersen durdurursun:)gerçekten çok güzel memnun kalısın bana güven tereddütsüz al ben mesela hiç elimde doğramam soyma makinesi olsa onu bile alırım o dereceyim yani:))

NzN dedi ki...

meyra'cım,
çook teşekkürr ederim..
braun tavsiyesi mail yoluyla da geldi. kim kullansa pek memnunmuş. gidip yerinde bi göreyim ben bunu

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Yahu dedim bu postu ben bi takip edeyim birkaç gün sonra ,bende rondo alacağım çünkü. Kafam daha bi karıştı kuzum ya :s sen neye karar verdin ?

NzN dedi ki...

Damla,
ben henüz hangisini alacağıma karar vermedim ama Tefal'i kesin olarak almamam gerektiğine karar verdim. bir de küçük hazneli olacak onu bildim :)
ama Braun'a daha bi sıcak bakıyorum sanki.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Soğanı rondoda doğrarsan zedelenir ve sulanır..Ben de soğan doğrarken ağlamaktan nefret ediyorum.(hadi ağlamak önemli değil, alışığız da gözlerimi açamıyorum yaa!) Elektrikle çalışan rondoların bıçakları yüksek hızlarda döndüğü için sebzenin canını çıkartıyor..Tupper ware denilen markanın soğan,maydonoz,domates,salatık (cacık için) doğramada kullanılan ve bıçağını döndürmek için mekanik güç kullanılan bir rondosu var..Motor gücü kullanılmıyor. İpi var, o ipi çekerek bıçağının dönmesini sağlıyorsunuz.3 ip çekişinde işiniz halloluyor. (bazen üstte bütün parçalar kalıyor, onları alıp bir sonraki turda doğratıyorum. Hazne küçük olduğu için tek seferde doğranmıyor hepsi. Bir seferde 1 soğan doğrayabiliyorsunuz haberiniz olsun.)
Sevgiler,
Bir Gıda Mühendisi.. :)

La Loba dedi ki...

Aslında markadan çok küçük hazneli olması önemli. Eski tip kocaman olanlara hiç bulaşma. Ben Fakir kullanıyorum klasik üç parçalı olanlardan. Mikserinin hızı da iyi. Soğanlarda miniş miniş çıkıyor.

BB dedi ki...

braun blender seti almıştım evleneceğim zaman, mutlaka buz kıracağı olması gerekiyordu kanımca ki ben güzel güzel kokteylle hazırlayabileyim kocamla arkadaşlarımızla evimizde de güzel bir ambians yaşayabilelim. Valla buzları çok güzel kırdı, ama benim mutsuz zamanlarımda milkshake içip kendime bir parça mutluluk kırıntısı verebilmeme yaradı.

Soğan doğrama kısmı da bence işe yaradı. Ama ben genelde kocamın iş güvenlik gözlüğünü takıp bıçakla doğramaya çalışıyordum. Artık evimde bir koca ve onun gözlüğü kalmadığına göre braunla soğan doğramaya devam!