9 Tem 2010

Neler Oluyor Buralarda?

Neler olmuyor ki!
 En son ne zaman yazdım, ne yazdım hatırlamıyorum bile. O kadar kopmuşum buralardan düşünün. Hala koşturmaya devam. Ofis hayatı bir parça rahatladı da nefes alabilir hale geldim. Geçen haftasonu ve bu haftaiçi sosyal kelebek moduna  dönmüş bulunmaktayım. Özlemişim gerçekten... İnsanlar günlerce evlerinde nasıl kalabiliyor anlamış değilim. 3. gün tımarhanelik gibi hissediyorum kendimi. Neyse konuyu dağıtmayayım. Neler oldu neler bitti onları bir özetleyip kaçacağım:

  • İşler sakinleşti. İnsan gibi çalışıyorum artık.
  • Babamın stent operasyonu için gün alındı. 15 Temmuz saat 14:00'da operasyona giriyoruz. Doktoru gerçekten çok güzel haberler verdi. 20 yıldır kaçmasına rağmen kalbe giden ana damar açık olduğu için kalp baya bayaa sağlam durumdaymış!! :) 1 damar %75 diğeri ise %90 tıkalı olmasına rağmen bu açık olan ana damar kalbi bir güzel sevmiş, korumuş-kollamış bunca yıl boyunca...Hem hastane hem de doktorlar muhteşem. İlaç sektörü eski çalışanı olmanın da faydaları mühim tabii.
  • Sevgiliyle hayatımızda muhteşem gelişmeler oluyor. Vurun tahtalara, kaşıyın bi taraflarınızı... Ne hayal etsek gerçekleşir durumda. Biz çözdük  bu Kuantum olayını. İstemesini bil, gerçekten sevgiyle dol-taş, hopla-zıpla, bolcana hayal kur üstüne ama öyle dandik hayaller değiiill!! Kısıtlama kendini. Uç uçabildiğin kadar anacım, sonunda pişman olmazsın inan bana :) Gerçekleşiveriyor. Düşündüklerinize dikkat edin! Kimse duymaz demeyin evren her şeyi kayda alıyor!!
  • Son 3 aydır  heyecanla beklediğimiz olay şuydu: Sevgili bir gün eve şöyle geldi: Bugün 1 ekmek 1 de ev aldım!
  • Kredisi, ev sahibi falan derken şu anda oturduğumuz apartmanın en üst katında bir çatı katı bizim oluverdi! Evin içinde asma kat var ve evin ön cehpesi boydan boya boğazı görüyor :) Minik bir şey ama elden geçince sıcacık bir yuva olacak çok sağlam bir potansiyeli var kuzunun.
  • Uzun zamandır sesimin çıkamayışının güzel sebeplerinden biri de bu.  O kadar kolay iş değilmiş ev alabilmek. Biz aynı apartmanın alt katında  oturur, elimizde şaraplar o daire ile ilgili hayaller kurardık. Bizim olsa, alabilsek, satsalar gibi kesik cümlelerin üstüne kallavi hayaller gelirdi. Yine hayal kurduğumuz günlerden birinde ev sahibini aramaya karar verdik  ya satarsa diye. Sonrası zaten malum. Bir anda bütün hayaller gerçek oluverdi.
  • Son günlerde o usta senin, bu usta benim döndük durduk. Bütün mimar arkadaşlarımızı eve getirdik. Çünkü evde yaşayan kiracı evi almış, sallamış sallamış yerine geri koymuş. Bir kere ev leş gibi!! Hatun geçen haftasonu çıktı evden ve ben eve şap döktürmek istedim. Amerikalı ve 2 çocuklu bir single mom. Kendi memleketinde olsa merak ediyorum o çocukları bu pasaklının elinden alırlar mıydı diye!! Veletlerden birinin de astımı varmış zaten iyice üzüldüm. Neyse bizden çıktı artık yeni ev sahibi düşünsün:)
  • Döne dolaşa o dergi senin bu dergi benim, o blogtaki tasarımlar buradaki banyolar diye yaşıyorum bu aralar. Geceleri rüyamda ya banyo dolabı ya rezervuar modeli görüyorum. Mutfak kafamda gayet net. Salon zaten  pek seçeneği olan bir yer değil. Banyo konusuna karar veremiyorum bi türlü. Aklımda farklı farklı konseptler git gel haldeyim, bakalım... Bu ev olayını ayrıca bir post olarak gireceğim zaten.
  • Sonuç olarak o kadar adamla konuşup, herkeslerden fiyat aldıktan sonra  dün kiminle devam edeceğimize karar vermiş bulunmaktayız. En geç pazartesi günü ustaların tepesindeyim :)
  •  Canım Fethi Usta Sen Çok Yaşaa!! O'nun lafıyla: Allah yuva kuranı görür, biz de Allah'ın  dediğini yapacağız hayırlısıyla. Ben de Allah'a bir yakın hissediverdim bu lafla birlikte ki sormayın
  • Bu akşam canımcım bir arkadaşımın doğum günü vesilesi ile balkonda mangaldayız. Hava da pis oldu ama allahtan balkonun üstü, yanı falan kapalı ve geniş bir alan! Alır hırkaları, şarapları battaniye altında takılırız en kötü ...
  • Haa bir de cumartesi bizim ustacığımız ile malzeme seçmek üzere yollara düşüyoruz. Seramik, doğal taş, yer kaplama, rabıta, duşakabin, evye, musluk hıdı bıdısı, prizler falan hepsini bulur da beğenirsek çat! diye almayı hedefliyoruz.
  • Yine arkadaşlarımızdan aldığımız duyumlara göre kenarında minicik bir çiziği olan malları %70 ucuza satabiliyorlarmış. Bu çizikler de hiiç görünen yerlerde değilmiş! Ee daha ne olsun. Tadından yenmez wallaha. Ona buna derken para kalmıyor zaten. Denk gelsin böyle şeyler bize de:)
  • Hedef: evi temmuz sonuna kadar bitirip ağustos ayında evleri kapatıp buraya taşınmak üstüne. Göreceğizz.....
Bendeki kısa kısa haberler bunlardır. Bir ara bunları uzun uzun da yazmak istiyorum aslında. Ev konusu nasıl 2 aya yayıldı, ev sahibinin  aklı  pasaklı kiracının boş boğazlılığı ile nasıl da son anda bir emlakçı tarafından çelindi ve sonra ev yine bize nasıl geri geldi  gibi konularım var unutmak istemediğim :)

Dua edin de cumartesi günü ucuz ucuz ve de en şahanesinden ciciler bulalım kendimize.

Öperim hepinizi kocaman, kocaman ve dilerim ki böyle güzellikler gerçekten de herkesleri bulsun.

En tatlısından, bol kaymaklısından bir haftasonu diliyorum sizlere:))

9 yorum:

Eliza Doolittle dedi ki...

Sosyal kelebek en guzeliii

A-H dedi ki...

NzN cok cok sevindim, gule gule oturun :))
ayy ne heyecanli ne guzel kosusturmacalar bunlar, Allah tum islerinizi rast getirsin hersey gonlunuze gore olsun umarim :)
eh simdi bekliyoruz evin resimlerini merakla :)

NzN dedi ki...

Çook teşekkür ederizz :)
Çok yorucu ama gerçekten de bir o kadar güzel bir koşturmaca. Bir de limitsiz para olsa ohh ne eğlenceli bir iş olur. Şimdi hedef uygun fiyata kaliteli malzemeler ile bu işi kotarmak...
Evin öncesini ve sonrasını eklemek istiyorum fotoğraf olarak aslında ama sevgili bu konularda pek istekli değil! Bakalım nasıl halledeceğim:)

kutupayusu dedi ki...

süper bir haber..bu umut verici haberle evrene mesaj gönderme olayına nerdeyse inanasım geldi... ben gönderirken bir yerde hata yapıyorum ama nerde acep:) valla haberler bal kaymaklı ekmek kadayıfı devamını ve o manzarayıı isteriz bilgine..herşey gönlünce olsun ...ev kuranada allah yardım eder bak bende buna şahit oldum bi kaç kez... eve tez vakitte geçip keyifli vakitler geçirmenizi diliyorum ...: )

NzN dedi ki...

kutup'cum,
teşekkür ederiizzz.. Ciddi ciddi dene, pes etme derim ben sana bu mesaj verme olayını. İnanarak hayaller kurunca tıkır tıkır oluyor...
Bizim sloganımız artık şu oldu: Düşündüklerine dikkat et sevgilim, her an gerçek olabilir!! :))
Allah'ı kendi tarafımıza çekebildiysek ne ala, ev kuruyoruz desteklesin artık :)

öpüyorumm

Adsız dedi ki...

Ay ne güzel haberler bunlar! Güle güle, mutlu sağlıklı oturun. Umarım yeni eviniz (ki anlattıklarından sıcacık bir yuva imajı uyanıyor kafamda)size uğur getirir.
Böylece karşı komşudan da kurtulmuş oluyorsun. Gerçi o şimdi, siz üst kata çıkarken kapı aralarından falan bakar yine :)

NzN dedi ki...

sevgili hazırmıyım,
çok çok çook teşekkür ederiz...
öyle kolay olmuyormuş bu ev meseleleri. ben çok daha kolay olacak sanıyordum. sadece banyoya seramik seçmek bile 2 tam günümüzü aldı ki henüz net olarak karar da veremedim:)
karşı komşudan kurtuluyor olmak şahane bi şeyy... aslına bakarsan o apartmandan tamamen kurtulmuş oluyoruz. evden ayrılmadan önce kapılarını permanent kalemle boyamayı düşünüyorum hatıra olarak...

OiP dedi ki...

:) hayırlı uğurlu olsun, ne güzelmiş! manzara, çatı katı falan:) ben derim ki önce çatıya baktırın ve mutlaka su ve ısı yalıtımı yaptırın. yoksa çok başınız ağrır ilerde... kolay gelsin, bol şans!! :))

Imge dedi ki...

Tık tık tık maşallah diyerek sözlerime başlıyorum..:) Annemin yanında bir ay kalınca böyle oldum, zira kendisi blogun bir numaralı "nazar mıknatısı" olduğunu düşünüyor! :)

Umarım sağlıkla ve mutlulukla bol kadeh tokuşturmalı günler geçirirsiniz yeni evinizde sevgiliyle birlikte... Darısı başımıza diyor ve favori ustalarının iletişim adreslerini saklamanı rica ediyorum. Gerekirse başvuracağım güvenilir isimler olsun hani..

Kolay gelsin size.. Ve çoook sevgileeerr..