28 Eyl 2010

Koş Nzn Koş!!

Kesin birileri böyle bir şeyler dedi bi yerlerden. NzN koşsun!!
Kim dediyse kına yakabilir istediği yere zira ayaklarımın totoma vuracak kadar vakti bile kalmıyor hızdan.

Ev bitti biter durumda. Derdim sevgili gelmeden onun eşyalarını yeni eve taşımak ve yeni evle hoş geldin demek. Pazartesi sabahı sevgili geliyor. 3 haftadır yok. 4 gün kalacak ve tekrar gidecek. 3 hafta daha. Zor di mi??  Bence zor valla...Öyle dipdibe cık cık yaşamak da istemem ama kardeşim bu kadar da uzak kalmak olmasın yaa...
Neyse...
Dün sabah İgdaş geldi doğalgazı açmak için. Gerçekten sistemli çalışan nadir kuruluşlardan biri memlekette. İgdaş gitti, ankastreleri getirdiler. Daha onlar gitmeden tesisat ustamız geldi ki  bu aralar hayatımıza giren ustalardan yaka silkmek üzereyken beğenilen birinin olması bir mucize! Ustalara dert anlatmak bir olay. Anlattığını anlayıp anlamadığını anlayabilmek bambaşka bir olay. Anlaşıldığını düşündüğün şeyin gerçekleşmiş halini gördüğün zaman yaşadığın "deneyim" paha biçilmez!!!!
Ankastreler Boch marka. Servis gayet güzel geldi, montajı yaptı ve gitti dün. Gitmeden önce gaz kokusu aldım ve adamlara söyledim. "fırını yaktık ya hanımefendi ondan geliyor" dediler. "ama baya gaz kokusu alıyorum" dememe rağmen aynı şeyi tekrarladı ve gitti. Ben de arkalarından koşa koşa İkea'ya eksik ahşap yağı, süpürgelik falan almaya. Ben reyonlar arasında kendimi kaybetmiş durumda her şeyi almak isteyen içimdeki arsızı azarlarken telefon çaldı. Arayan tesisat ustamız. Ocak gaz kaçırıyormuş. Doğalgazı kapatmış. Boch'u aramam gerekiyormuş. Nasıl sinir oldum. Dedim ben o gerizekalılara çünkü. Pardon yani gerizekalı demekten kendimi alıkoyamayacağım zira gerzeklik değil de nedir bu??? Leş gibi kokuyordu etraf. Ben aldım kokuyu. Hadi senin burun deliklerin kıllarından dolayı tıkanmıştı da beni niye savıyorsun ki başından. Kontrol etseydin ya. Allaahh Allaahhh....
Uzun lafın kısası geri geldiler ve yaptılar. Gece de evde bi dünya eşya topladım. Evde koliler hazır.
Bu sabah da pimapenciler geldi. Bekle bekle kaça kadar gelemediler gerçi ama neyse ben anahtarı bırakıp koştum ofise. Ben yokken geldiler. Taktılr ve yine ben yokker gittiler. Gün içinde toplantılar. Koşturmalar derken akşamüstü de avukatlarla toplantıya gittim. Bu hastaneye ne derece kıl olduğumu daha önce okuyanlar bilir. Satır aralarında geçti. Bakalım bir şeyler yapabiliyor muyuz?!!
Oradan koşa koşa Koçtaş'a. Eksik lambalar alındı. Ustamızın "düy al düyy" demesiyle Koçtaş'ın lamba yetkilisi arkadaşa rezil oldum anacım. "düy diye bi şey varmış. gömme dolabın aydınlatması için" dedim ve adam bana "duydur o" dedi de kendime geldim. Biliyorum duyun ne olduğunu da düy ne anacımmm. Ben de gömme dolaba özel bir sistem sandım. Çok avrupaiyim gördüğünüz üzere hep sistem, hep sistem :)) Evi yaptırmaya başladığımızdan beri  hayatımda duymadığım o kadar çok şey duydum ki bu düyü de bi halt sandımm. Şiveyi atlamışım ben :)) eki eki diye gülüşerek vedalaştık lambacı arkadaşla. Gününün eğlencesi olmuşumdur heralde. Ne güzel işte!
Koçtaş'tan koşa koşa karşıya geçtim. Bir de iğrenç köprü trafiği öptü beni akşamın 8'inde!! Koşsun demiş ya kim dediyse :)
Bi de arabanın lambaları bir anda güç kaybetti, adam gibi aydınlatmıyor. Neden ola ki acep?Akü müdür?

Şimdi eve geldim.
Elimde çayım.
Belimde ağrım. ,
Ayaklarımı zonk zonk zonk'lar mesken tutmuş. Üstüne rutin hatunsal ağrılar eklenmiş halde koltuğa yapıştım. Hani biri beni yıkasa, paklasa da şu koltuğa pijamalarımla geri koysa ne şahane olur ahhh ahhh....Yapmışken bir de sıcak çay verdin amaa...

Yarın sabahın 7:30'unda evi temizlemek için 2 hatun gelecek. Gün içinde marangoz (içimi yedi yedi yedi yedi de hala bitiremedi ahh ahh pek dertliyim bu konuda) gelecek. Eksiklerini tamamlayacak. Elektrikçi gelecek lambaların hepsini takacak. Akşama boyacılar gelecek üst katın boyasının üstünden geçecekler. Perşembe günü evin son kat boyası yapılacak ve parkeler cilalanacak. Cuma-Cumartesi cila kuruyacak ve Pazar günü de eşyalar taşınacaaak. Yani inşallah!!! Dua edin de bitsin artık yaa ben bittim bitecem yoksa ha!! Demedi demeyin. Enerjim de bi yere kadar anacım. Bari ofis tımarhane moduna geçmemiş olsaydı. Orası da ayrı bir dünya. Bu haftaya yetişmesi gereken milyon iş olduğundan işlerin başında da duramıyorum evle ilgili. Git-gel-git-gel-git-gel......












14 yorum:

A-H dedi ki...

ay okurken benim icime bayginlik geldi senin vay haline :)))
ama bir de soyle dusun hepsi bitince mis gibi oturacaksiniz cici evinizde misss gibi ayaklarinizi uzatip ;)

birde baslikta kos NzN kos u gorunce dedim kosuya falan mi katiliyor :)

NzN dedi ki...

A-H,
valla bana baygınlık gelmedi de yetişemez duruma geldim. günler resmen yetmiyor. 7:30'da temizlik için hatun gelirmiymiş eve?!! eee geliyorlar işte:)
zaten tek ve de pek doğal olarak en büyük motivasyon miss gibi cici cici oturacak olmak o evde:)
beklerim artık çaya. geliken o cici, süslü kurabiyelerden ve baloncuklu çaydan da getirseneeee :)

zoitsa dedi ki...

valla aynı durumdayız NzN'ım..nolcak bu halimiz bilmem..nedir abi bu taşınma telaşı..

NzN dedi ki...

ah be zoitsa'cım, hazır eve taşınsam da bu kadar zor olurmuydu bilemiyorum ama tadilat işleri çok zormuş anacım. bu ne böyle!!!
en kısa zamanda en tatlı hayatlara inşallahhh diyelim o zaman ciciii :)

Imge dedi ki...

Birçok şey çok tanıdık geldi nedense!! Seni çok iyi anlıyorum NzN'cım, zira benzer durumlar yaşıyoruz. Bu aralar en yakın dostum Roche'un kas ve eklem ağrıları giderici kremi oldu! Onu da ayaklarıma sürüp bayılıyorum her akşam. Senin bulunduğun aşamaya da büyük ihtimalle bir sonraki hafta sonu geçeceğim bakalım. Ha gayret, biraz daha dayan! Evinde kurulup sevgilinle denize karşı şarap içmeye çok az kaldı! (Nasıl motivasyon ama? :) )
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Nzn'cım inanki okurken ter döktüm ! Sen ne haldesin düşünmek istemiyorum.Allah yardımcın olsun ne diyiyim oy oy oyyyyyy.Bak Ashley'nin selamı var sana,arkadan sesleniyor şu an .

sine'mden dedi ki...

Vallahi gaza mı yanayım,sevgiliyle uzun zamandır uzak olduğunua mı,trafikte kaldığına mı,marangozuna mı,iş yoğunluğuna mı,ağrılarına mı...şaşkınım...bitsin bu git-geller tez zamanda :)

NzN dedi ki...

ah İmge'cim ahh,
yaşayan bilir derler ya!! anlarsın beni anlarsınnn...
senin de pek bi şey kalmamış. artık bitirelim şu işleri de uzatalım zavallı ayaklarımızı da keyif yapalım sevgililerle. senin ustalarda benimkiler gibi başa bela mı allasen??

Red Riding Hood,
az kaldı az. bitti biter. yani umarım...dayak yemiş gibi yatıp, dayak yemiş gibi kalmıyorum bu aralar.
Ashley'ciğimi de kocaman öpüyorum ve heyecanla bekliyorum yeni hayatının yeni maceralarını. güzel yazılar, harika deneyimler gelecek ondan hissediyorum :))

sine'mden,
ahahaha ben de şaşkınım anacım ben de... inan ben bile neye yanayım şaştım. o yüzden yanmaktan vazgeçtim, tadını çıkartıyorum. sonuçta pek cici bi şey için bütün bu koşturmacalar. bir de sevgili gelmeden bitirebilirsem harikaaaa

öpüyoruumm

battodol dedi ki...

az kaldı az bitcek siz de keyfini çıkarcaksınız bir güzel :) yalnız okuyunca biz de taşınmışmıyız dedim kendi kendime :)Ne bir tadilat ne bir eşya taşıma oldu bizimkisi:) Ama ustaları bilmem mi sen bi de Libya ustalarını görsen gece 12 de geleni bile var. Klimayı 8. seferde bile tamir edemeyen. Su pompasını 3 kere değiştirip değiştirip yakan say say bitmez :)

NzN dedi ki...

battodol, al benden de o kadar anacım.
2 gündür doğalgaz sorununu çözmeye çalışıyorum. tesisatçı geliyor igdaş bakacak diyor. igdaş geliyor ferroli bakacak diyor, ferroli geliyor tesisatçı bakacak diyor. ben de kime ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım!! ama cici şeyler bunlar hayalimde hep elimde şarap keyif anları var. ancak böyle gaza gelebiliyoruummm.

öperim kocaman!

Nihan dedi ki...

bu servis elemenları var ya bu servis elemanları.onlara özel bi gıcık olma durumum var.anlatsam roman olur.nerede bir servis görsem yol üstünde falan direk sinirli ifadelerle baktığımı farkettim öyle sevmem.

NzN dedi ki...

Nihan'cım,
benim öyle deneyimim yoktu ama bu ev olayıyla birlikte adının önüne usta konan tayfaya ayrı bir gıcık durumuna geçmiş bulunmaktayım. kaçsn hepsi benden kaçsııın.
bak çok pis uyuzum yaaa. dün gelip kesmisler miss gibi tezgahımı zaten igdaş ın istediğini yapabilmek için!!

Nihan dedi ki...

hepsi koca kafalı.gerçekten.

NzN dedi ki...

koca kafaların hepsini hayatımdan çıkarmak istiyorum artık, bence yeter!!