21 Eyl 2010

Yaz Bitti mi Gerçekten? Ayı Olur musunuz Benimle Birlikte?

Ben daha yazın geldiğini anlayamadan bitti mi yani?
Kışı sevmeyen, ısınamayan, kış boyunca tir tir titreyen zavallı bir insan evladı olarak bir hüzün kapladı bu sabah içimi. Ne giyeceğimi bilemedim.
Sıcak desen sıcak değil. Soğuk desen soğuk değil. Ara ara gayet soğuk geliyor, ciddi ciddi ısırıyor bedenimi. Sonra birdenbire menopozlu hatunlar gibi ateş basıyor. Sonra ürperiyorum bir anda. Dengesiz işte.

Daha denize girecektik hani? Hani bronzlaşacak, deniz kenarında buz gibi bira içerken kitaplara gömülecek, bunalınca cup! diye denize atlayıp serinleyecek, bol bol balık yiyecek, akşamları buz gibi mojitolar, biralar, demi sek şaraplar içecek, deli gibi dans edecek ve eve girmek istemeyecektik. Nooolduu hayat de bakalım?? Alacağım olsun! Seneye yaza bu yılın hesabını da sorarım bak demedi deme!! Yazıyorum ki sonra suratına çarpma şansım olsun.
 Kış geliyor, yağmur, çamur, su dolu yollar geliyor yavaştan yavaştan üstümüze doğru. Böyle düşününce gerçekten yüzüm düşer gibi oluyor. Sevmiyorum kışı,soğuğu. Beceremiyorum o soğuklarda yaşamayı. Abartıyorum gibi görünebilir ama gerçekten  kış boyunca ayaklarım ve burnum ısınmıyor, ısınamıyor, ısıtamıyorum ne yapsam. Dışarı çıkmak bir eziyet haline geliyor. Soğuk bir yandan, memleketin leş sokakları diğer yandan nerede isyan ettirebileceklerini deniyorlar sanki. Dolayısı ile kış ne kadar geç gelirse o kadar iyi benim için...
Sevmiyorum soğuk havaları, istemiyorum üşümeyi, redediyorum bu yıl kış ayını. Demiştim ya hani ayı olsak ne şahane diye.
Tekrarlıyorum:
Ayı olalım.
Hep birlikte ayı olalım ama. Bir tek ben uyursam o zaman da aklım kalır, hayat kaçar :)

Ayı olur musunuz benimle birlikte???

14 yorum:

Black Pearl dedi ki...

Aha benim gibi yazin gelip gittigini anlamayan biri daha...

kutupayusu dedi ki...

al bendende o kadar ...titrek olarak çıktım evden bu sabah ... ama bence açar bu hava...arada gene güneş gelir... bir umut işte... :P

Selma Tasarım dedi ki...

Kışın dışarı çıkarken 50 kat giyin, kapalı alana girince buram buram terle.. Saçın makyajın ısrarla bozulsun, iğrenç görün.. Haklısın kesinlikle katılıyorum sana :)

NzN dedi ki...

Black Pearl,
Bugün ilkbahar başlıyor olsaydı ne şahane olurdu di mi?

kutupayusu,
açsa bile 3 gün 5 gün açar sonrası kış cicim, kaçacak yer kalmadı yani... ama umut iyidir, iyi...

Selma Tasarım,
bak ne de güzel yazmışsın beni:)

Pilli Petro dedi ki...

tam benim havalar bunlar ohh mis gibi serin ter yok, rahatsızlık yok giy üzerini üşüme. menapozluluk durumum var yalnızca soyunum giyiniyorum sürekli :)

sine'mden dedi ki...

ben varım !!! a-z'ye tüm dediklerin benim için de doğru,hele ısıtamıyorum ayağımı da ,burnumu da dedin ya koptum yanii :)) koca yaz geçmiş ama yaza dair tek şey gerçekleştirilememiş,ühühüüüü vaziyetteyim...

NzN dedi ki...

ah be Pilli'cim sen de ablam gibisin. o da bir mutlu bir mutlu ki sorma. bugün ben resmen hırkayla dolaşıyorum o karşımda kısa kollu t-shirt ile. sabahtan beri en az 5 kere üşümüyor musun sen diye sormuşumdur :)

NzN dedi ki...

sine'mden,
mutlu ettin beni:) yalnız değilim demek ki ama gerçekten ısınamıyorum, abartı falan değil. buz gibi bir insan olarak lahana modunda dolaşıyorum etrafta...
bu seneden bir hayır göremedik darısı önümüzdeki yaza diyorum o zaman bizim gibiler için cicim...

A-H dedi ki...

Al benim gibi eli ayagi ve burnu isinmayan biri daha :)
Goceceksin sevgili NzN, tropik ulkelere goceceksin baska caresi yok. Hep sicacik yasayacaksin misss gibi, tabii nereye kadar bilemem...

Ayi olma fikrine gulerken katildim burada, ozellikle bir ben olursam aklim kalir demene ;) Siz yinede yatip uyumayin iskalamayin hayati derim ;)

Unknown dedi ki...

Ben kışı severim ya sıcakta bayılacak gibi oluyorum çok yoruyor beni. Hele de yaşadığım yer çok nemli bir yer, resmen beynim iflas ediyor. O yüzden havalar soğumaya başlayınca adeta uyanıyorum.

Ama yazınızı muhalefet etmek için değil tebessümle okudum, çok tatlı bir üslup :)

tırıs dedi ki...

EVET AYI OLALIM. HATTA HEP BERABER KOCAMAN BİR İN BULUP UYUYALIM. ARADA SIKILDIKÇA KALKIP KAHVE İÇELİM SİGARA İÇELİM YADA İÇENLER İÇSİN ZORLAMAYALIM KİMSEYİ.

UYUYALIM 3 AY BOYUNCA AMA VALLA ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM HORLAYANI ATARIM DIŞARI KIŞ KIYAMET DEMEDEN.

GÜNAYDINLAR BU ARADA

NzN dedi ki...

A-H'cim,
hayatı ıskalamak gibi bir şeyi asla ama asla göze alamam. seviyorum cici ben yaşamayı :) ama ısınarak, sıcak sıcak yaşasak fena mı? tropik bölgelere de sadece gezmek için ya da kış aylarını geçirmek için gitsem tadından yenmez :)) sizin oralar sıcak olacak mı peki? ısınacak mı senin eller, ayaklar??

saksağan'cım,
senin için ne kadar güzel o zaman! sen yaz uykusuna yatan ayıcıklardan olabilirsin diyeceğim ama o da olmaz. o zaman da biz uyurken sen uyanık olursun hayat yine kaçmış olur.. zor anacım insanoğlunun kolayını bulmak ahh ahhh...
öperim senii

maskülen'cim,
horlayana benim de tahammülüm yok bak ahahaha bir ayı olduk mu herkes ayı gibi kükreye kükreye horlar. amanıınn bak ayı olmanın da dez avantajları varmış demek ki :)
sana da en güzel günler aydın olsun efenimmmm

Sazan dedi ki...

Kuzuuu; Cumartesi akşamı Antalya maçına gidiyor muyuz? 19 olması lazım.

Mail at canım.

Öperim...

ladonnavera@gmail.com

NzN dedi ki...

dur düştüm maile...

sen ayı olacan mı benimle onu de hele bi!!