15 Eyl 2010

2. Ay Dönümü ve Babamdan Sizlere Selam Getirdim...

Bugün tam 2 ay oldu hastanelerle haşır neşir olmaya başlamamız. 2 ay önce bugün babamı güle oynaya gönderdik o kateter laboratuvarına. 2 ay sonra bugün ise Edirne Tıp Fakültesi'nde Enfeksiyon Bölümünde yatıyor babam.
2 ayda kalbi 20dk durdu. 4 gün yoğun bakımda kaldı. Eve çıktı ve 2 gün sonra tekrar şeker komasına girerek yoğun bakıma kaldırıldı. 7 gün daha yoğun bakımda kaldı. 12 gün hastanede yattı. Hafızayı kaybetti. Kaburgalarında 8 kırıkla 1,5 ay yaşadı. Ciğerleri su topladı. Bu arada hafızayı geri kazanmaya başladı. Hep güldü hep gülmeyi denedi. Tekrar taburcu oldu. Çiş yapamaz oldu. Sonda takıldı. Sondayı çıkarma denemeleri 2 defa acilde tekrar sonda takarak sonuçlandı. Edirne'ye gitti. Edirne'de yattı. Yeni doktorları oldu ve tekrar tekrar kan verdi. EKG çekildi. Sonda çıkartıldı ve çiş yapabilmeye başladı. Hep güldü hep gülmeyi denedi. Çiş yapabilmek öyle pek ucuz olmadı. Enfeksiyonla taçlandırıldı bu başarı. Yine hastaneye kaldırıldı. Güldü ve hala gülüyor. Sadece akşamları içine ciddi bir sıkıntı çöktüğünü ve ağlamaklı olduğunu söylüyor. Yeni söylemeye başladı bunu da. "Ağla babacım ağla. Yaşadıkların öyle hap gibi yutulur şeyler değil. Tutma kendini. O kadar güçlü olmak zorunda değilsin" dedim de yine de ağlamadı. Yüzü düştü sadece.
 Ben olaya şu yönden bakmayı tercih ediyorum:
Bu operasyon olmasaydı babam her an kalp krizi geçirip bir yerlerde pat! diye kalabilirdi. Bu operasyon ile rektifiye ediyoruz.Umarım yani... Bu son enfeksiyon olayı da noktası olacak. Hatta üstüne mümkünse mühür basmak istiyorum ki bir daha açılmasın!!
Hastane odasında bile kendimize eğlenceler bulduk inanın. Gülmek için elimizden geleni yapıyoruz. Neşeyi severiz biz ailece. Babam bile "Ne kadar güzel bir adamsın sen böyle amcacım. Gözlerin hep gülüyor senin" diyen doktorlarına "ahh ben aslında hep gülerim. Bakmayın şimdi canım acıyor diye o kadar gülemiyorum. Gönlüm hasta benim" diye cevap veriyor gülerek. Artık yeter bu güzel adama bu kadarı. Yetti bence!!

Dün gelen yorumlardan sonra babama dedim ki "Bak bütün arkadaşlarım her gün arayıp seni soruyor, merak ediyor ve sana güzel dileklerini gönderiyorlar. Ayaklan diye beklemede herkes. Kimisi senin için rakı içiyor. Bazısı dua okuyor. Bazısı ise seninle güzel anılarını anlatıp anlatıp gülüyor.  Hadi dostum az kaldı artık mangal bizi bekler". Anlatamadım tabii ki blog dünyasını O'na. Fakat sizlerden gelen güzel dileklerin hepsini tek tek anlattım. Anlatmak istedim. Bayılır kalabalık ortamlara. Misafir ağırlamalara. Merak edilmeyi ve sevilmeyi de ayrı bir sever.

 Sizlere bir mesaj gönderdi babam:

"Bütün arkadaşlarına çok selam söyle. Çok iyi baksınlar kendilerine. Gülsünler. Bir de öptüğümü söyle. Rakıyı da buz gibi içsinler. Ayaklanınca gelsin hepsi de çiftlikte mangal yapalım, birlikte rakı içelim. Kutlayalım."

14 yorum:

P_A_N dedi ki...

ümit ederim her şey çok daha iyi olur can kardeşim. selam üzerinize olsun

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

:/

allah şifa versin.. hatta, biran önce versin mümkünse..

Burcu Çalışkan dedi ki...

babacığın en kısa zamanda eski sağlığına kavuşsun neşeniz hiç eksik olmasın nazancığım. bende babana sevgilerimi ve iyi dileklerimi gönderiyorum.

Buluşmaya gelince sen rahat ol son dk da gelsen yaka kartın hazır seni bekliyor :))

aysema dedi ki...

Geçmiş olsun, tez zamanda mangal başında kutlarsınız inşallah. Sevgilerimi gönderiyorum babana...

Banu dedi ki...

İlk rakıda ilk yudumum baban için! Acil şifalar.
Ayrıca o haliyle böyle enerjik bir ruh... Helal olsun babana ve bin kere maşallah. Dua ediyorum.

ruhdagı dedi ki...

Umarım bundan sonrası daha kolay olur. Öpüyorum babanın ellerinden ve rakıyı buzlu içeceğime söz veriyorum :)

Imge dedi ki...

Gerçekten de umarım bu artık nokta değil mühür olmuştur hepiniz için Nazancım. Rakı mangal planı da süpermiş bak. Hem babanın iyileşmesi hem de yeni ev için çifte kutlama olur artık. Bundan sonra kutlayacak bir sürü şeyiniz olmasını diliyorum. Acil şifalar ve selamlar babacığına da..
Sevgiler..

NzN dedi ki...

P_A_N,
teşekkür ederim..

öküz,
en kısa zamanda olursa pek mutlu olacağım cicim. yetti gari...

Burcu'cum,
teşekkür ederim canım.umarım babayı toparlamış oluruz da gelebilirim.

aysema,
mangal başı kutlama ailece en büyük hayal oldu gerçekten de. çok teşekkür ederim çok.

banu,
gözleri güler babamın normalde. çok teşekkür ederim canım benim.

ruh dağı,
sen rakıya buzu atarken bir selam ediver o yerini bulur, ruhu şenlenir babişin. öpüyorum...

imge,
umarım mühür olur canım, teşekkür eder ve de öperim senii

Pepper Furnival dedi ki...

nazan,
içim kıyıldı okurken. nasıl bi'tane di mi onlar? dularım babanla.sevgiler.

NzN dedi ki...

pepper furnival,
canım benim, iyi olacak babam, bomba gibi olacak. hep dediğim gibi başka bir şans tanımıyorum zaten :)haklısın canım bi tanecik onlar, ballılar, tatlılar, canlar :)

elif dedi ki...

gözlerim doldu okurken yazınızı.
bir doktor hemde bir kardiyolog olarak çook çok üzüldüm babanızın ve dolayısıyla sizin başınıza gelmiş olan bu komplikasyonlara.aslında çook çok nadirdir bu tür komplikasyonlar.
umarım en kısa zamanda babacığınız sağlıklı bir şekilde eve döner.sizinde hem yüzünüz hem gözleriniz gülmeye başlar.
acil şifalar diliyorum.babanıza bendende çokçok selam söyleyin..
sevgiler..

NzN dedi ki...

sevgili elif,
kardiyolog olarak okurken duygulandıysanız siz de insanlığından kaybetmeyen nadide hekimlerdensiniz demektir, sevindim...çok nadir olmasını anlayabiliyorum ama genel olarak hekimin ve hastanenin yaklaşımından sonra inanın bunun sıradan bir komplikasyon olduğuna inanmak gelmiyor içimden. hissetmiyorum...
bugün gelen bir habere göre yarın taburcu edilmesi gerekirken doktoru 5 gün daha yatırmaya karar vermiş...
çok çok teşekkür ederim. hemen ileteceğim sevgilerinizi...

minik dedi ki...

Saat gecenin 1,15 i .Eşim ve kızım yazlıkta.....İçebilsem rakıyı çoktan kadehe boşaltmıştım baban için.Ama yapabileceğim bişey var bende dua edeceğim.En kısa zamanda sağlığına ve neşesine kavuşmasını diliyorum.

NzN dedi ki...

sevgili minik,
çok teşekkür ederim, güzel dileklerin için...
kocaman kocaman sevgilerimi gönderiyorum sana