25 Eyl 2010

İyi Gün Dostu Olur mu?

Sadece iyi gününde, gülerken ve özellikle güldürürken yanında durup, yaslanacak bir omuz ya da sadece yanında bir nefes, bir varlık istediğin zamanlarda yanında değilse zaten nasıl dost dersin ki??

Dolayısı ile iyi gün dostu gibi bir kavram saçma!! Onlar eğlencelikler oluyor kanımca.

Dost dediğin iyi gününde, kötü gününde, hastalıkta sağlıkta yanında olandır. Koca gibi yani :)
Hele ki senin bile birilerinin varlığına  ihtiyacın olduğunu farkına varmadığın zamanlarda dizinin dibinde nefes alıp veriyorsa işte o kaymaklı dosttur...Sıkı tutunun onlara. Kaybetmeyin. Öpün. Koklayın. Sarın. Sarmalayın. Gülün. Güldürün. Omuz olun. Ses olun. Neşe olun. Kum torbası olun. Dilsiz olun yeri geldiğinde. Susmaz bilmezin önde gideni bayrak sallayanı da olun ihtiyaç olduğunda. Hasta olduğunda, hastalıkla uğraştığında sakın ha yanından ayrılmayın. Bir kahve verin. Bir sigara yakın. Arada omuzuna dokunun ama en önemlisi yüreğinizdeki sevgiyi daha da bir parlatın...

Kıymet bilin kısaca. Sevgi tek değerlidir bu hayatta...

Tüm DOST'lara...


8 yorum:

La Loba dedi ki...

Gerçek dostluğun ölçüsü yıllarla ve başımıza gelen olaylarla doğru orantılıdır. Ben bunu gördüm.

NzN dedi ki...

la loba,
kesinlikle katılıyorum sana...

Kırmızı Adam dedi ki...

Dost dediğin, her türlü olmalı yanında...

Kalanını sallamayı bileceksin, ama sırf bu yüzden korkuyoruz insanları çöpe atmaya...

At gitsin berisini.

NzN dedi ki...

kırmızı adam,
sırf bu yüzden korkuyoruz derken?? anlayamadım da...

Unknown dedi ki...

Öyle anlar olur ki dibe doğru sürüklenmek isteriz böyle zamanlarda bize yardımcı olmak isteyenleri de kovabiliriz ama gerçek dostlar öyle zamanlarda bile elimizden tutup çekmeye çalışanlardır. En yakın dostlar birbirlerinin iyilikleri için birbirleriyle en sert kavgaları bile edebilirler. Evet sadece iyi gün dostluğu diye bir şey yoktur bence de.

CEPAYNASI dedi ki...

iyi gün dostu...iyi günde herkes dost:)

gerçek dost...içimden geçen herşeyi,herşeyi yanında söyleyebildiğim,gerçek-çıplak benimi ortaya koyduğum,gene de sevileceğimi bildiğim kişiler...

ne kadar azlar ve evet böylelerini tutunca bırakmamak gerek:)

sine'mden dedi ki...

valla bununla ilgili değişik tespitlerim var. çoookkk eskiden dost bildiğim insanı bırak kötü günü en güzel günlerimde bile görememiştim.tabii sonra da ben onu HİÇ görmemeye karar verdim:) hayat zaten zor,onu daha da zorlaştıracak her türlü "şey"den kaçınınız :))

Dallama Blogger dedi ki...

zaten yukarda yazılı olan dost tarifi değil. eros havada yazılmış mevzu