27 Mar 2012

Tarihe Not

Şu hamilelik olayı ile birlikte bir "yazamama" moduna girmiş bulunuyorum. Ara ara coşuyorum, deli gibi yazasım geliyor ama elim bilgisayara bir türlü gitmiyor. Millet, bebe ana rahmine doğru yollandığı andan itibaren her bir haltını kayıt altına alır. Bende ise tık yok. Zavallı bebem anası da balık hafıza olunca rahim içi hayatında dair sorularının yanıtlarını muhtemelen alamayacak. Hal böyleyken, evde temizlik varken, beni bir koltuktan diğerine itelerlerken aldım elime bilgisayarı ve bir kaç madde yazıvereyim dedim bu aralar neler olduğunu.

* Son 10 gündür bir sakarlık başladı bende. Ciddi boyutlarda değil allahtan ama elimdeki bıçaklar havada 8 takla atarak yere uçuyor, çikolatalı bi şeyler yiyorsam mutlaka üstüme döküyorum. ASlında sadece çikolatalıları değil de kendimi iyi hissedeyim diye öyle daralttım konuyu :)

* Bebe insanı bugün itibariyle 32. haftasını doldurmuş bulunmakta. Henüz gebelik yaşamamış olanlar şimdi kesin 4'e bölmeye çalışıyordur. 8 ay tatlım, 8 ay yapıyor :))

* Son 2 haftadır veledin hareketleri değişti. Eskiden dalgalar halinde bol bol göbek atarken artık o sevimli hareketler ittirme ve kaktırmalara dönüşmüş bulunmakta. 1 beden ikimize dar gelmeye başladı bile.

* Haspam totosunu bir dayıyor  32 yıllık göbeğimin bir tarafını  hayatımda görmediğim kadar tepe yapmayı beceriyor. Eee anası olarak boş durur muyum hiç? Durmaaamm şişirdiği yerden geri püskürtüveriyorum. Millet "amaannn bırak kızı rahat", babası ise "sırt üstü yatsana da kızıma yer açılsın" dese de dinlememm bebe anlasın anacım şimdiden güç kimde :). Daha 1,5 ay var önümüzde ve bu cadı her geçen gün daha da büyüyor. Dolayısı ile hareketleri sertleşiyor. Şimdiden aldım elime ipleri vermemm vermeemm diye direndikçe daha da sert ittiriyor da sonunda beni sırt üstü yatırıyor ya bu cüce!! Hadi şimdi canımı acıtarak gözümü korkutuyor da doğduktan sonra yemem ben bu numaraları güççükk hanımmmm. Tesis bu anacım bi kabullenssen de şu son 1,5 ay ikimiz için de daha kolay geçse diyorum ve doğmamış bebeme açık tehdit savuruyorum: bu hareketlerin böyle devam ederse doğduğun gün totona çok pis dalarım bak demedi deme!!

*  Yavrumun beyni çalışmaya başlamamış pek belli. Çıkış yolunun, kendince kurtuluşunun göbek deliğimden olduğunu sanıyor yavrum ki ha babam orayı zorluyor. Neyse şimdilik yanlış deliği zorluyor olması iyi de umarım vakti geldiğinde doğru yolu bulur :))

* Dar alanda kısa kısa paslaşıyoruz minnakla ama son golü atan o olacak gibi geliyor bana. Karşılayan da doktorumuz...

* Genel olarak standart gebeşlik şikayetleri dışında pek bir zorluk yaratmadı bebem bana aslında. 3 ay mide bulantısı, uyku, yorgunluk oldu. Soğan ve sarımsak kokusuna tahammülsüzlüğümden sebep 4, aya kadar evde yemek pişmedi. O dışarıdan istenen yemeklerin parasını ileride harçlığından düşmeyi planlıyorum (Anaeemmm bebe anladı ondan bahsettiğimi de sağlam geçirdi içerden).

* En büyük şikayetim bel, sırt ve kasık ağrıları aslında. Artık uzun uzun yürüyemiyorum. Eskiden yürüyüşe çıktım mı 35dk yürür 15dk mola verir ve sonra bi 35 dk daha yürürdüm. Şimdilerde ise 30dk yürüyüp bırakıyorum. Daha zorlarsam o günün geri kalanını evde sırtüstü yatarak geçirmek zorunda kalıyorum. Ben bu durumu farkına varana kadar baya bi zaman geçti aslında. Aman yürüyüş iyi gelir, vay efendim aktif gebe olacam ben gibi dertlerden zorladım da zorladım kendimi. Baştan teslim olsam hayat daha da kolay olabilirdi.

* Yataktan ya da uzandığım yerden ilk kalkışlarım izlemeye değer homosapien'den başlıyorum anca 10 adım sonra evrimimi tamamlayıp belimi doğrultabiliyorum. Aaa bi de 90'lık nine seslerini eksik etmiyorum: oyy oy oyyy, anam anaammm, vay benim belimmm, ahh cüceee sen bi çık ben sana sorarım....

* Yine de sokaklardan vazgeçmiş değilim ve sonuna kadar da aynen devam edeceğim. Sadece saatlerce yürümem mümkün değil. Kısa kısa hareketlerden sonra bi çay molası verirsem suyum gelene kadar sokaklarda kalmayı beceririm evvelallaahhhh.

* Tatlı sevmeyen ben artık her gün bir parça tatlı yemek istiyorum. Allahtan o istek zıvanadan çıkmıyor da kıvamında kalıyor. Yiyorum ben de.

* Şu 8 ayda aldığım istikrarlı 9 kilodan krem peynir yüzünden şaşarsam hiiç şaşırmam ama elimde kutu, üreticilerinin kapısına dayanır, spor salonu paramı talep ederim.

* Hamilelik herkesin dediği gibi rüya gibi bir dönem  değil canlar cinler ve herkesin dediği gibi rüya gibi de bir dönem.
Güzellikleri çok büyük ama zorlukları da az değil. Kimse onlardan bahsetmiyor sen golü yiyene kadar. Sonrasında da giren şemsiye zaten açılmıyor! İçimde hareket etmesinden, poposunu, kafasını yaslamasından, dalgalanmalarından aldığım şu zevki bu hayatta sanmam ki başka bi şey versin ama ve lakin aynı hareketlerin yarattığı sıkıntıyı da kolay kolay başka bi şey yaşatmaz. Böyle bi şey işte hamilelik.

* Hormon saldırılarından diğer gebeler kadar çekmedim vesselam. Son zamanlarda başladı ataklar. Mini minnacık şeylerden dünyalar kadar mutlu olabiliyorken  ondan daha da küçük şeylerden dünyanın en mutsuz insanı haline gelebiliyorum bir anda. Beynim bana ne oyunlar oynama kapasitesine sahipmişte benim haberim yokmuş.

* Geçtiğimiz haftalarda doğum yapacağım hastaneyi görmeye gittik. Aslında o ziyarete kadar aklımda 2 hastane vardı ama ilkini gördükten, ekiple konuştuktan sonra diğerini görmeye dahi gitmedim. İstemedim. "Burada doğuracam ben" dedim bitti gittii. Benimki normal doğum olacağı için mümkün olduğu kadar kurcalanmadan, dürtülmeden, kendi halimde doğurmak gibi bir arzum var benim. Önemli olan da bu isteklere yaklaşımlarıydı. Testi geçtiler. Yani şimdilik....

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yazınca da hoşuma gidiyor ha!! Bir de foto ekleyerek içimdeki bebenin göbeğimi ne hale getirdiğini de göstermiş olayım. Sağ alttaki fotoğraf geçen hafta çekildi. Artık çok hızlı büyüyor ve 14 gün sonra artık aylık kontroller yerine 2 haftalık kontroller dönemine geçiyoruz.





























12 yorum:

Gulcin dedi ki...

baya baya buyumus :)
boyle hamileleri cok seviyorum zor da kendinizi ona gore hazirlayin diyenleri. cok tesekkurler bu durust yaklasim icin :)
peki bebegin hazirliklari da annesi bir ara anlatacak mi? ne bileyim bir kiyafet olur oyuncak olur. Sen calisirken daha cok yaziyordun annesi :)
Sevgiler bol yuruyusler :)

NzN dedi ki...

Gulcin,
valla gerçekleri söylemek lazım şekerim bebe düşünenlere. neyle karşı karşıya olacağını bilirsen çok daha kolay atlatabilirsin gibi geliyor bana. yoksa çıtayı çoook yüksek tuttun mu yandın :)
açıkçası bebe hazırlıkları ile ilgili baby shower'dan sonra yazarım gibi geliyor. zira ben henüz pek bi şey almadım :)) haftaya annem gelecek o zaman toptan alacağız her bi eksiğini minnoşun :)

julyasia dedi ki...

bilemedin 7,5 aylık hamilesin :))
1 ayda 4 haftadan fazla gün var.
en doğru ay hesaplama yöntemi içinde olduğunuz haftayı 7 ile çarpıp 30 'a bölmektir.

NzN dedi ki...

julyasia,
aaa şekerim bozmasana:) ne güzel basmışım havayı orda. ayrıca gebeşin 2 haftalık hatasının lafı da olmaz yanii :))

julyasia dedi ki...

ahahah tamam tamam 2 haftanın lafı mı olur :))

bu arada hamilelikte 22 kilo alıp fil yavrusuna dönmüş biri olarak diyorum ki alınan kilolar bebiş ayaklanınca gidiyor.o yüzden her yiyeceğin tadını çıkarın. çünkü hamilelik döneminde yediğiniz yemeklerin tadı bile bir başka oluyor :)

Nesrin dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın küçük bebek içinde yaramazlıklar yapmaya başlamış bile. fotoğraflar da pek tatlıymış.
sevgiler

NzN dedi ki...

julyasia,
yemek konusunda ben de pek kasmıyorum ama dikkatte ediyorum yani. öyle öyle 9 kilo ile 32. haftayı bitirdim (farkındaysan ay yazmadım!! :))
hipotiroid var bende o yüzden kilolar kolay gitmiyor. ne kadar az o kadar iyi :))ama tadının bi başka olması kesinliklee doğruuu o tat duyguları nasıl bir açılıyorsa anam allahın peynir ekmeği sanki portakallı ördekk!!

NzN dedi ki...

nesrin,
içimdeyken ipleri elimde tutayım diyorum da alan savaşlarına dönüşüyor itişmelerimiz :)
kocaman sevgiler benden...

A-H dedi ki...

gittikce buyuyen goruntu super :D masallah ikinizede :)

Cincüce dedi ki...

Oyyyy! Severim ben o tontirik göbüşü! Çok eğlenceli bir yazı olmuş.
Bir önceki post'unu da yeni gördüm daha. geç olacak ama olsun: Nice nice güzel yaşlara efen'im. Sağlık ve mutluluk eksik olmasın. Öptüm.

Pilli Petro dedi ki...

yazmış da yazmış yoruldum okurken bee, sık sık yaz daha iyi :))

göbek ve 9 kilo şahane harikasın maşallah :) 8 ay ne ara geçti valla ben anlamadım :))

isim ne oluyor hala söylemedin meraktayım :)bebişe selam :)

terspabuclar dedi ki...

kolların kaslanmış behlülünkiler gibi olmuş maşallah:)
aldığın her kilo sana enerji olarak geri dönecek uykusuz geceler yoksa 36 bedeni pörsütür iki günde Allah yardımcın olsun